Herbeleef hoe Izquierdo met hattrick Club naar de zege loodste in Charleroi

Photo News
Charleroi
CHA
Charleroi CHA
1
3
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
  • Aftrap 20u30
  • Stade du Pays de Charleroi
  • Scheidsrechter Jonathan Lardot
  • Club moet winnen om leider Anderlecht onder druk te zetten
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Lardot blaast een laatste keer op zijn fluit. Club wint dankzij drie goals van Izquierdo met 1-3 van Charleroi en nadert zo (voorlopig) tot op één punt van Anderlecht.


Vier minuten extra


Pollet nipt naast
Ook Charleroi is bijzonder dicht bij een doelpunt. Pollet kopt nipt voorlangs.


Misser Vanaken
Ook Vanaken laat de 1-4 liggen. Op de counter besluit hij te overhaast over de kooi van Penneteau.

substitution

Ahmed Touba vervangen door Dion Cools

Dion Cools komt in de plaats van Ahmed Touba

Bijna 1-4
Club is nog dicht bij een vierde goal. Een voorzet van Wesley duwt Vormer ongelukkig tegen Izquierdo. Charleroi leeft (nog een klein beetje).


Vormer afgeblokt
De drie punten lijken binnen voor Club. De veer is gebroken bij de Carolo's. Vormer zet zich door, maar ziet zijn schot afgeblokt worden.


substitution

Spelerswissel

Jordan Remacle komt in de plaats van Francisco Martos


substitution

Spelerswissel

Timmy Simons komt in de plaats van Dorin Rotariu

goal

Doelpunt voor Club Brugge

1-3 José Izquierdo
Izquierdo heeft zijn hattrick beet en lijkt daarmee ook de zege veilig te stellen voor Club. Op een verre uittrap van Horvath misrekent Penneteau zich. Izquierdo profiteert en trapt de 2.000 Brugse fans naar het delirium.

Mooie actie Izquierdo
Bij Club blijft het gevaar langs links komen. Izquierdo komt uitstekend naar binnen en haalt uit. Zijn schot wijkt af en verdwijnt in corner.

substitution

Jelle Vossen vervangen door Wesley Moraes Ferreira Da Silva

Wesley Moraes komt in de plaats van Jelle Vossen

Bedia trapt over
Charleroi morst met de kansen. Nu laat Bedia het na om de Carolo's opnieuw op gelijke hoogte te trappen. Zijn knal verdwijnt in de tribune.


Misser Dessoleil
Club speelt nu echt wel met vuur. Dessoleil krult een uitgelezen mogelijkheid over de kooi van Horvath.

substitution

Enes Saglik vervangen door Cristian Benavente Bristol

Cristian Benavente komt in de plaats van Enes Saglik

Hoog tempo
De wedstrijd gaat goed op en neer. Charleroi komt steeds beter in de match. Club moet zien dat het de voorsprong niet nog eens uit handen geeft.


Weer Horvath
De Amerikaan speelt zich nu wel in de kijker. Hij gaat uitstekend plat op een grondscherend schot van Bedia.

substitution

Mamadou Fall vervangen door Chris Bedia

Chris Bedia komt in de plaats van Mamadou Fall
Mazzu grijpt in en dropt Bedia in de ploeg. De invaller scoorde dit seizoen al twee keer tegen Club.

Prima redding Horvath
Hendrickx haalt vernietigend uit vanop de rand van de zestien. Horvath duikt goed de hoek in en slaat het leer uit zijn kooi. Het moet de Amerikaan vertrouwen geven na zijn flater van daarnet.


Spektakelmatch
De tweede helft is verschroeiend begonnen. Club drukt door en wil graag zo snel mogelijk de 1-3 scoren.

goal

Doelpunt voor Club Brugge

1-2 José Izquierdo
Wat gaat het snel op Mambourg. Izquierdo zet zich door en trapt Club knap terug op voorsprong. De Gouden Schoen herstelt zo meteen de blunder van Horvath.

goal

Doelpunt voor Charleroi

1-1 David Pollet
Charleroi klimt op gelijke hoogte na een zelden geziene fase. Horvath is eerder op de bal dan Pollet en denkt dat de spits buitenspel stond, waarop hij het leer gewoon neerlegt. Pollet ziet dat en duwt de gelijkmaker binnen. Onwaarschijnlijke blunder van Horvath.

Photo News
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

BELGA
Photo News
stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Lardot maakt een einde aan de eerste helft. Na een aarzelend begin trok Club het laken naar zich toe, met prima kansen voor Vossen en Rotariu. Op slag van rust was het dan toch raak. Izquierdo rondde een knappe aanval genadeloos af.

goal

Doelpunt voor Club Brugge

0-1 José Izquierdo
Op slag van rust heeft Club dan toch de voorsprong te pakken. Na een prima aanval stuurt Rotariu Izquierdo diep en die duwt de 0-1 onder Penneteau in doel.

Tainmont geveld
Lardot legt het spel stil omdat Tainmont net langs de zijlijn naar de knie grijpt. De flankaanvaller heeft duidelijk pijn.


Veel sfeer
Echt mooi voetbal hebben de fans nog niet gezien, maar dat zal hen worst wezen. De supporters van Charleroi springen en dansen op de tribunes alsof ze net kampioen zijn geworden.


Club komt opzetten
Blauw-zwart is de gevaarlijkste ploeg op Mambourg en komt de laatste minuten iets meer opzetten. Vossen staat buitenspel op een prima voorzet van Touba.


Penneteau voorkomt 0-1
Club is bijzonder dicht bij de voorsprong. Na een knappe combinatie lijkt Rotariu te gaan scoren, maar dat is buiten Penneteau gerekend. Die ranselt het schot uit zijn kooi.

Photo News

Knal Saglik
Een duwfout op Palacios wordt niet gefloten en zo blijft Charleroi in balbezit. Saglik legt aan vanop afstand en versiert via het lijf van Denswil een hoekschop.


Slordige fase
Charleroi en Club stapelen momenteel het balverlies op. Het blijft wachten op echt uitgespeelde kansen.


Engels kan net niet scoren
Penneteau wil een hoekschop voorkomen, maar ligt zo wel aan de basis van een nieuwe kans voor Club. De doelman van Charleroi gaat heel ver zijn doel uit en daar wil Engels van profiteren. Gelukkig voor Charleroi valt zijn poging op het dak van het doel.

BELGA

Vossen nipt door
Vanaken zet zich door op wilskracht en via Izquierdo komt de bal voor de voeten van Vossen. Die ziet zijn afgeweken schot maar nipt over de dwarsligger vliegen. Niet veel later trapt Vormer in de armen van Penneteau.


Veel duels
Combinerend raakt Club niet aan kansen en dus probeert het met de nodige grinta voor gevaar te zorgen. Charleroi ziet het graag gebeuren en staat zijn mannetje in de vele duels.


Wachten op Vanaken
Tegen Zulte Waregem speelde hij nog zijn beste wedstrijd van de play-offs, maar voorlopig komt Vanaken niet echt in het spel voor. Krijgt de draaischijf van Club de motor terug aan de praat?

Photo News

Counter Charleroi
Na een mislukte vrije trap van Vormer bokst Charleroi via Mata op rechts een snelle tegenaanval in elkaar. De bal komt uiteindelijk bij Fall, die veel te makkelijk gaat liggen. Weg kans.


Moeizaam begin
Echt sprankelend is Club niet aan de wedstrijd begonnen. De bezoekers komen voorlopig niet in hun spel.


Brugs legioen
Bijna 2.000 supporters van Club zijn mee afgezakt naar Charleroi. Aan de Brugse fans zal het vandaag niet liggen. Zij zorgen vandaag voor de vocale steun.

BELGA

Hands Claudemir?
Stevig begin in Charleroi, waar de thuisploeg een strafschop wil na hands van Claudemir. De ref weigert de bal op de stip te leggen, tot onvrede van Mazzu.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal rolt op Mambourg. Club Brugge trapt speeldag zeven in play-off 1 op gang. Boekt het een 9 op 9?

BELGA

Eén aanvaller bij Charleroi
"Ik vervang Marcq niet door twee spelers. We voetballen zo omdat we maar met één aanvaller spelen", aldus Felice Mazzu. "We zullen met vier verdedigers beginnen, dan zien we wel hoe het loopt."

BELGA

Preud'homme: "Goede zaken van tegen Oostende en Essevee bevestigen"
"We hebben het hier nooit echt slecht gedaan, vind ik. Laat ons hopen dat we kunnen winnen. Ok, we hebben goede zaken laten zien tegen KV Oostende en Zulte Waregem, nu moeten we op verplaatsing ook dat niveau halen. Ik heb met Butelle gepraat, ja. Ik doe dat met al mijn spelers.


Engels vervangt geblesseerde Poulain
Preud'homme moet in laatste instantie nog een wissel doorvoeren. Poulain viel geblesseerd uit bij de opwarming. Engels is zijn vervanger.


Geen Simons
Ook Timmy Simons ontbreekt in de basis bij blauw-zwart. "Timmy is perfect om alle gaten dicht te houden, maar misschien hebben Claudemir en Vormer een beetje meer creativiteit", liet Preud'homme weten.

Timmy Simons.
Photo News Timmy Simons.

"Butelle heeft gebrek aan vertrouwen"
Michel Preud'homme kiest in Charleroi voor een opvallende ploeg. Een halfuurtje voor de aftrap lichtte hij zijn keuzes toe. "Butelle heeft momenteel een gebrek aan vertrouwen. En Horvath doet het heel goed, anders kies je niet voor je tweede doelman. Het is niet leuk voor Butelle, maar het is mijn beslissing. Met Touba heb ik vandaag voor een linksvoetige verdediger gekozen. Hij heeft een enorm loopvermogen."

Photo News
BELGA

Eerste Amerikaan
Voor Horvath wordt het een speciale wedstrijd. Niet alleen viert hij zo meteen zijn debuut voor Club Brugge, hij is ook de eerste Amerikaan die minuten maakt voor blauw-zwart.

Opstellingen
Geen Ludovic Butelle, wel Ethan Horvath in doel bij Club Brugge. De Fransman betaalt het gelag voor zijn mindere prestaties van de afgelopen weken/maanden. Ook de jonge Touba, die op de vorige speeldag nog zijn debuut vierde, begint in de basis. Timmy Simons, terug uit schorsing, begint op de bank. Bij Charleroi zijn Damien Marcq en Hamdi Harbaoui geschorst. Baby is geblesseerd.
Charleroi
Penneteau, Mata, Martos, Dessoleil, N'Ganga, Diandy, Saglik, Hendrickx, Fall, Tainmont, Pollet
Bank
Mandanda, Boulenger, Benavente, Marinos, Willems, Remacle, Bedia

Club Brugge

Horvath, Palacios, Poulain, Denswil, Touba, Claudemir, Vormer, Vanaken, Rotariu, Vossen, Izquierdo
Bank
Butelle, Engels, Cools, Simons, Immers, Limbombe, Wesley

BELGA
Photo News

voorbeschouwing

De opdracht voor Club Brugge is duidelijk: winnen. De Bruggelingen kunnen zich geen misstap meer permitteren in de laatste wedstrijden van play-off 1 willen ze hun titel verlengen. De achterstand op leider Anderlecht bedraagt vier punten, met nog vier wedstrijden te gaan. Op Charleroi is puntenverlies uit den boze.

Toch heeft Club de laatste twee wedstrijden vertrouwen getankt. Tegen KV Oostende en Zulte Waregem kwam het terug van een achterstand en knoopte het uiteindelijk aan met de zege.

Voor Michel Preud'homme is de wedstrijd op Mambourg wel een mijlpaal. Het is de 200ste keer dat de Luikenaar op de Brugse bank zal plaatsnemen. Viert hij het met een zege? Volg het allemaal LIVE op HLN.be vanaf 20u30!