HERBELEEF hoe klassieker tussen Anderlecht en Club doelpuntenloos bleef

belga
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
0
0
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
  • Eindstand 0-0
  • Constant Vanden Stockstadion
  • Ref: Nicolas Laforge
  • Kloof tussen Anderlecht en Club blijft negen punten
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Anthony Limbombe vervangen door Helibelton Palacios Zapata
Jelle Vossen vervangen door Dennis Emmanuel Bonaventure
Sofiane Hanni vervangen door Henry Onyekuru
Gele kaart voor Stefano Denswil
Gele kaart voor Hamdi Harbaoui
Gele kaart voor Ivan Obradovic

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het laatste fluitsignaal van Laforge weerklinkt. Anderlecht en Club Brugge houden het, net als vorig seizoen, op een droge 0-0. De Bruggelingen kunnen zo al 27 wedstrijden op rij niet triomferen in het Astridpark. De kloof tussen beide rivalen blijft negen punten.


Club in absolute slotfase
In de absolute slotseconden versnelt invaller Dennis nog een keer. Al struikelend en onder druk van Appiah trapt hij voorlangs. De match lijkt op een puntendeling af te stevenen.

belga
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Dennis


We krijgen vier minuten toegevoegde speeltijd

belga
substitution

Anthony Limbombe vervangen door Helibelton Palacios Zapata

Helibelton Palacios komt in de plaats van Anthony Limbombe

Nieuwe kans Gerkens
Gerkens is alom de jongste minuten. Ditmaal belandt een kopslag van de youngster maar rakelings naast. Anderlecht voelt dat er meer inzit dan een punt.


substitution

Spelerswissel

Dennis Appiah komt in de plaats van Alexandru Chipciu


Cools redt op de doellijn!
Sels verstuurt een lange bal richting Gerkens, die Limbombe wel héél kinderlijk aftroeft. Gelukkig voor Club kan Cools het leer nog ontzetten voor de lijn. Hier komen Leko en zijn troepen bijzonder goed weg.


substitution

Spelerswissel

Lukasz Teodorczyk komt in de plaats van Ivan Obradovic
Daar is 'Teo' dan toch. De Pool krijgt nog ruim vijf minuten om zich een heldenstatus te verschaffen.


Schuiver Vanaken
Na veel duwen en trekken worstelt Vanaken zich vrij. De middenvelder probeert het vervolgens met een lage schuiver. Zijn poging strandt niet zo gek ver naast het doel van Sels.

Bekijk HIER het schot!

belga

Ook Wesley waagt zijn kans, Leko woest
Heel de dug-out van Club schreeuwt om een hoekschop nadat Wesley het leer voorlangs knalt. Ref Laforge geeft gewoon een doeltrap.


Afzwaaier Nakamba
Het speltempo is opnieuw wat gezakt. Club komt er via Nakamba nog eens uit, maar zijn loeier zoeft hoog in de tribunes.


Aarzeling bij Dennis
Dennis laat zich al een eerste keer opmerken met een versnelling op links. De winger aarzelt echter te lang om een ploegmaat aan te spelen en verkwanselt zo een counter.

substitution

Jelle Vossen vervangen door Dennis Emmanuel Bonaventure

Dennis komt in de plaats van Jelle Vossen
Tweede wissel aan de kant van de Bruggelingen. Dennis wordt door Leko in de strijd gegooid. De snelle Nigeriaan komt Vossen aflossen.

substitution

Sofiane Hanni vervangen door Henry Onyekuru

Henry Onyekuru komt in de plaats van Sofiane Hanni
Ook Vanhaezebrouck voert een eerste wissel door. Hanni, die er geen overtuigende partij opzitten heeft, mag gaan rusten. Ontbindt Anderlecht-topschutter Onyekuru zijn duivels in de rol van invaller?

Club voor het eerst sinds 1998?
Nog een kwart wedstrijd te gaan en het is zo'n match die werkelijk nog alle kanten uit kan. Anderlecht maakt op basis van de tweede helft het meeste aanspraak op een zege. Al is een eerste triomf voor blauw-zwart in het Astridpark sinds 1998 absoluut géén ondenkbaar scenario.

yellow_card

Gele kaart voor Stefano Denswil

Gele kaart Stefano Denswil

Opnieuw doelpunt Anderlecht afgekeurd
De thuisaanhang juicht een tweede keer, maar opnieuw verpest de lijnrechter het Brusselse feestje. Ditmaal staat Harbaoui wél duidelijk buitenspel en wordt het doelpunt dus terecht afgekeurd.

Bekijk HIER de afgekeurde goal!

belga
substitution

Spelerswissel

Wesley Moraes komt in de plaats van Abdoulay Diaby
Leko grijpt een eerste keer in en gooit met Wesley een nieuwe troef op tafel. De bonkige Braziliaan komt Diaby aflossen.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Ruud Vormer


Ook Harbaoui mist, match breekt open
Daar is Anderlecht al opnieuw. Harbaoui wordt in stelling gebracht, maar zijn schotje vanuit de draai is te zwak om Hubert te verontrusten. Anderlecht trekt het laken meer en meer naar zich toe.

belga

Gerkens dicht bij 1-0!
Dot van een kans plots voor Gerkens na éindelijk een vlotte aanval van Anderlecht. De Limburger trapt echter onbesuisd over. Hier zat véél meer in.

Bekijk HIER de kans!

yellow_card

Gele kaart voor Hamdi Harbaoui

Gele kaart Hamdi Harbaoui
Even gaat het licht uit bij Harbaoui. De Tunesiër plant in een luchtduel zijn elleboog vol in het gelaat van Poulain. Ref Laforge houdt het bij geel en daar mag Harbaoui allerminst op mopperen.

Actie Limbombe
Limbombe snijdt naar binnen vanop zijn linkerflank en haalt vervolgens de trekker over. Sels kijkt de knal van de technisch vaardige winger uit zijn kooi.

belga

Weinig verbetering
Zelfde spelbeeld in de beginfase na de pauze. De slordigheden stapelen zich op en van doelgevaar is er voorlopig geen sprake.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
Vallen er in de tweede periode wél goals in het Astridpark?


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Na een eerste helft met veel strijdlust zoeken beide teams de kleedkamer op zonder goals. Club versierde de beste kansen, maar kwam halfweg het eerste bedrijf met de schrik vrij toen een doelpunt van Harbaoui onterecht werd afgekeurd voor buitenspel.


Pegel Chipciu
Op slag van rust toont Chipciu zich. De Roemeen gunt zich de ruimte voor een schot, maar zijn harde knal met links is net niet gekadreerd. Verdienstelijke poging.

Bekijk HIER dat schot!

belga

Sels alert
Kara buffelt Vanaken omver en Club versiert een vrije trap. Sels is alert en bokst het leer op standaardfase uit zijn zestien. Heeft de slotfase van deel één nog iets in petto?

yellow_card

Gele kaart voor Ivan Obradovic

Gele kaart Ivan Obradovic
Obradovic gaat als tweede in het boekje na overduidelijk handspel. Een terechte gele kaart.

belga

Brusselaars steken neus aan het venster
Ook Anderlecht komt nog eens piepen voor het doel van Hubert. Gerkens loodst Kums het straatje in, maar de voorzet van die laatste wordt door Poulain onderschept. De daaropvolgende hoekschop levert niets op.


Prima interceptie Kara
Opnieuw komt het gevaar bij Club vanop de rechterflank. Kara moet alle zeilen bijzetten om de inzet van Diaby in hoekschop te verwerken.

Bekijk HIER de fase!

Afval
Een halfuur onderweg en de verwachtingen écht inlossen doet deze klassieker vooralsnog niet. Aan strijdlust geen gebrek, maar langs beide kanten zit er teveel afval in het spel.


Anderlecht neemt stilaan over
De mannen van Vanhaezebrouck zijn wakker en nemen stilaan het commando over. Ook het publiek voelt dat en laat zich vocaal horen.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Abdoulay Diaby
Diaby gaat als eerste op de bon nadat hij gefrustreerd de bal weggooit. Een vermijdbare en domme gele kaart.

belga

Goal Harboui onterecht afgekeurd!
Het Astridpark veert recht wanneer Harboui in de herneming, na een afstandsschot van Kums, de 1-0 voorbij Hubert in doel legt. De lijnrechter verpest het feestje echter en keurt het doelpunt af wegens buitenspel. Onterecht, zo blijkt uit de herhaling.

Bekijk HIER de afgekeurde goal!


Infiltratie Kums
Kums wijkt even uit naar de rechterflank en probeert een ploegmaat voor doel te vinden. De voorzet van de middenvelder is een makkelijk prooi voor Hubert.


Slordig Anderlecht
Anderlecht lijdt te vaak balverlies en Club loert op de counter. De thuisaanhang ziet een matig openingskwartier van hun team. Club is de betere ploeg in het Astridpark.


Diaby mist dé kans op 0-1!
Vormer vindt Vossen op rechts en die laatste pikt Diaby uit voor doel. De Franse Malinees komt oog in oog met Sels, maar laat een wenkende kans onbenut. Sels behoedt zijn team met meer geluk dan kunde van een achterstand. Op de daaropvolgende hoekschop knikt de volledig vrijstaande Poulain over. Anderlecht ontsnapt.

Bekijk HIER de dubbele kans!


Studieronde
Anderlecht eist de jongste minuten het balbezit op, maar de aanvallen lopen te vaak spaak. Het is voor beide teams een studieronde.


Harbaoui toont zich
Harbaoui wil maar wat graag zijn kans grijpen vandaag en laat zich een eerste keer opmerken. Zijn harde knal is niet gekadreerd.


Kopbal Vossen
Het zijn de bezoekers die de meeste aanvalsdrang tonen in de openingsminuten. Vossen kan te weinig kracht zetten op zijn kopslag na een voorzet van Vormer. Sels plukt.


Eerste hoekschop
De eerste hoekschop is voor Club. Vormer zet zich achter het leer, maar Sels kan -op ietwat onorthodoxe wijze- weg boksen.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Ref Laforge heeft de klassieker op gang gefloten. Verkleint Anderlecht de kloof met Club tot zes punten of zetten de Bruggelingen de Brusselaars een hak?

Flashback
9 september 1998. De dag dat Club Brugge voor het laatst won in het Astridpark (2-3). Hoe de ex-Club-spelers die toen triomfeerden vandaag hun dagen vullen, ontdekt u -evenals de beelden van de laatste zege van Club op het veld van de aartsrivaal- HIER.


Jarige Herman Van Holsbeeck
Een zege tegen Club Brugge: een mooier verjaardagscadeau kan Herman Van Holsbeeck zich niet wensen. De sportief manager van Anderlecht blaast vandaag 63 kaarsen uit.

Verrassingen troef
Hein Vanhaezebrouck houdt wel van verrassingen, zoveel is duidelijk. De Anderlecht-coach posteert Teodorczyk, die al het hele seizoen met een vormcrisis kampt, op de bank. Harbaoui neemt voorin zijn plek in. Maar ook Ivan Leko pakt uit met enkele verrassende namen. Decarli moet achterin plaats ruimen voor Poulain. In de aanval krijgen Vossen en Diaby hun kans ten koste van Wesley en Dennis. Tussen de palen behoudt Hubert het vertrouwen van de Club-coach.


Opstelling Club Brugge
Hubert, Poulain, Mechele, Denswil, Cools, Nakamba, Vanaken, Vormer, Limbombe, Diaby, Vossen

Opstelling Anderlecht
Sels, Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Gerkens, Kums, Hanni, Chipciu, Harbaoui


voorbeschouwing

9 september 1998. Van die dag is het geleden dat Club Brugge nog eens kon zegevieren in het Astridpark. Club-coach Ivan Leko en zijn manschappen willen na 19 jaar éindelijk afrekenen met dat uitcomplex. Al zullen de Bruggelingen ook kunnen leven met een eventuele puntendeling. "We spelen tegen de grootste club van België. Ze hebben traditie, wonnen de meeste titels de jongste jaren, enzovoort. In Brussel zijn zij altijd favoriet, maar ik geloof in mijn ploeg en ons voetbal", klinkt het bij Leko.

Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck toont veel respect voor de competitieleider. "Ze zijn in vorm. Niet dat ze over elke tegenstander walsen. Maar ze zijn efficiënt. Ze zijn fysiek sterk, slaan toe op de juiste momenten en zijn goed op stilstaande fases. Het is gewoon een goede ploeg met een goede trainer, voor wie ik veel respect heb", zo zegt Vanhaezebrouck.

Sluipt Anderlecht dichter bij de leider of viert Club voor het eerst in 19 jaar in het Astridpark? Het antwoord ontdekt u vanaf 18u LIVE op HLN.be!

photo_news