HERBELEEF hoe Club in extremis de volle buit pakte op Mambourg

photo_news
Charleroi
CHA
Charleroi CHA
1
2
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
 • Aftrap 18u
 • Stade du Pays de Charleroi
 • Ref: Luc Wouters
 • Charleroi nog steeds ongeslagen
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Hans Vanaken vervangen door Timmy Simons
Doelpunt Anthony Limbombe
Doelpunt Kaveh Rezaei
David Pollet vervangen door Chris Bedia
Marco Ilaimaharitra vervangen door Cristian Benavente Bristol
Gele kaart voor Dion Cools
Gele kaart voor Kaveh Rezaei
Doelpunt voor Club Brugge
Dodi Lukebakio vervangen door Clément Tainmont
Gele kaart voor Dodi Lukebakio
Gele kaart voor Ruud Vormer
Gele kaart voor Saulo Decarli
Gele kaart voor Hans Vanaken

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Club smeert Charleroi in extremis zijn eerste nederlaag aan. Limbombe zorgde luttele minuten voor affluiten voor de winning goal na een meer dan aangenaam kijkstuk.

photo_news

We krijgen drie minuten toegevoegde speeltijd

substitution

Hans Vanaken vervangen door Timmy Simons

Timmy Simons komt in de plaats van Hans Vanaken

goal

Doelpunt Anthony Limbombe

GOAL! Doelpunt Anthony Limbombe: 1-2
Op een moment dat de 2-1 in de lucht hangt, slaat Club genadeloos toe aan de overkant. Limbombe bekroont zijn meer dan degelijke match met de winnende treffer. De winger knalt de 1-2 overhoeks binnen.

Horvath redt punt voor Club
Het staat opnieuw bijna 2-1. Horvath ranselt een knal van Diandy uit zijn doel en behoedt Club andermaal van een achterstand.


Horvath met sublieme redding!
Club flirt met een nederlaag. De aalvlugge Nurio puurt uit zijn laatste krachten een spurt en vindt Benavente voor doel. Die laatste heeft de 2-1 aan de voet, maar Horvath voorkomt met een fenomenale save een achterstand voor blauw-zwart.


substitution

Spelerswissel

Jelle Vossen komt in de plaats van Wesley Moraes


Vlam in de pan
De thuisploeg ruikt bloed en de vlam is weer hélemaal in de pan bij de fanatieke aanhang. Cools moet na een hoekschop de bal iets voor de lijn ontzetten.

belga
goal

Doelpunt Kaveh Rezaei

GOAL! Doelpunt Kaveh Rezaei: 1-1
Wat een zee van ruimte plots voor Rezeai aan de tweede paal. De Iraniër knikt zijn vierde van het seizoen, op aangeven van Tainmont, tegen de touwen. Alles te herdoen voor Club!

Slecht uitgespeeld counter
Club lijkt de zaakjes rustig onder controle te hebben, maar met Charleroi ben je natuurlijk nooit klaar. De Carolo's counteren via invaller Benavente, maar de Peruviaan aarzelt te lang.

substitution

David Pollet vervangen door Chris Bedia

Chris Bedia komt in de plaats van David Pollet

substitution

Marco Ilaimaharitra vervangen door Cristian Benavente Bristol

Cristian Benavente komt in de plaats van Marco Ilaimaharitra

yellow_card

Gele kaart voor Dion Cools

Gele kaart Dion Cools

yellow_card

Gele kaart voor Kaveh Rezaei

Gele kaart Kaveh Rezaei

Feestgezangen bij Club-fans
Het zijn nu de bezoekende fans die de Charleroi-supporters vocaal overmeesteren. Club telt virtueel vier punten meer dan de Carolo's.

goal

Doelpunt voor Club Brugge

GOAL! Doelpunt Wesley Moraes: 0-1
Daar is die 0-1 dan toch! Cools levert een knappe pre-assist af tot bij Vanaken. Die laatste kapt zijn bewaker uit en vindt na wat geharrewar ploegmaat Wesley. De Braziliaan trapt vervolgens vanuit de draai de 0-1 laag in het hoekje. Keurig afgewerkt.

Veel strijd, minder doelgevaar
Aan strijd ook na de pauze geen gebrek, maar qua doelgevaar is de tweede periode niet van hetzelfde niveau als de eerste. Charleroi lijkt het achterin wat meer onder controle te hebben.

belga
substitution

Spelerswissel

Abdoulay Diaby komt in de plaats van Dennis

substitution

Dodi Lukebakio vervangen door Clément Tainmont

Clément Tainmont komt in de plaats van Dodi Lukebakio

Vormer stuit op de muur
Club heeft het commando opnieuw overgenomen. Vormer neemt een standaardfase voor zijn rekening, maar raakt niet voorbij de muur.


Actie Dennis
Dennis wurmt zich voorbij zijn bewakers en haalt de achterlijn. De Nigeriaan probeert nog een ploegmaat voor doel te vinden, maar zijn aflegger is ondermaats. Penneteau onderschept het leer.


Kopslag Pollet
In tegenstelling tot de eerste helft is het Charleroi dat het felst is gestart. De kopslag van Pollet is een oprapertje voor Horvath.

belga

Zwakke vrijschop Lukebakio
De jarige trakteert zichzelf voorlopig niet op een mooi verjaardagsgeschenk. De linkspoot levert een povere vrije trap af.


Hoekschop Charleroi
Charleroi versiert in de openingsminuut van de tweede helft al een hoekschop, maar die resulteert niet in doelgevaar.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Ondanks de brilscore hebben de fans op Mambourg zich geen seconde verveeld. Vooral Club Brugge maakte een sterke indruk en versierde enkele prima kansen.


Wesley met slotakkoord
Op slag van rust toont ook Wesley zich nog eens gevaarlijk. De Braziliaan krult richting de verste paal, maar Penneteau hoeft niet in actie te komen. De bal vliegt ruim een meter naast.

belga
yellow_card

Gele kaart voor Dodi Lukebakio

Gele kaart Dodi Lukebakio

Vanaken onbesuisd
Wat een tempo heeft deze match. Nu krijgt Vanaken een wenkende kans op de openingstreffer, maar zijn volley waait meters over de kooi van Penneteau. Charleroi ontsnapt.

yellow_card

Gele kaart voor Ruud Vormer

Gele kaart Ruud Vormer

belga

Ook Charleroi heeft pech
Het gaat plots hard. Nurio probeert het vol risico en zijn afstandsschot zoeft pardoes op de dwarsligger. Een héérlijke knal dat een beter lot verdiende.


Vanaken treft de staak!
De bal wil er maar niet in voor Club. Vanaken heeft tijd en ruimte voor een goed schot en pakt uit met een knappe plaatsbal tegen de buitenkant van de paal.

yellow_card

Gele kaart voor Saulo Decarli

Gele kaart Saulo Decarli
Decarli gaat iets te opzichtig aan Rezeai hangen en ontvangt het eerste gele karton van de match. Ook Vanaken gaat luttele tellen later op de bon wegens protest.

yellow_card

Gele kaart voor Hans Vanaken

Gele kaart Hans Vanaken

Rezeai probeert iets moois
Eindelijk nog eens gevaar van de Carolo's. Rezeai viseert met een plaatsbal de verste hoek, maar kan zijn poging niet kadreren.


Dennis dicht bij 0-1, Nurio redt op de lijn
Club blijft de lakens uitdelen op Mambourg. Ditmaal versnelt Dennis voorbij zijn bewaker en probeert hij het leer over Penneteau te liften vanuit een scherpe hoek. De Franse doelman van Charleroi is alweer alert en kan de bal net voldoende beroeren zodat Nurio voor de lijn kan ontzetten.


Schot Wesley geblokt
Wesley gaat het met leer aan de haal en de bonkige aanvaller knalt richting het doel van Penneteau. Via Dessoleil belandt het leer in hoekschop. Die levert geen doelgevaar op.

Ook Charleroi via standaardfase
De jarige Lukebakio, die vandaag 20 kaarsjes mag uitblazen, zwiept het leer voor doel op een standaardfase. Horvath is bij de pinken en bokst de bal weg, al torpedeert hij ook ploegmaat Decarli. De Zwitser kan echter meteen verder.

photo_news

Vrijschop Vormer
Na een overtreding van Baby op Vormer versiert Club een vrije trap vanop ruime afstand. De Nederlander krult het leer zelf voor doel, waar Penneteau een kopbal van Decarli uit de lucht kan plukken.


Dennis stuit op Penneteau, Club is baas
De manschappen van Leko komen opnieuw opzetten. Dennis snijdt naar binnen en knalt vervolgens vanuit een schuine hoek op Penneteau. Club is baas op Mambourg.


Opnieuw Club
Club Brugge is het best begonnen aan deze partij. Nu ziet Vormer, na een aflegger van Cools, zijn schot geblokt worden.

photo_news

Eerste keer Charleroi
Ook de Carolo's prikken een eerste keer. Nurio aarzelt te lang om te trappen en legt dan maar breed tot bij Rezeai. De Iraniër kraakt zijn schot en het leer dwarrelt naast.


Gebikkel
Na de eerste waarschuwing van Club is het nu vooral bikkelen op het middenveld. Ondertussen laat de thuisaanhang zich volop horen.


Meteen Club
De bezoekers zijn al vroeg een eerste keer erg gevaarlijk. Limbombe versnelt op links en legt de bal laag voor doel, waar Cools met zijn linker de vuisten van Penneteau vindt.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Liefst 2000 Club-fans maakten de verplaatsing naar een afgeladen vol Stade du Pays de Charleroi.


Mazzu-time vorig seizoen
Vorig seizoen won Charleroi in de reguliere competitie na een goal in Mazzu-time (minuut 91). In de Play-offs pakte Club revanche: 1-3, danzkij een hattrick van een ontketende Izquierdo.

Opstelling Club Brugge
Horvath, Denswil, Mechele, Decarli, Cools, Vormer, Nakamba, Vanaken, Limbombe, Dennis, Wesley

Opstelling Charleroi
Penneteau, Marinos, Martos, Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra, Diandy, Lukebakio, Baby, Pollet, Rezaei


voorbeschouwing

Op Mambourg strijden Charleroi en Club Brugge vanavond (18u) om de leidersplek in de Jupiler Pro League. De Carolo's, als enige ploeg nog steeds ongeslagen, hebben momenteel één puntje minder op de teller dan blauw-zwart.

Club-coach Ivan Leko stak in de traditionele persbabbel zijn bewondering voor Charleroi niet onder stoelen of banken. "Ik zie Charleroi graag spelen", klinkt het. "Energie, passie, goed voetbal... die ploeg heeft echt alles. Zeker ook een goeie trainer. Felice... ik zie zijn ploeg graag. Hij is een winnaar en zal er alles aan doen om te winnen. Ik verwacht een fysiek duel, maar dat moeten we accepteren."

Diept Club Brugge zijn voorsprong verder uit, of gaan de manschappen van Felice Mazzu voort op hetzelfde elan? Het antwoord ontdekt u vanaf 18u LIVE op HLN.be!4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Vande Velde

  Club verdiende winnaar. Zo durven voetballen op Charleroi zullen er niet te veel doen. Leko had gelijk club is momenteel de beste oloeg in de JPL

 • Geert Ruysschaert

  Ja gelijk dienen op waasland gisteren

 • Georges Vande Velde

  Oppassen met Luc Wouters als scheids , weet soms van bijziendheid.

 • stefaan demets

  Ik zie chalala nie veel punten laten liggen in eigen huis. Hopelijk tegen club wel.