Herbeleef hoe Gent tegen Genk resem kansen de nek omwrong

BELGA
  • Ref: Christof Dierick
  • Aftrap: 20u
  • Stadion: Ghelamco Arena
  • De strijd om plaats twee barst los
Nieuwe update beschikbaar

highlights


nabeschouwing

AA Gent en Racing Genk sluiten de 18e speeldag in de Jupiler Pro League af. In de Ghelamco Arena spelen de manschappen van coach Hein Vanhaezebrouck voor gastheer.

Gent staat voorlopig op de vierde plaats in het klassement, maar staat voor een belangrijke decembermaand met duels tegen rechtstreekse concurrenten uit Play-off I (Standard, Lokeren en Kortrijk) te beginnen met Racing Genk. De 'Buffalo's' hebben een moeizame week achter de rug. Op de vorige speeldag gingen ze kopje onder bij Zulte Waregem en ook in de beker liep het niet al te vlekkeloos. Pas in het slot kaapte Gent de zege weg bij tweedeklasser Lommel United.

Racing Genk van zijn kant lijkt stilaan de motor aan de praat te krijgen. Van de laatste zeven duels wonnen de Limburgers er vijf. Al verliep dat niet altijd even vlot. Vorige week pakte het met heel veel moeite de scalp van degradatiekandidaat Cercle Brugge dankzij een late goal van Mboyo. Voor twee Genk-spelers wordt het trouwens de eerste terugkeer naar de Ghelamco Arena: Kagé en Mboyo kijken hun ex-ploeg in de ogen. Benieuwd welk vuurwerk dat zal opleveren.

U hoeft via HLN.be uiteraard niets te missen van deze topper. Afspraak vanaf 20u.

Rust
Gent en Genk gaan rusten bij een 0-0 tussenstand en daar mogen vooral de bezoekers niet om mopperen. De Buffalo's creëerden kans na kans, maar verzuimde die af te maken. Depoitre trof de paal, Dejaegere de lat en Milicevic miste vanop de stip. Ook Köteles hield de Limburgers meermaals recht op pogingen van Depoitre.

Depoitre tegen de paal
Alweer treft de thuisploeg het doelhout. Op een schot van Neto pakt Depoitre uit met een listig hakballetje, maar zijn poging hobbelt tegen de paal. Hoelang houdt Genk nog stand?

Zwakke bezoekers
Genk krijgt geen voet aan de grond. Zowel een schot van Depoitre als Neto worden afgeblokt. De hoekschop levert niets op. Kan de thuisploeg voor de koffie alsnog een goal meepikken?

BELGA

Hannes Van der Bruggen komt in de plaats van Brecht Dejaegere
Nog meer pech voor de thuisploeg. Dejaegere moet geblesseerd naar de kant. Van der Bruggen neemt zijn plaats in.

Asare trapt naast
En nog is het niet gedaan. Saief legt goed achteruit naar Asare, maar die trapt een vrije schietkans net naast. Genk kreunt onder de druk van de thuisploeg en heeft in deze eerste helft amper iets laten zien.

Köteles houdt Genk twee keer recht
De Hongaarse doelman van Genk staat in een schietkraam. Eerst moet hij redding brengen op een afgeweken poging van Depoitre en enkele seconden later gaat Köteles goed plat op een deviatie van alweer Depoitre.

BELGA

Danijel Milicevic mist strafschop
Milicevic trapt de penalty centraal en recht op de benen van Köteles. Geen voorsprong voor de Buffalo's.

Penalty voor Gent
Cissé krijgt de bal ongelukkig tegen de hand na een trap van Depoitre. Dierick gebaart aanvankelijk van krommehaas, maar geeft op advies van zijn lijnrechter toch een penalty. Het protest van Genk haalt niets uit.

Gele kaart Anele Ngongca

Nielsen kopt tegen de lat
De jarige Depoitre werkt hard en haalt er een hoekschop uit. Die wordt aan de eerste paal verlengd en Nielsen kopt het leer tegen de lat. Pech voor de thuisploeg dat stilaan een voorsprong verdient.

PHOTO_NEWS

Bezoekers groeien
Genk komt stilaan toch wat beter in de match. Echt gevaar hebben de Limburgers nog niet gecreëerd. Gent blijft de touwtjes in handen hebben.

Saief mist controle
Depoitre maakt dankbaar gebruik van een foutje van Kabasele en legt terug tot bij Saief. Maar die mist zijn controle en weg kans. Bijna een kopie van de vorige fase van de Israeliër die ook hier veel meer mee had kunnen doen.

Kopbal Milicevic
En daar zijn de Buffalo's alweer. Milicevic kopt een voorzet van Saief niet zo gek ver naast de kooi van Köteles. Genk heeft het moeilijk met de snelle uitbraken van de thuisploeg.

BELGA

Saief mist knullig
Ei zo na staat het 1-0. Depoitre zet zich goed door en legt perfect klaar voor Saief, maar de Israeliër trapt los naast de bal. Hier zat veel meer in voor de thuisploeg dat gretig start.

Gent start sterk
De thuisploeg lijkt er zin in te hebben en versiert meteen een hoekschop. Köteles bokst weg. Even later zijn de Buffalo's daar opnieuw. Nielsen kopt over.

Aftrap
Dierick heeft de partij op gang gefloten.

PHOTO_NEWS

Eerbetoon aan Luc De Vos
Impressionant, dat is het eerbetoon aan de overleden Luc De Vos in de Ghelamco Arena. Kurt Burgelman, Gentse zanger van Biezebaaze, brengt een prachtige versie van Gorki's bekenste nummer 'Mia'. In de tribunes wordt luidskeels meegezongen. In het stadion zelf hangen er verschillende spandoeken.

Geen Raman
Toch geen Benito Raman bij de Buffalo's. De man-in-vorm moet in extremis afhaken wegens ziekte. Saief, die ook tegen Lommel speelde, komt daardoor aan de aftrap. Pech voor Vanhaezebrouck.

Gent - Genk staat vanavond ook vooral in het teken van de overleden Luc De Vos, fervent Buffalo-supporter. In de Ghelamco Arena weerklinkt reeds muziek van Gorki. Zo dadelijk volgt ook nog een eerbetoon.

Opstellingen
Weinig verrassingen bij beide ploegen. Bij de thuisploeg verschijnt Raman uiteraard weer aan de aftrap, nadat de jonkie in de beker nog rust kreeg. Bij de Limburgers keert Kabasele terug uit schorsing. Mboyo kijkt zijn ex-ploeg in de ogen. Kagé moet vrede nemen met een plaats op de bank.

Opstelling AA Gent: Sels, Asare, Nielsen, Gershon, Foket, Dejaeghere, Neto, Lepoint, Raman, Milicevic, Depoitre.

Opstelling RC Genk: Köteles, Walsh, Kara, Kabasele, Castagne, Anele, Gerkens, Buffel, Cissé, Schrijvers, Mboyo.


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Einde
Ongelofelijk, maar waar. Gent en Genk blijven steken op een 0-0. De thuisploeg kreeg kans na kans, maar wrong elke mogelijkheid zorgvuldig de nek om. Ook coach Vanhaezebrouck kan het niet geloven.


Pollet schiet over
Ook de ingevallen Pollet vindt niet de weg naar doel. Hij trapt over. De laatste minuut is ingegaan.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart László Köteles


Vier minuten extra
De thuisploeg dringt nog eens aan. Een kopbal van Depoitre strandt in de handen van Köteles en een schot van Saief gaat ver naast. De Buffalo's krijgen nog vier minuten extra tijd om de zege mee te graaien.

BELGA
substitution

Spelerswissel

David Pollet komt in de plaats van Danijel Milicevic

second_yellow

Tweede gele kaart

Tweede gele kaart Tornike Okriashvili
Genk maakt het zichzelf nog wat moeilijker. Okriashvili pakt zijn tweede gele kaart en mag gaan douchen. De Georgiër staat amper twintig minuten op het veld.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Steven Joseph-Monrose komt in de plaats van Thomas Buffel


Schot Mboyo
En daar zijn de Limburgers opnieuw. Mboyo trapt wild over het doel van Sels. Krijgen we nog een winnaar in dit duel?


Plots Genk
De missers lijken AA Gent zuur op te breken. Gerkens stuurt een perfecte pass naar de ingevallen Okriashvili die maar rakelings over doel besluit. Er was wel al gevlagd voor buitenspel.

Weer Köteles
De bal wil maar niet in het net. De Genkse-goalie moet zich nog eens onderscheiden op een harde knal van Asare. De wedstrijd lijkt stilaan behekst voor de manschappen van Vanhaezebrouck.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Tornike Okriashvili


Buffel naast
Buffel tekent voor een zeldzame Genkse mogelijkheid. Hij trapt een voorzet van Mboyo over en naast. Aan de overkant is Lepoint dicht bij een goal, maar zijn poging wordt in extremis nog afgeblokt.

BELGA

Sels heeft nog geen bal moeten pakken vanavond. Genk speelt ontstellend zwak, maar ook Gent heeft het moeilijk om de druk te blijven aanhouden. De Buffalo's zoeken naar hun tweede adem.


substitution

Spelerswissel

Tornike Okriashvili komt in de plaats van Sekou Cissé


Poging Saief
De Buffalo's blijven op zoek gaan naar de openingstreffer. Een schotje van Saief zeilt hoog over. Wie breekt de ban voor de thuisploeg?


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Timoty Castagne


Weer het doelhout in de weg
Gent lijkt dan eindelijk toch de verdiende voorsprong beet te pakken. Lepoint streelt een voorzet van Milicevic met het hoofd, maar zijn kopbal spat uiteen tegen de binnenkant van de paal. Opnieuw pech voor de thuisploeg.

BELGA

Omhaal Milicevic
Milicevic heeft inspiratie gehaald bij Kouemaha en probeert het met een omhaal. De uitvoering is wel iets minder. De bal hobbelt een metertje naast de kooi van Köteles


Lepoint mist dé kans
Gent blijft net als in de eerste helft de kansen de nek omwringen. Lepoint krijgt vanop het penaltypunt een vrije schietkans, maar trapt ver naast. Vanhaezebrouck weet met zijn frustratie geen blijf.


Gent sterk
De thuisploeg is ook het snedigst uit de kleedkamer gekomen. Genk kruipt terug achteruit. Een eerste hoekschop voor de Buffalo's levert niets op. Aan de overkant trapt Mboyo ver naast.

BELGA
start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft
Één wissel bij aanvang van de tweede helft. Kagé is in de ploeg gekomen. Schrijvers is in de kleedkamer gebleven. Krijgen we na de pauze wel goals te zien?

substitution

Spelerswissel

Hervé Kage komt in de plaats van Siebe Schrijvers