Herbeleef hoe Standard naast de titel greep

BELGA
  • Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo
  • Paars-wit heeft wel beste papieren
  • Vainqueur keert terug
  • Al voorbereidingen voor eventueel feestje
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

EINDE: Rouches blijven verweesd achter
Ondanks de zege valt er niet veel te vieren op de grasmat door de gemiste titel.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart William Vainqueur


substitution

Spelerswissel

Ronnie Stam komt in de plaats van Mehdi Carcela-Gonzalez


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Thomas Buffel


Mboyo laat gelijkmaker liggen
De Genkse spits gaat zomaar op Kawashima af, maar die pakt uit met een uitstekende redding.

BELGA

Ezekiel met nog een goede kans
De kwieke spits verovert de bal aan de zestien en rukt zelf op. In plaats van het leer achteruit te trekken gaat hij zelf zijn kans. Köteles ligt in de weg.


Batshuayi krijgt eigen fans op de hals
Michy Batshuayi wil duidelijk de topschuttertitel op zijn naam schrijven en probeert de Genkse verdediging te dribbelen. Ezekiel stond op rechts namelijk vrij. De thuisfans trakteren hun spits op een fluitconcert.


Nu mist Mboyo opgelegde kans
Genk komt meer en meer op de deur kloppen. Deze keer stuurt Buffel zijn spits het straatje in, maar Mboyo talmt veel te lang op zijn weg naar doel.


Vossen mist de kans op de gelijkmaker
Plots moet Standard uitkijken dat het ook de tweede stek niet verliest. Vossen had namelijk de ideale mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te trappen. De spits raakt het leer echter niet goed.


Praet bezegelt Luikse lot
Dennis Praet heeft er zonet 3-1 van gemaakt en zo kan Standard een kruis maken over de titel tenzij er een mirakel gebeurt. Als ze nog een prijs willen pakken dan moet Batshuayi twee keer scoren om topschutter te worden.


Plots weer muisstil
De vreugdeuitbarsting was van korte duur in het Luikse kamp. In Anderlecht staat het namelijk 2-1.


substitution

Spelerswissel

Michy Batshuayi komt in de plaats van Igor De Camargo


substitution

Spelerswissel

Frédéric Bulot komt in de plaats van Paul José Mpoku

PHOTO_NEWS

Sfeer zit er weer helemaal in
De Rouches zien het weer helemaal zitten en ook Luzon laat zich op de bank volledig gaan. Ondertussen heeft ook Koen Persoons een rode kaart gekregen.


Sclessin in rep en roer!
Terwijl er in Luik niet al te veel meer gaande is ontploft Sclessin plots helemaal! In het Astridpark kreeg Vanden Borre een rode kaart en joeg Harbaoui de elfmeter tegen de touwen.


substitution

Spelerswissel

Sekou Cissé komt in de plaats van Siebe Schrijvers
De jonge Schrijvers ontsnapte net aan zijn tweede gele kaart en dat heeft ook Ferrera gezien.


Daar was bijna de 2-0
De Rouches stonden bijna op een geruststellende dubbele voorsprong. Julien De Sart haalt een keer uit vanuit de tweede lijn. Köteles duwt de bal in de voeten van De Camargo. Maar met een beenveeg verhindert de doelman dat die laatste kan scoren.

BELGA

Carcela met goede vrije trap
De doelpuntenmaker krijgt een stilstaande fase op een interessante plek. Carcela ziet echter zijn schot gekeerd door een goede Köteles.

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Siebe Schrijvers


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Julien Gorius
De Fransman duwt vroeg in de tweede helft Carcela tegen de grasmat.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We voetballen weer met dezelfde 22 namen.


stop

1e helft afgefloten

RUST: Voorlopig gaat de titel naar Anderlecht
En dat komt niet omdat Standard zijn taak niet vervult. De Rouches staan namelijk 1-0 voor na een vroeg doelpunt van Mehdi Carcela. In het Astridpark staat het echter ook 1-0.


Bal zeilt maar net naast
Net voor rusten heeft Vainqueur nog een stevige inspanning in petto. Er is echter niemand gevolgd om het leer in de zo goed als lege doelmond te schuiven.


Fans geven beste van zichzelf
Ook naast het veld gelooft Standard er nog in en dat siert de fans van de Rouches. Met een fraaie 'aux armes' doen ze het stadion daveren. Met een goede 27.000 zijn ze vanmiddag samengetroept. Ook de vrouw van Guy Luzon kijkt toe.

BELGA

Weinig kansen
Veel dreiging hebben we de afgelopen tien minuten niet gezien. Het leer bevindt zich vooral op en rond het middenveld. Opare trapt nog een keer op doel en ziet zijn schot bijna afwijken in doel.


Mooie hak van Mboyo
Genk is eigenlijk de best voetballende ploeg op het terrein. Dat demonstreert Mboyo even met een fraaie hakbal richting Buffel. Hij knalt met zijn linker over.

BELGA

Plots stil
Op vraag van Luzon was Ron Stam zijn mobiele telefoon gaan halen in de kleedkamer. Hij kan meteen melden dat het 1-0 staat in het Astridpark. Slecht nieuws dus voor de Rouches.


Schot Vossen
Genk kampeert dus meer en meer op de helft van de Rouches en dat leidt ook tot doelgevaar. Jelle Vossen test Kawashima eens.


yellow_card

Gele kaart

Veel lange ballen
Racing Genk komt steeds beter in de partij en bij elke bal die achterin voor de voeten van een Rouche komt vliegt die pardoes in de tribune. Eén keer belandt zo'n verre trap tot bij Ezekiel die Tshimanga tot een fout dwingt. Hij krijgt het eerste gele karton.


De Sart geveld
Het spel ligt even stil wanneer De Sart na een tackle blijft liggen. Mboyo zette zijn voet op het been van De Sart die ook niet al te heilig inging. De Standard-speler kan wel weer verder.

BELGA

Buffel en De Camargo neus aan neus
Met al die opzwepende gezangen speelt ook de testosteron mee uiteraard. De Camargo verovert al dan niet foutief de bal van Buffel die er duidelijk een fout in zag. Even staan beide kemphanen neus aan neus.

goal

Doelpunt

Carcela met het vroege doelpunt!
Standard grijpt Genk meteen bij de keel dat niet goed weet van welk hout pijlen maken. Achterin zijn de Limburgers te slap en daar kan Opare van profiteren om de achterlijn te halen. Carcela pakt over en trapt de 1-0 tegen de touwen.

BELGA
start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal gaat aan het rollen.


Rookwolken pakken Sclessin in
De Vurige Stede doet voor de aftrap al zijn naam alle eer aan. Spelers begraven hun neus in hun truitje om aan de rook te kunnen ontsnappen. Het zal nog wel even duren voor we kunnen voetballen.

Anti play-off
Wat er ook gebeurt vanmiddag, de supporters van Standard hebben geen hoge hoed op van de play-offs. In de spionkop hangt een spandoek waar 'anti play-off' op staat.

Geen verrassingen
Bij de Limburgers heeft Ferrera niet meteen wereldschokkende keuzes gemaakt. De youngsters Walsh en Schrijvers starten terwijl Gerkens op de bank zit.

Elftal Genk:
Koteles, Mbodji, Tshimanga, Anele, Kumordzi, Walsh, Gorius, Schrijvers, Buffel, Vossen, Mboyo.


Weer geen Batshuayi
Voorin opteert Luzon alweer voor de tandem De Camargo-Ezekiel. Michy Batshuayi, die nog vol voor de topschuttertitel wil gaan, zal het niet graag horen. Op het middenveld keert Vainqueur terug in de basis.

Elftal Standard:
Kawashima, Van Damme, Ciman, Kanu, Opare, Vainqueur, De Sart, Mpoku, Carcela, De Camargo, Ezekiel

PHOTO_NEWS

voorbeschouwing

Met nog negentig minuten te spelen in de Belgische competitie hebben we nog twee kanshebbers voor die begeerde landstitel. Voor diegenen die het nog niet moesten weten leggen we hier even de situatie uit. Standard kan enkel en alleen de titel pakken als het zelf wint van Genk en Anderlecht verliest van het uitbgebluste Lokeren. De beste papieren liggen dus in het Astridpark, maar dat de kampioenenbeker ook naar het Brusselse verhuist is niet zeker. Anders had de Pro League geen helikopter ingezet om de prijs naar zijn nieuwe eigenaar te loodsen.

Lokeren
Eén ding is wel zeker: Luzon zal er maar moeilijk mee kunnen leven als Anderlecht zich verzekert van de eerste stek. "De ploeg die al elf keer verloor, staat eerste, de ploeg die slechts zes keer verloor tweede. Dat kan alleen in België", aldus de coach van de Rouches. Hij heeft er trouwens alle vertrouwen in dat Lokeren er alles aan zal doen om paars-wit het moeilijk te maken.

Zelf moet Luzon uiteraard ook winnen van Racing Genk. Daarbij krijgt hij opnieuw de hulp van de motor op het middenveld William Vainqueur. Net op tijd want Buyens kijkt na zijn gele kaart tegen Lokeren geschorst toe in Luik.

Podium en open bus
In de Vurige Stede zijn ze wel klaar in een eventueel knallend feestje verzekert communicatiechef Olivier Smeets. "We hebben een open bus besteld, de onderdelen van het podium liggen klaar om gemonteerd te worden en er is extra champagne voorzien." Benieuwd of de Rouches dat alles van stal mogen halen.

Nog één keer zijn alle ogen dit seizoen op de Belgische competitie gericht. Dus hebben we maar één advies voor u: komt dat zien, komt dat zien op HLN.be vanaf 14u30!