HERBELEEF hoe KV Oostende aan flauw puntje tegen Lokeren genoeg had voor play-off 1-ticket

Photo News
KV Oostende
KVO
KV Oostende KVO
0
0
KSC Lokeren LOK
LOK
KSC Lokeren

  • 29ste en voorlaatste speeldag in Jupiler Pro League
  • KV Oostende kan gouden zaak doen voor play-off 1
  • Stadion: Versluys Arena
  • Scheidsrechter Frederik Geldhof
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

KVO bouwt bescheiden feestje!
0-0 en dat betekent dat KV Oostende zeker is van play-off 1. Opluchting troef bij Coucke en co want goed was het vandaag allerminst. Lokeren verweerde zich kranig, maar was de spektakeltrommel ook vergeten mee te brengen uit het Waasland.


substitution

Spelerswissel

Sergiy Bolbat komt in de plaats van Guus Hupperts


Tomasevic mist de 1-0!
Vijf minutne extra en dus steekt Oostende nog een tandje bij. Dat levert dan toch nog bijna de bevrijdende goal op, maar invaller Zarko Tomasevic kopt helemaal alleen naast. Het thuispubliek stond al overeind.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Zarko Tomasevic komt in de plaats van Antonio Milic


Milic komt onzacht ten val na duel
Het wordt ineens muisstil hier aan de zee want Antonio Milic blijft liggen na een potig duel. Zijn schouder lijkt geraakt en dit zou weleens een ernstige blessure kunnen zijn voor de van de pijn kermende Kroaat.


substitution

Spelerswissel

Fernando Canesin Matos komt in de plaats van Franck Berrier

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Joher Khadim Rassoul


substitution

Spelerswissel

Joseph Akpala komt in de plaats van Nany Dimata


We slepen ons naar het einde
Als supporter betalen voor zo'n slaapverwekkende pot voetbal, vooral de meegereisde Lokeren zullen zich eens in de haren krabben. Al lijken die het allemaal wel in orde te vinden. Ze laten zich al een hele match horen, dappere lieden. Oostende mag stilaan aan een slotoffensief beginnen denken.

BELGA

Oostende maakt amper haast
Speculeren ze bij KVO werkelijk op dat puntje? Daar lijkt het wel op en dan is het toch uitkijken voor die ene dodelijke tegenaanval van Lokeren. 0-0 is voorlopig het gevolg van een draak van een match.


Siani met aardige vrije trap!
Dimata wordt foutief afgestopt en de vrije trap is een kolfje naar de hand van aanvoerder Siani uit Kameroen. Mooie poging in de korte hoek, maar makkelijk onschadelijk gemaakt door Copa.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Mijat Maric

Photo News

Martin bakt er ook niet veel van
We weten niet of Tom De Sutter in de kleedkamer is gebleven door een blessure, maar één ding is zeker: zijn Engelse vervanger Gary Martin doet het amper beter. Hard werken, doet hij wel, maar gevaarlijk is hij totaal niet.


Nog twintig minuten voor KVO
Marc Coucke werd in de eerste helft al lichtjes gek en het zal er niet beter op worden met zijn bloeddruk want het is bijzonder pover en inspiratieloos wat Oostende hier op de mat tovert (of net niet...). Het zal van Berrier moeten komen, de enige met een beetje creativiteit.


substitution

Spelerswissel

Marko Miric komt in de plaats van Bob Straetman

Photo News

Ninaj bijna met owngoal!
De zwarthemden van Daknam groeien in de match en voelen aan dat dit KV Oostende te pakken is. En net op dat moment staat het bijna 1-0 na een gruwelijke miskleun van verdediger Ninaj. Die schat een voorzet totaal verkeerd in en trapt de bal bijna los in zijn eigen doel.


Miric maakt zich klaar
Lokeren heeft een punt in handen, maar wil duidelijk meer want de tweede wissel komt er al aan. Het is Marko Miric die mag komen meespelen. De 29-jarige Serviër heeft een goeie techniek, maar is niet bijster snel.


Mislukte omhaal Musona
Het is met veel goeie wil speuren naar een lichtpuntje en een voorzet van Marusic richting Musona levert nog eens een (bedroevende) doelpoging op. De man uit Zimbabwe tovert geregeld, maar deze omhaal was duidelijk geen goed idee. Copa ziet de bal meters naast en over dwarrelen.

Wat kan Lokeren nog?
Het is al een tijdje geleden dat we nog iets gezien hebben van de Waaslandse elf van Runar Kristinsson, na de rust moeten we het stellen met enkel een halve poging van Terki. Die speelt sterk, maar lijkt een beetje in de woestijn te preken.

Photo News

Het valt weer wat stil
Terwijl er op de andere velden heel wat te beleven valt, lijkt de vlotte start van de tweede helft weer snel dood te bloeden. Een heet standje in de Lokerse zestien draait uiteindelijk op niks uit ondanks een knappe pass van Berrier en een leuke dribbel van Marusic.


Copa kijkt de bal naast!
De druk van Oostende wordt gestaag opgevoerd en een gevaarlijke indraaiende bal van dirigent Franck Berrier valt ei zo na in doel! Dimata probeerde er nog zijn voet tegen te zetten, maar komt te laat. Copa duikt nog op sierlijke wijze, maar dat was niet echt nodig.

Milic knalt meters over!
Een hoekschop levert een eerste kans(je) op na de koffie en het is Antonio Milic die na een komische misser van Rassoul kan uithalen, maar de Kroatische verdediger is te verrast om de bal laag te houden. KV Oostende speelt nu naar de eigen fans toe.


start

2e helft op gang gefloten

2de helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1ste helft afgefloten


Godeau knalt eindje over!
Daar valt de 1-0 bijna uit de lucht en het is centrale verdediger Bruno Godeau die een afvallende bal op de slof neemt en Copa komt met de schrik vrij want hoog vliegt het leer niet over zijn kooi.

BELGA

Nog vijf minuten, wat krijgen we nog?
We sluipen stilaan richting de rust en al bij al verdient niemand eigenlijk een voorsprong. Beide teams hadden al wel kunnen scoren, maar de mogelijkheden zijn op één kinderhand te tellen.


Dimata verprutst dikke kans!
Schitterende pass van Berrier en Dimata kan moederziel alleen richting Copa, maar talmt dan te lang en zo kan de Zwitser Maric redding brengen voor Lokeren. Het thuispubliek mort een beetje, zij blijven op hun honger zitten in deze bijzonder matige eerste helft.

BELGA

Marusic toont zich wel
Als er eens een vonkje te bespeuren valt dan is het vaak via Adam Marusic. De snelle flankaanvaller van KV Oostende uit Montenegro probeert het keer op keer, maar is niet altijd even zuiver. Toch is hij met voorsprong de meest opvallende acteur op het veld.

Photo News

Oostende monopoliseert de bal
Een halfuur ver en die 0-0 is niet onlogisch want de fans in de Versluys Arena worden voorlopig allesbehalve verwend. Ligt dat misschien ook aan het veld? We zien tal van glijpartijen. Intussen wil De Sutter een penalty, maar daar gaat ref Geldhof niet op in.


Rassoul toont zijn stevig lijf
Oei, wat een duel tussen de krachtige Rassoul en Jonckheere. De Senegalese middenvelder van Lokeren speelt de bal, maar is er niet vies van om een beetje vlees mee te maaien. Veel intensiteit, maar weinig doelgevaar hier in Oostende.

BELGA

De Sutter met immense misser!
Bijna stond het hier 0-1, maar Tom De Sutter laat de torenhoge mogelijkheid liggen. De verdediging van KV Oostende schreeuwt moord en brand voor buitenspel en dat is ook terecht zo bewijst de herhaling. Desalnietemin serieuze misser van de ex-spits van Anderlecht en Club Brugge.


Is het wachten op een flits?
Het zijn vooral de bezoekende fans die zich laten horen en dat heeft toch wel wat te maken met het povere vertoon van de thuisploeg de voorbije tien minuten. Van een 'weireldploegsje' is momenteel weinig sprake. Waar zitten Dimata, Musona en Berrier om te toveren?

BELGA

Er zit leven in de brouwerij
De openingsfase was helemaal voor KVO, maar intussen heeft Lokeren zijn voetje volledig naast dat van de jongens van Yves Vanderhaeghe gezet. Zo hebben we toch een match, ook al staat er voor Tom De Sutter en co eigenlijk niks meer op het spel.


Knappe kogel van Terki!
De beste kans is zowaar voor Sporting Lokeren want de technisch vaardige Mehdi Terki (ex-FC Dender) kan eens uithalen na knap voorbereidend werk van de vinnige Hupperts. Dutoit heeft moeite met de knal hoor.

BELGA

Lokeren komt uit de omknelling
Toch wat meer ademruimte nu voor de Waaslanders, die opschuiven richting de kooi van William Dutoit, maar voorlopig zonder veel gevaar. Oostende neemt wat gas terug na die sterke openingsfase.


Was dat hands van Godeau?
Een voorzet van de Nederlandse winger Hupperts botst via Persoons op de arm van Bruno Godeau en bij Lokeren zouden ze wel graag een penalty willen. Alleen leek dit toch een aangeschoten bal. In de rebound kan Koen Persoons nog trappen, maar hij kraakt zijn schot.

Musona mist zijn schot compleet
We lijken af te stevenen op een avondje eenrichtingsverkeer want de volgende kans dient zich al aan voor 'De Kustboys'. Dit keer is het de al een hele seizoen op een hoog niveau acterende Musona die uitpakt met een schot, maar hij raakt de bal na een prima controle totaal verkeerd. De bal hobbelt naast...


Dimata dreigt voorlopig als enige
Het is voorlopig al Oostende wat klok slaat hier en de volgende doelpoging is er opnieuw eentje van een bedrijvige Landry Dimata. De 19-jarige spits maakt zich knap vrij en trapt dan laag binnen het bereik van Barry Copa.


Lokeren trekt meteen een muur op
De stadionspeaker heeft er zin in, als de spelers van KVO dezelfde geestdrift aan de dag leggen dan ziet het er rooskleurig uit voor de thuisploeg. De bezoekers uit Lokeren zijn alvast niet gekomen om opendeurdag te houden, ze trekken een flinke muur op. Een eerste schotje van Dimata vormt geen euvel voor Copa.

start

1e helft op gang gefloten

1ste helft afgetrapt


Is het 'Couckenbak' in Versluys Arena?
De zenuwen staan overal strak gespannen en ook aan het zeetje is er sprake van gezonde nervositeit. KV Oostende kan zich vanavond verzekeren van een play-off 1-ticket. Op papier mag dat geen probleem zijn tegen Lokeren, dat de voorbije weken wat op de dool is. Yves Vanderhaeghe gunt Michiel Jonckheere een basisplaats, Yassine El Ghanassy start op de bank. Toch een beetje gestraft na zijn uitspatting van vorige week in Westerlo?

BELGA

Opstelling Sporting Lokeren: Copa, Galitsios, Maric, Ninaj, Skulason, Rassoul, Persoons, Terki, Hupperts, Straetman en De Sutter

Opstelling KV Oostende: Dutoit, Capon, Rozehnal, Godeau, Milic, Siani, Jonckheere, Berrier, Marusic, Musona en Dimata


voorbeschouwing

Nog twee speeldagen te gaan en de spanning is nog steeds te snijden, niet in het minst bovenaan het klassement. Club Brugge en Anderlecht zijn al zeker van hun plekje in play-off 1 en ook voor Zulte Waregem kan het nog nauwelijks mislopen. Anders is het voor KV Oostende, dat ondanks zijn vierde plaats en 48 punten toch maar beter kan winnen tegen Lokeren. Op papier een relatief makkelijke klus zou je denken want het team van Yves Vanderhaeghe mag thuis aan de bak en de Waaslanders slepen zich werkelijk naar het einde van het seizoen. KVO moet het vandaag wel doen zonder de Franse kilometervreter Kevin Vandendriessche. Bij Lokeren geen De Ridder, Overmeire en Ticinovic, toch drie sterkhouders. Dit zijn de selecties:

KV Oostende: Dutoit, Ovono, Rozehnal, Godeau, Milic, Tomasevic, Bossaerts, Antunes, Marusic, Capon, Siani, Jali, Jonckheere, Musona, El Ghanassy, Pedersen, Berrier, Canesin, Akpala en Dimata.

Sporting Lokeren: Verhulst, Copa, De Wolf, Maric, Skulason, Galitsios, Ninaj, Terki, Persoons, Rassoul, Jambor, Bolbat, Patosi, Miric, Enoh, De Sutter, Martin, Straetman, Hupperts en Ofkir

Mis niks van de debatten in de Versluys Arena aan het zeetje, LIVE vanaf 20 uur bij HLN.be!

BELGA