Herbeleef hoe Saponjic Zulte Waregem in extremis zege schonk tegen Standard

belga
Zulte Waregem
ZWA
Zulte Waregem ZWA
2
1
Standard STA
STA
Standard
  • Aftrap 20u30
  • Regenboogstadion
  • Ref: Lawrence Visser
  • Essevee tankte vertrouwen in Mechelen, Standard heeft zege nodig in strijd om PO1
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

yellow_card

Gele kaart voor Sander Coopman

Gele kaart Sander Coopman

goal

Doelpunt Ivan Šaponjic

GOAL! Doelpunt Ivan Saponjic: 2-1
Het venijn zit hem in de staart! Invaller Saponjic doet het Regenboogstadion ontploffen met de winning goal in blessuretijd. Hij knikt de 2-1 hard voorbij Gillet in doel.

second_yellow

Tweede gele kaart

Tweede gele kaart Edmilson Junior
Edmilson laat in een luchtduel zijn arm zwaaien en loopt tegen een tweede gele karton aan. Net als Agbo moet ook hij dus forfait geven voor de topper tegen Anderlecht.

yellow_card

Gele kaart voor Duje Cop

Gele kaart Duje Cop

substitution

Spelerswissel

Ivan Saponjic komt in de plaats van Julien De Sart


Cop mist onbegrijpelijk!
Het inbrengen van Fai heeft Standard geen windeieren gelegd. Opnieuw is hij het met de gemeten voorzet, maar Cop - die andere invaller - besluit onbegrijpelijk naast. Standard duwt door.


Penaltyclaim Mpoku
Wordt Standard hier een penalty ontnomen? Mpoku probeert zich voorbij De Mets te wurmen en die laatste gaat wel héél hard aan de Standard-winger hangen in de zestien. Ref Visser geeft echter geen krimp. Hier had de bal nochtans op de stip gekund.

goal

Doelpunt Renaud Emond

GOAL! Doelpunt Renaud Emond: 1-1
Daar is dan toch die gelijkmaker. Fai ontdoet zich van zijn bewaker op links en schildert de bal op het hoofd van Emond. De aanvaller van Standard kreeg tot dusver werkelijk niets klaar, maar knikt de 1-1 wel keurig voorbij Bossut tegen de touwen. Alles te herdoen!

belga
substitution

Razvan Gabriel Marin vervangen door Duje Cop

Duje Cop komt in de plaats van Razvan Marin

Dreiging Rouches
Met de moed der wanhoop voeren de Rouches nu de forcing. Eerst ziet Carlinhos zijn knal geblokt door Madu, op de daaropvolgende hoekschop blijft het leer na geharrewar hangen. Maar opnieuw kan de Essevee-defensie ontzetten.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Edmilson Junior


Tegenprik Standard
De match lijkt stilaan los te barsten. Nu moet De fauw de meubelen redden om Carlinhos het scoren te beletten.


Madu aarzelt te lang, Standard met schrik vrij
Standard ontsnapt aan de 2-0. Kaya pakt uit met een listig balletje richting invaller Madu, maar de snelle Nigeriaan worstelt met zijn controle. Weg kans.


Kopbal Heylen
Op een hoekschop, de tweede van de match voor Zulte Waregem, zet Heylen zijn hoofd tegen het leer. Gillet kan makkelijk plukken. Ook deze tweede helft heeft maar weinig te bieden.


Verraderlijk schot Marin
Het blok van Zulte Waregem staat als een huis - het is dit seizoen al anders geweest. Marin probeert het dan maar eens van afstand. Zijn zwabberbal wordt uit doel geperareerd door Bossut.


Rustig begin tweede periode
De tweede helft komt maar traag op gang. Van een storm richting het doel van Bossut is vooralsnog dan ook geen sprake.

substitution

Sébastien Pocognoli vervangen door Collins Fai

Collins Fai komt in de plaats van Sébastien Pocognoli

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

photo_news
substitution

Spelerswissel

Kingsley Madu komt in de plaats van Brian Hamalainen


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten

belga

Carlinhos dicht bij 1-1!
In de slotseconden is Standard alsnog dicht bij de gelijkmaker. Na een prima uitgesponnen aanval prikt Edmilson Carlinhos uit voor doel. De Braziliaan knalt op de vuisten van Bossut.

yellow_card

Gele kaart voor Davy De fauw

Gele kaart Davy De fauw

Sa Pinto heeft werk
We naderen de slotfase van de eerste periode. De Rouches proberen met mondjesmaat de kaart van de aanval te trekken. Het oogt echter allemaal bijzonder stroef. Enkel op een kopbal van Laifis moest Bossut zijn handschoenen vuilmaken.

yellow_card

Gele kaart voor Uche Agbo

Gele kaart Uche Agbo
Agbo, die pas terugkeert uit schorsing, is er niet bij tegen Anderlecht. De Nigeriaan pakt uit met een schaar en pakt zijn vijfde gele kaart dit seizoen.

photo_news

Laifis maakt foutje bijna goed, Bossut redt
Eindelijk Standard. Laifis kan zijn blunder ei zo na goedmaken, maar zijn kopslag wordt gepareerd door Bossut. Beste kans van de match tot dusver voor de Rouches - die teleurstellen aan de Gaverbeek.

goal

Doelpunt Idrissa Doumbia

GOAL! Doelpunt Idrissa Doumbia: 1-0
Laifis gaat aan het klungelen en Zulte Waregem profiteert optimaal. Coopman ziet eerst nog zijn inspeelpass onderschept, maar in de herneming belandt het afgeweken schot van Doumbia voorbij Gillet in doel:1-0, Standard maakt een belabberde beurt.

photo_news

Ook vrije trap ongevaarlijk
Ook een standaardfase levert niets op voor de Rouches. Marin zwiept de bal richting de verste paal, waar Laifis iets té opzichtig op Heylen gaat leunen. Essevee krijgt de overtreding dan ook mee van ref Visser.


Bossut kijkt werkloos toe
Zulte Waregem begon prima, maar de (kleine) storm is intussen al gaan liggen. Standard beperkt zich tot een stevige organisatie en krijgt nauwelijks iets klaar.


Initiatief Essevee
De meeste aanvalsdrang komt van de mannen van Dury. Op een eerste doelpoging van Standard is het vooralsnog wachten.

photo_news

Standard ontsnapt
Daar is Essevee al opnieuw. Na een aanval uit het boekje stormt Doumbia op het doel van Gillet af. De middenvelder wil het leer breed leggen tot bij Leya Iseka, maar zijn passje is te kort. Cavanda kan alsnog ontzetten.


Eerste prik
De thuisploeg deelt het eerste wapenfeit uit. De fauw pikt vanop zijn geliefkoosde rechterflank Coopman uit voor doel, maar die laatste klimt net niet hoog genoeg.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Standard heeft nog een eitje te pellen met Zulte Waregem. In de heenronde trakteerde Essevee de Rouches op een 0-4-pandoering op Sclessin. Opvallend: Zulte Waregem kwam in de negen laatste wedstrijden tegen Standard telkens tot scoren.

Ochoa op de bank
Het mag een verrassing genoemd worden. Standard-coach Sa Pinto verwijst doelman Ochoa naar de bank. Gillet neemt de plek van de Mexicaan in onder de lat. Voor het overige keren ook Agbo, Cavanda en Carlinhos terug in het basiselftal. Sá is ziek en ontbreekt in de selectie vanavond. Essevee-coach Dury kampt op zijn beurt met liefst drie schorsingen. Derijck, Harbaoui en Olayinka moeten dus vanaf de tribunes toekijken.


Opstelling Zulte Waregem

Opstelling Standard


voorbeschouwing

Dankzij een kopbalgoal van Pocognoli haalde Standard afgelopen zaterdag opgelucht adem tegen Eupen (3-2). Dat het beter kan en moet, beseffen ze in de Vurige Stede. Vanavond staan de troepen van Sa Pinto al voor een nieuwe opdracht in de strijd om play-off 1. Aan de Gaverbeek wacht Zulte Waregem. Essevee tankte vertrouwen na een deugddoende zege in Mechelen (0-2).

Of Dury en zijn jongens nu ook Standard over de knie leggen, ontdekt u vanaf 20u30 op HLN.be!