Herbeleef hoe Genk na rust afrekende met Zulte Waregem

belga
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
2
0
Zulte Waregem ZWA
ZWA
Zulte Waregem
  • Aftrap 20u30
  • Cristal Arena
  • Scheidsrechter Frederik Geldhof
  • Knoopt Genk opnieuw aan met zege na 0/6?
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten


Twee minuten extra


Stifter Pozuelo
De Spanjaard heeft iets moois in gedachten, maar zijn stifter valt op het dak van het doel van Bossut.


substitution

Spelerswissel

Azzedine Zaidi komt in de plaats van Onur Kaya


substitution

Spelerswissel

Brian Hamalainen komt in de plaats van Neeskens Kebano


Genk op zoek naar 3-0
De zege is zo goed als binnen voor Racing Genk, dat zelfs op zoek gaat naar een derde doelpunt. Samatta en Pozuelo kunnen een counter niet verzilveren.


substitution

Spelerswissel

Nikos Karelis komt in de plaats van Thomas Buffel


Wat kan Essevee nog?
Zit er nog iets in voor Zulte Waregem in het slot van de wedstrijd of gaat de ploeg van Francky Dury opnieuw ten onder tegen Racing Genk? De thuisploeg heeft de touwtjes alvast stevig in handen.


De Ridder ontsnapt
De huurling van Kopenhagen mag blij zijn dat de ref de kaarten op zak houdt bij een overtreding op Castagne. Bij een geel karton is De Ridder immers geschorst voor de volgende wedstrijd.

goal

Doelpunt voor KRC Genk

2-0 Wilfred Ndidi
Racing Genk is een stap dichter bij de zege. Op een vrije trap komt Bossut doelloos zijn goal uit en zo kan Ndidi simpel de bal in doel verlengen. Het foutje van de doelman van Zulte Waregem wordt zo genadeloos afgestraft.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Joël Sami


Prima save Bizot
Zulte Waregem blijft vooral voor gevaar zorgen op stilstaande fases. Baudry is dicht bij de gelijkmaker, maar dat is buiten Bizot gerekend. Die slaat de bal uit zijn doel.


Pozuelo voor eigen succes
Het doelpunt van Kebano heeft Genk duidelijk deugd gedaan. Pozuelo ziet zijn kans schoon en versiert via Bossut een hoekschop.

goal

Doelpunt voor KRC Genk

1-0 Neeskens Kebano
Meteen na rust is het wel raak voor Racing Genk. Kebano kopt een uitstekende voorzet van Buffel voorbij Bossut tegen de netten. Droomstart voor de Limburgers in de tweede helft.

substitution

Spelerswissel

Yoni Buyens komt in de plaats van Leon Bailey

belga
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten

belga

Misser Kebano
In de extra tijd van de eerste helft is Racing Genk dicht bij de openingsgoal. Kebano glipt door de buitenspelval en besluit dan nipt voorlangs.


Geen penalty
Zulte Waregem wil een strafschop en heeft een punt. Pozuelo raakt bij een sliding de bal met de arm. Scheidsrechter Geldhof sluit de ogen.


Bizot voorkomt 0-1
Bijna had Kaya een nieuwe assist te pakken. Lepoint verlengt de voorzet van de assistkoning, maar ziet Bizot uitpakken met een prima redding. Op slag van rust dan toch nog wat animo.


Essevee beter ploeg
Zulte Waregem laat een betere indruk na dan Racing Genk. Maar tot echt grote kansen komt ook de ploeg van Francky Dury niet. De Limburgse fans snakken naar de rust.


Zwak Genk
De Limburgers blijven ver onder hun niveau presteren. De fans in de Cristal Arena beginnen al wat te morren, en terecht.

photo_news
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Christophe Lepoint
Lepoint gaat als eerste op de bon na een overtreding op Samatta.


Vrije trap Bailey
Opnieuw krijgt Racing Genk een vrije trap op de rechterkant. Bailey probeert tevergeefs een ploegmakker te bereiken. Bossut lanceert de tegenaanval van Zulte Waregem, maar ook die leidt tot niets.


Bijna 0-1
Racing Genk ontsnapt. Bij een nieuwe corner voor Zulte Waregem bokst Bizot het leer maar half weg en zo kan Dalsgaard net niet profiteren.

belga

Vlam Meïté
Op een hoekschop valt de bal plots voor de voeten van Meïté. Die zet met een hard schot Bizot eens aan het werk.


Dalsgaard te persoonlijk
De rechtsachter van Zulte Waregem rukt mee op en trekt de zestien in. In plaats van Leye aan te spelen, gaat hij voor eigen succes. En daar is Leye hoegenaamd niet blij mee. Het schotje van Dalsgaard verdwijnt in het zijnet.


Gezapig tempo
Echt flitsend is het nog niet geweest in de Cristal Arena. Zulte Waregem versiert nu de eerste hoekschop van de wedstrijd. Beide ploegen blinken uit in balverlies en slechte passes.


Leye heeft pijn
Op een counter zet Lepoint zich door. Leye duikt de diepte in, maar stuit op Bizot. De topschutter van Essevee moet even bekomen van het duel.


Knappe pass Bailey
De Jamaicaan bereikt met een uitstekende voorzet Buffel in de zestien. De defensie van Zulte Waregem schrikt op, maar ziet Buffel de kans verknoeien door een mindere aanname.


Mooi eerbetoon voor overleden Bas
De fans van Racing Genk hebben in minuut 13 een prachtig eerbetoon voor de overleden Bas, het jongetje dat het leven liet door complicaties na een harttransplantatie.

belga

Kaya van ver
De assistkoning in de Jupiler Pro League gaat eens voor eigen succes. Van buiten de zestien knalt Kaya het leer de tribune in.


Genk controleert
De troepen van Peter Maes hebben de wedstrijd in handen, al komt Zulte Waregem de laatste tijd iets meer opzetten. Voorlopig is het nog wachten op echt grote kansen.

belga

Pozuelo afgeblokt
Prima mogelijkheid voor Racing Genk. Pozuelo verlengt een pass vanop de linkerkant in één tijd op doel, maar Baudry staat in de weg.


Schotje De Ridder
Eerste keer dat Zulte Waregem kan dreigen. De Ridder trapt de bal aan tegen Kabasele en zo zit er wat effect op zijn schot. Bizot let goed op en pakt simpel.


Balbezit Genk
De Limburgers eisen de bal op in de openingsfase van de wedstrijd. Op de rechterflank heeft Racing Genk al twee vrije trappen versierd, maar zonder succes.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Racing Genk trapt speeldag 7 op gang. Kan Zulte Waregem eindelijk zijn eerste driepunter van play-off 1 boeken?


Opstellingen
Geen verrassingen in de basis bij Racing Genk. Peter Maes vervangt de geblesseerde Ruslan Malinovskyi door Neeskens Kebano. Bij Zulte Waregem rekent Francky Dury op topschutter Mbaye Leye om de Limburgers pijn te doen.
Racing Genk:
Bizot, Castagne, Dewaest, Kabasele, Uronen, Ndidi, Kebano, Pozuelo, Buffel, Samatta, Bailey
Zulte Waregem:
Bossut, Dalsgaard, Baudry, Sami, Verboom, Lepoint, Meïté, Cordaro, Kaya, De Ridder, Leye

Zulte Waregem verloor eerder met 1-2 van Racing Genk.
Photo News Zulte Waregem verloor eerder met 1-2 van Racing Genk.

voorbeschouwing

Het einde van play-off 1 nadert en dus is het stilaan money time. Ook voor Racing Genk. De Limburgers leken na een prima start even titelkandidaat, maar na een nul op zes tegen AA Gent en Club Brugge is zelfs de derde plek nog moeilijk haalbaar. Dan maar de focus op plaats vier, al wordt dat ook niet simpel. KV Oostende volgt immers op slechts één punt van Genk.

Peter Maes is vanavond met niets minder dan de zege tevreden tegen Zulte Waregem. Essevee, dat nog geen enkele keer kon winnen in deze play-offs, is duidelijk het zwakke broertje en slikt bijzonder veel goals. Gaat het ook ten onder in de Cristal Arena of pakt Francky Dury zijn eerste driepunter met de fusieclub? Volg het allemaal LIVE op HLN.be vanaf 20u30!