HERBELEEF hoe ex-Rouche Bolat met penaltysave Antwerp een punt schonk

belga
Standard
STA
Standard STA
1
1
Antwerp ANT
ANT
Antwerp
 • Aftrap 14u30
 • Sclessin
 • Ref: Bart Vertenten
 • Rechtstreeks duel in strijd om PO1
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Orlando Carlos Braga de Sá mist strafschop
Carlos Vinicius Santos de Jesus vervangen door Renaud Emond
Valeriy Luchkevych vervangen door Moussa Djenepo
Gele kaart voor Geoffry Hairemans
Geoffry Hairemans scoort strafschop
Doelpunt Orlando Carlos Braga de Sá

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

penalty_missed

Orlando Carlos Braga de Sá mist strafschop

Bolat pakt penalty!
Het venijn zit hem in de staart. Batubinsika geeft een lichte por aan Sá en Vertenten wijst naar de stip. Een strenge beslissing. Sá neemt zelf zijn verantwoordelijkheid, maar stuit op Bolat. In Luik was de ex-Rouche al een held, nu ook in Antwerp.

Pech voor Emond!
Wat is Standard alsnog dicht bij die 2-1. Badibanga schildert de bal op het hoofd van Emond en de aanvaller knikt pardoes tegen de kruising.


Slotfase
We duiken stilaan de slotfase in. Standard voert nu de forcing en zoekt naar die verlossende treffer. In tegenstelling tot bij Antwerp, zullen de Rouches toch vooral teleurgesteld zijn met een punt.

substitution

Carlos Vinicius Santos de Jesus vervangen door Renaud Emond

Renaud Emond komt in de plaats van Carlinhos

substitution

Valeriy Luchkevych vervangen door Moussa Djenepo

Moussa Djenepo komt in de plaats van Valeriy Luchkevych

photo_news

Slotoffensief?
Standard moet toch even bekomen van die opdoffer. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Sa Pinto en zijn jongens, maar nu moeten de Luikenaars alsnog vol aan de bak in het laatste kwartier willen ze met drie punten aan de haal gaan.

yellow_card

Gele kaart voor Geoffry Hairemans

Gele kaart Geoffry Hairemans

penalty_scored

Geoffry Hairemans scoort strafschop

GOAL! Geoffry Hairemans zet strafschop om: 1-1
Luyindama begaat een domme overtreding aan het adres van Owusu in de zestien en Antwerp krijgt een terechte strafschop. Ochoa beroert de elfmeter van Hairemans nog, maar nét niet voldoende. De gelijkmaker is een feit.

Bekijk HIER de overtreding én de strafschopgoal!

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Christian Luyindama


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Sébastien Pocognoli


Spektakelarm
Nog een halfuur op de klok in deze spektakelarme pot. Standard heeft nog steeds die krappe voorsprong. Antwerp vindt voorlopig geen antwoorden. Wanneer voert Bölöni een eerste wissel door?


Blunder Ochoa, Standard ontsnapt
Ochoa lost een schijnbaar ongevaarlijke hoge bal, maar Batubinsika reageert niet alert genoeg. Wat een kans. Standard met de schrik vrij.

Bekijk HIER de blunder van Ochoa!

belga

Afstandsschot Badibanga
De tweede helft komt relatief traag op gang. Meer dan een afstandsschot van Badibanga, die overigens aan een sterke invalbeurt bezig is, krijgen we tot dusver niet te zien op Sclessin. Bolat kan makkelijk klemmen.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten

goal

Doelpunt Orlando Carlos Braga de Sá

GOAL! Doelpunt Orlando Sá: 1-0
Standard slaat op slag van rust dan toch toe. Luchkevych zwiept prima voor doel, waar Sá fraai in doel devieert. Een echte spitsengoal.

Bekijk HIER de goal!

Technisch hoogstandje Luyindama
Daarnet beukte hij ploegmaat Laifis nog KO, nu zorgt Luyindama voor een technisch hoogstandje. Hij geeft twee bewakers het nakijken met onder meer een panna. Het vervolg van Marin is van mindere kwaliteit en zo kan Batubinsika het leer ontzetten.

belga

Laifis maakt kennis met beukende Luyindama
Luyindama is iemand met wie je het in een luchtduel beter niet aan de stok krijgt. Dat ondervindt nu ook ploegmakker Laifis. De Cyprioot komt flink in aanraking met de bonkige verdediger en moet even naar de kant om verzorging.


Doelpunt Sá afgekeurd
Sclessin veert op wanneer Sá van dichtbij de 1-0 in doel verwerkt, ware het niet dat de Portugees buitenspel staat. Doelpunt dus terecht afgekeurd.

belga

Van Damme bijna tegen ex-club!
Ochoa grabbelt naar een hoge bal en bijna kan Van Damme optimaal profiteren. Zijn volley wordt nog geblokt, maar Antwerp krijgt vreemd genoeg geen hoekschop.


substitution

Spelerswissel

Beni Badibanga komt in de plaats van Edmilson Junior
Pech voor Edmilson en Standard. De technisch vaardige winger verlaat met een heupblessure het terrein. Badibanga komt hem aflossen.


Antwerp dicht bij 0-1
Standard komt met de schrik vrij wanneer Owusu te verrast is om het leer van dichtbij in doel te verwerken. Ochoa kan oprapen.

Bekijk HIER de kans!

belga

Afzwaaier Luyindama, Standard zoekt
De ruimtes zijn bijzonder klein en dan probeert Luyindama het maar eens van wel héél ver. Tevergeefs. De knal van de Congolees lijkt meer op een wanhoopspoging en waait ruim naast.


Streep Agbo
Een afvallende bal valt uitnodigend voor de voeten van Agbo. De energieke middenvelder haalt verwoestend uit, maar zijn loeier zoeft ruim naast.

belga

Vlotte combinatie Standard
Standard deelt een eerste echte prik uit. Cavanda heeft een gemeten voorzet in huis, Sá knikt een half metertje over de kooi van Bolat.3

Bekijk HIER de kopkans!


Organisatie staat pal
Op een eerste doelpoging aan de kant van de Rouches is het wachten. Antwerp beperkt zich tot een stevig blok, zoals we konden verwachten, en loert op de tegenaanval.


Eerste kans Antwerp
De eerste kans van de match is voor Haroun en het is meteen een grote. De middenvelder knalt met links op Ochoa.

Bekijk HIER de kans!


Balbezit Standard
Bölöni heeft een zwarte muur neergezet waar Standard vooralsnog geen antwoord op vindt. Het balbezit is wel voor de Rouches.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Aan sfeer in de tribunes alvast geen gebrek. Wordt het ook op het veld een spektakelstuk?

D’Onofrio terug naar club die hij 38,19 miljoen euro bezorgde
Wie Luciano D’Onofrio zegt, zegt: Standard. De huidige technisch directeur van FC Antwerp was vorig decennium de Koning Midas van Sclessin. Hij bezorgde de Rouches niet alleen twee keer de titel, maar ook voor tientallen miljoenen transfergelden. Vandaag keert hij voor het eerst terug naar zijn oude liefde. Lees er HIER meer over.


Opwarming

Leuk weerzien ex-Rouches
Geen verrassingen in het basiselftal dat Standard-coach Sa Pinto vandaag de wei instuurt. Tussen de palen neemt Ochoa opnieuw de plek in van Gillet. Ook Fai verhuist naar de bank. Cavanda is zijn vervanger.

Met Bolat, Yatabaré én Van Damme keren aan de kant van Antwerp dan weer drie ex-Rouches terug naar het oude nest. Ook voor Bölöni wordt het een leuk weerzien met de club waarmee hij in 2009 de landstitel pakte.

OPSTELLING ANTWERP

OPSTELLING STANDARD


voorbeschouwing

In een rechtstreeks duel in de strijd om play-off 1 krijgt Standard vanmiddag het bezoek van Antwerp. De Rouches blaken van het vertrouwen na de 0-2-zege in Genk én de 0-1-overwinning in de beker op het veld van aartsrivaal Anderlecht. Antwerp telt als nummer vijf voorlopig wel nog één puntje meer dan Standard en is voor elke ploeg dit seizoen een te duchten tegenstander.

Wie doet er een prima zaak in de strijd om PO1? Het antwoord ontdekt u vanaf 14u30 LIVE op HLN.be!6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • norbert deploige

  Vertenten schorsen ......niet meer of minder. Dit kan toch niet. Is dit opzet ? Mijn antwoord: Ja .

 • eric debanne

  Jammer voor standard dat ze geen 3 punten pakken !

 • rudy verlinden

  Vertenten betrapt op gokken...is er een fout gemaakt of weer theater ...10 tegen 1 ..theater ...plaats uw gokje...of wat dacht u van de hit van will tura ...voetbal is als toneel ,wij zijn de spelers,en ik improviseer naar de langduur en de sfeer... scheidsrechters laat u niet demotiveren

 • Walter Brepoels

  Waarom krijgen we (of krijg ik) de “strafste acties” van de laatste 10 minuten niet meer te zien?

 • Daan De Goede

  Weerom spektakel, verzorgd door de scheidsrechter. Sa Pinto was duidelijk vergeten om op het veld te vallen (hij is trouwens spectaculair genezen na de moordpoging met een leeg bekertje op naast zijn voet). Gelukkig heeft Bolat recht doen zegevieren.