Herbeleef hoe Oostende Genk stevig oplawaai verkocht

BELGA
  • Versluys Arena (14u30)
  • Ref: Bart Vertenten
  • Oostende nog steeds zonder Proto
  • Genk met nagenoeg volledig fitte kern naar Kust
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

goal

Doelpunt voor KV Oostende

GOAL!! 6-0 Nany Dimata!!
Het wordt almaar erger voor Genk! El Ghanassy vindt Dimata, die naar binnen komt en de bal opnieuw in de winkelhaak jaagt: 6-0!

goal

Doelpunt voor KV Oostende

GOAL!! 5-0 Gohi Bi Cyriac!!
Genk laat zich hé-le-maal afslachten! Na een vreemde tussenkomst van Bizot komt de bal bij Cyriac en die knalt de bal in de hoek: 5-0! Wat een demonstratie van de thuisploeg!

substitution

Spelerswissel

Gohi Bi Cyriac komt in de plaats van Michiel Jonckheere


substitution

Spelerswissel

Bennard Kumordzi komt in de plaats van Alejandro Pozuelo


substitution

Spelerswissel

Bruno Godeau komt in de plaats van Adam Marusic

goal

Doelpunt voor KV Oostende

GOAL!! 4-0 Nany Dimata!!
Genk wordt naar de slachtbank geleid! El Ghanassy, pas op het veld, loopt de Genkse verdediging aan flarden en zet nadien perfect voor op Dimata. De spits heeft de bal maar in het lege doel te koppen: 4-0!

substitution

Spelerswissel

Yassine El Ghanassy komt in de plaats van Knowledge Musona

second_yellow

Tweede gele kaart

Tweede gele kaart Leon Bailey
De kelk moet tot op de bodem leeg voor Genk! Marusic poort Bailey en die vindt dat niet zo tof. Hij gaat aan het shirt hangen van de linksachter, waarna Vertenten de flankspeler trakteert op zijn tweede gele kaart. Genk met z'n tienen voort!

substitution

Spelerswissel

Leandro Trossard komt in de plaats van Thomas Buffel

goal

Doelpunt Knowledge Musona

GOAL!! 3-0 Knowledge Musona!!
Wat een heerlijke goal van Oostende! Berrier zet een actie op en via Canesin en een hakje van Dimata krijgt de spelmaker de bal terug. Hij legt simpel breed tot bij Musona en die jaagt de bal heerlijk in de verste bovenhoek: 3-0!

yellow_card

Gele kaart voor Onyinye Wilfred Ndidi

Gele kaart Wilfred Ndidi

yellow_card

Gele kaart voor Jakub Brabec

Gele kaart Jakub Brabec

Genk ontsnapt!
Oostende kan counteren en Berrier opent heerlijk tot bij Musona. Die kapt Brabec uit in de vijandige zestien en uiteindelijk is er een (niet zo koosjere) tackle van Pozuelo nodig om het gevaar in de kiem te smoren.

BELGA
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


substitution

Spelerswissel

Tino-Sven Susic komt in de plaats van Bryan Heynen


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten


Redding Ovono
Pozuelo mag een vrije schop nemen vanop een leuke plaats, maar Ovono redt de poging van de Spanjaard. Geen aansluitingstreffer voor de blauwhemden dus!

BELGA

Snel op en af
Waar Buffel een flater van Milic eerst niet kan afstraffen, gaat het snel naar de overzijde. Daar zet Dimata zich prima door, maar zijn schot strandt op de voet van Bizot.


Oostende consolideert
Oostende lijkt z'n schaapjes op het droge te hebben met die dubbele bonus. Genk krijgt momenteel het balbezit, maar Ovono kijkt al een hele middag werkloos toe.

yellow_card

Gele kaart voor Leon Bailey

Gele kaart Leon Bailey

goal

Doelpunt voor KV Oostende

GOAL!! 2-0 Antonio Milic!!
Daar is ook de 2-0! Colley laat Milic zomaar lopen bij een hoekschop, waarna de verdediger moederziel alleen raak kan koppen: 2-0!

Ndidi over de bal
Toch nog eens Genk. Samatta kopt de bal terug tot bij Ndidi, maar de man die gegeerd is door Leicester trapt half over de bal. Weg kans dus.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Michiel Jonckheere

goal

Doelpunt voor KV Oostende

GOAL!! 1-0 Franck Berrier!!
Daar is de goal van Oostende! Canesin wipt de bal tot bij Dimatta, die eigenlijk moet afspelen op Musona maar het toch zelf doet. In de kluts komt de bal wél bij Musona, die een prima actie in huis heeft en richting tweede paal voorzet. Daar heeft Berrier de bal maar in te koppen: 1-0!

BELGA

Pozuelo op Ovono
Het Genkse antwoord laat niet lang op zich wachten. Samatta wordt tegen de grond gewerkt op de achterlijn (net buiten de zestien), waarna Pozuelo zich achter de bal zet. Hij mikt meteen op doel, Ovono brengt redding met een voetveeg.


Twee keer Canesin
De eerste grote kans van de match is er een voor Oostende! Musona legt de bal klaar voor Canesin en die kan alleen op Bizot af. Gelukkig voor Genk is Buffel tijdig terug, waardoor de bal in hoekschop gaat. Die levert evenwel niks op voor de Limburgers. Kort daarna ontdoet Dimata zich van Brabec om opnieuw terug te leggen op Canesin, maar deze keer is het Ndidi die in de weg ligt.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt


OPSTELLINGEN
KV Oostende: Ovono - Marusic, Milic, Rozehnal, Vandendriessche - Musona, Jonckheere, Siani, Canesin, Berrier - Dimata

RC Genk: Bizot - Castagne, Brabec, Colley, Wouters - Heynen, Ndidi, Pozuelo, Buffel, Bailey - Samatta

BELGA

voorbeschouwing

Met de Europese kwalificatie op zak trekt RC Genk zondagmiddag naar KV Oostende. Genk hoopt daar de kloof met de top zes helemaal te dichten. "Er was geen tijd om te feesten, Oostende is opnieuw een topmatch", zegt Maes.

Hij klonk wat schor, Peter Maes. Eerder de sporen van een opkomende verkoudheid dan de gevolgen van een nachtje doorzakken na de kwalificatie voor de 1/16de finales van de Europa League. "We zijn wel heel content, maar voor feesten is geen tijd", zei Maes. "We sluiten het eerste deel van onze Europese campagne af met een positief gevoel, maar met Oostende wacht ons opnieuw een topmatch. Als je in een periode met veel overbelasting moet reageren na een negatief resultaat, dan loop je het risico dat je wil forceren en dan doe je gekke dingen. Dat is bij ons niet het geval omdat we ons net gekwalificeerd hebben. Ik hoop dat die kwalificatie ons een boost geeft. Oostende heeft een ruime selectie, vooral op de flanken hebben ze veel mogelijkheden. Daardoor zit iedereen bij hen zowel mentaal als fysiek fris. In Oostende gebeurt altijd wel iets, wij moeten zorgen dat de vonk daar niet overslaat naar de tribune."

Maes is tevreden over de progressie die zijn elftal, mede dankzij het knappe Europees parcours, de laatste weken en maanden heeft gemaakt. "Jongens zoals Bailey en Ndidi zijn op korte tijd heel volwassen geworden. Ze lezen een wedstrijd veel beter en ze vervullen hun opdrachten, zowel offensief als defensief. Vooral met Bailey heb ik daar wel wat strijd over geleverd, maar als hij helemaal vrij is in het kopje, gaat hij daar heel goed mee om."

Pakt Genk ook de scalp van KV Oostende? Volg het hier LIVE vanaf 14u30!