HERBELEEF hoe Charleroi een gouden driepunter pakte in de Stille Kempen (2-3)

photo_news
Westerlo
WES
Westerlo WES
2
3
Charleroi CHA
CHA
Charleroi
  • Laurent Colemonts ref van dienst
  • Verschil tussen beide teams slechts één punt
  • Westerlo won in Charleroi met 2-3
  • Trekken Carolo's goede lijn van tegen paars-wit door?
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2de helft afgefloten
De laatste actie van de wedstrijd had nog de 2-4 kunnen opleveren, maar Fauré kwam Van Langendonck tegen. Het blijft bij 2-3 en Charleroi doet zo een uitstekende zaak in de stand, het wipt naar een gedeelde vijfde plaats terwijl Westerlo achterblijft met een zwakke 1 op 15.

belga
belga

Vrije trap levert niks op
'De Kemphanen' zitten door hun beste krachten heen en lijken de pegel van Marinos niet meer te boven te komen. Uitblinker Schouterden probeert het nog eens met een vrije trap, maar bij Charleroi staan ze pal om het leer onschadelijk te maken. Blijft het 2-3 of sleept Westerlo alsnog een gelijkspel uit de brand? Dan moet het zich wel gaan haasten...

belga
substitution

Spelerswissel

Extra spits van Mazzu
Lynel Kitambala komt in de plaats van Neeskens Kebano


substitution

Spelerswissel

Laatste wissel Van Wijk
Nicolas Rommens komt in de plaats van Raphael Lecomte

belga
substitution

Spelerswissel

Ndongala krijgt rust
Clinton Mata komt in de plaats van Dieumerci Ndongala

belga

Lecomte onbesuisd over
Westerlo wil absoluut die tweede nederlaag in eigen huis afwenden, maar het gaat niet lukken als er overhaast en onbesuisd naar doel wordt getrapt. De vlijtige Fransman Lecomte heeft een afzwaaier in huis ondanks het feit dat hij toch wat ruimte had. Het publiek reageert terecht ontgoocheld.

photo_news

Ruyssen met de hand
De thuisploeg ontsnapt hier aan een strafschop want doelpuntenmaker Ruyssen laat zich kinderlijk aftroeven door Galvez Lopez en duikt dan wanhopig met zijn hand naar het leer. Colemonts ziet er geen graten in en dus krijgen we geen elfmeter voor de Carolo's.


substitution

Spelerswissel

Jessy Gálvez López komt in de plaats van Clément Tainmont

photo_news
goal

Doelpunt voor Charleroi

Doelpunt Stergos Marinos
Wat een dolle wedstrijd is dit ineens geworden zeg. In nauwelijks tien minuten tijd krijgen we drie doelpunten te zien. Stergos Marinos haalt verschroeiend uit na een afgeweerde knal van Kebano en het staat weer 2-3, knotsgek wat er hier allemaal gebeurt in de Kempen. Heeft Westerlo opnieuw een antwoord in huis?

belga
goal

Doelpunt voor Westerlo

Doelpunt Gilles Ruyssen
De bordjes hangen al snel weer helemaal in evenwicht: Nicolas Penneteau laat een op het eerste gezicht makkelijke vrije trap uit zijn handen glippen en Gilles Ruyssen is er als de kippen bij om af te werken. Zo zet de jongeling zijn (halve?) owngoal van daarnet volledig recht.

belga
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Stergos Marinos


Kebano net niet
Clément Tainmont is alweer bezig aan een enorm sterke partij. Na een goal en een assist schildert hij nu de bal op de knikker van Kebano, maar die kan zijn kopbal niet voldoende drukken. Bijna 1-3 en boeken dicht.

belga
goal

Doelpunt voor Charleroi

Doelpunt Cédric Fauré
Je hebt niet veel kansen nodig om te scoren, dat bewijst het team van Felice Mazzu in 't Kuipje. Kebano legt op links achteruit tot bij Tainmont en zijn voorzet wordt in doel gewerkt door Cédric Fauré. Of raakte invaller Gilles Ruyssen het leer als laatste? Zeker is wel dat de bal voor de spectaculair inkomende Dewaest was bedoeld, maar hij kwam te laat.

Stevige kopbal Dewaest
Of we moeten het gemist hebben, maar dit moet zo ongeveer de eerste keer zijn dat de bezoekers uit Charleroi over de eigen speelhelft komen. De Zebra's dwingen wel drie hoekschoppen op rij af en de tweede is de gevaarlijkste met een harde kopbal van Sébastien Dewaest die gered wordt door Van Langendonck.

photo_news

Lecomte gaat neer
Toch even uitkijken naar wat Ndongala daar doet aan de rand van de zestien, het lijkt wel of hij zijn voetje laat hangen bij Lecomte. De 26-jarige Fransman gaat echter nogal gretig neer en uit de herhaling blijkt er niet zo heel veel aan de hand. Een strafschop zou niet terecht geweest zijn.

photo_news

De fans roeren zich
De thuisaanhang voelt dat het toneeltje wat aan het doodbloeden is en zij hebben nog wel zin in wat boeiend vertoon. Voorlopig heeft dat echter weinig impact op het gebeuren op het veld. Zo pittig het openingskwartier was, zo klinish en saai zijn de eerste tien minuten na rust. Ook twee hoekschoppen voor Westerlo zorgen niet voor opwinding.

photo_news

Het goede ritme zoeken
Geen van beide teams heeft straffe koffie gedronken tijdens de rust, eerder slappe en koude thee zo lijkt het wel. Het is wachten op een eerstre vlotte en gestroomlijnde aanval die voor écht gevaar kan zorgen. Westerlo probeert wel het heft in handen te nemen, maar de Henegouwers staan uitstekend in blok.

photo_news

Kopbal van Schouterden
Het eerste gevaar na de koffie komt van de thuisploeg. Knap samenspel op rechts mondt uit in een cross van Jarno Molenberghs. Diepe spits Kevin Koffi mist de bal, maar Schouterden is er ook nog. De flankspeler kopt het leer pal in de grijpgrage armen van Nicolas Penneteau.

photo_news
start

2e helft op gang gefloten

2de helft begonnen
Bij Westerlo zien we Mohammed Aoulad toch nog tussen de lijnen staan, een derde noodgedwongen wissel dringt zich voorlopig dus niet op voor de geel-blauwen.


stop

1e helft afgefloten

1ste helft afgefloten
Een al bij al geanimeerde eerste helft met een goaltje langs beide kanten van respectievelijk Schouterden en Tainmont. Vooral de openingsgoal van Nils Schouterden was van bijzonder allooi: een corner die rechtstreeks in doel belandde. Voorts minder nieuws voor de thuisploeg met Godeau en Maertens die met blessures naar de kant moesten.

In 't Kuipje kwam ook het nieuws door dat zanger Luc De Vos is overleden, er werd in Westerlo een nummer opgedragen aan de frontman van Gorki. Zie onderstaand artikel:
http://www.hln.be/hln/nl/9092/Muzieknieuws/article/detail/2136477/2014/11/29/Zanger-Luc-De-Vos-overleden.dhtml


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Sébastien Dewaest

belga

Colemonts even in de weg
De bezoekers blijven gevaarlijk op de tegenaanval en dit keer komt de bal op links bij de vrijstaande killer Fauré. De ervaren Fransman is echter geen dribbelwonder die vanuit stand een mannetje in de wind kan zetten en zijn teruglegger wordt ook nog eens per abuis geraakt door de scheidsrechter.

belga

Knappe dribbel Aoulad
De man met de meeste technische kunde bij de thuisploeg is zonder twijfel Mohammed Aoulad. De dribbelvaardige ex-speler van Anderlecht en Charleroi zet even vier tegenstanders in de wind en ziet zijn afdruk vervolgens in corner gedevieerd worden door Francisco Javier Martos.

belga

Ndongala trapt net over
Een knappe aanval van de Carolo's met Neeskens Kebano die Tainmont knap de ruimte instuurt. De infiltrerende Fransman tikt ineens door tot bij de kwikzilveren Dieumerci Ndongala en die probeert het vanuit een wel erg scherpe hoek. Te optimistisch zou je denken, maar de bal zoeft maar net over de kooi van Van Langendonck.

photo_news
substitution

Spelerswissel

Tweede wissel al
Gilles Ruyssen komt in de plaats van Birger Maertens


Brute pech voor 'Bicky'
Het is niet het avondje van centrale verdediger Birger Maertens. Eerst ging hij in de fout bij het tegendoelpunt en nu valt hij bij de opbouw uit met een verrekking. Het lijkt meteen einde verhaal voor de steunpilaar in de Westelse defensie. De tweede noodgedwongen wissel dient zich al aan, wat een pech voor Dennis Van Wijk en de zijnen.

belga

Penneteau goed plat
De bedrijvige en immer gevaarlijke Nils Schouterden - met een verleden bij Eupen en STVV - zet zich op rechts achter een vrije trap en heeft buskruit in de benen. Nicolas Penneteau moet het leer fraai uit de hoek duiken. Nog eens een doelkans na een rist overtredingen.

photo_news
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Kevin Geudens
De routinier op het middenveld is de volgende die in het boekje van Colemonts komt na een overtreding op spits Fauré.

belga

Lecomte ziet schot afgeblokt
De thuisploeg probeert zich meteen weer te herpakken na die dure misser van ervaren rot Birger Maertens (ex-Club), maar draaischijf Aoulad heeft niet voor het eerst te veel tijd nodig om zijn goeie voet te vinden. De bal komt nog voor de voeten van Raphaël Lecomte, maar zijn trap strandt op een rug van een attente Zebra.

belga
substitution

Spelerswissel

Van Wijk grijpt al in
Christian Dorda komt in de plaats van Bruno Godeau

photo_news
goal

Doelpunt voor Charleroi

Doelpunt Clément Tainmont
Wat doet Birger Maertens nu? Hij verliest knullig de bal aan de rand van de zestien en Ndongala maakt dankbaar gebruik van zijn misser om de bal voor doel te slingeren. Clément Tainmont komt aan de tweede paal perfect ingelopen en maakt er al 1-1 van. Een koude douche voor Westerlo.

photo_news
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Jens Cools
De 24-jarige Cools mag zich gelukkig prijzen dat hij maar een geel karton onder de neus gewreven krijgt want voor zijn ingreep zijn er al minder vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd.

belga
goal

Doelpunt voor Westerlo

Doelpunt Nils Schouterden
De Nederlandse rechtsback Mitch Apau dwingt na een knappe rush een eerste corner af en die is weggelegd voor winger Nils Schouterden. Hij doet het met een heerlijke inswinger die prompt in doel verdwijnt. Wat een vreemde goal, maar hij telt er niet minder om natuurlijk. We zouden gewag durven maken van een olympisch doelpunt. Tainmont en Penneteau zijn stomverbaasd. Vanaf 23 uur kunt u de beelden van deze bizarre goal bekijken.

photo_news

Veld is een ramp
Het moet in de Kempen stevig geregend hebben want de grasmat is een zompige modderpoel die het combinatievoetbal niet meteen bevordert. Beide teams hebben het moeilijk met de meer bruine dan groene ondergrond. De aanvangsfase is best onderhoudend met de Carolo's die meteen de vlucht vooruit kiezen.

belga

Grote kans voor Fauré
Na een eerste prikje met een hobbelend schot van Nils Schouterden is het aan de overzijde al bijna prijs. Cédric Fauré duikt schuin alleen op voor Koen Van Langendonck en die moet meteen stevig aan de bak om de 35-jarige Fransman van de 0-1 te houden. Bruno Godeau liet zich hier toch iets te simpel aftroeven.

belga
start

1e helft op gang gefloten

De bal gaat aan het rollen
Laurent Colemonts heeft zijn fluitje een eerste maal laten weerklinken. Voor de aftrap zagen we nog een opvallend spandoek van de fans van Charleroi: zij eisen vanavond minstens 1 punt in de zoektocht naar play-off 1, dat noemen ze nog eens ambitie.

photo_news

Nog eens feest in 't Kuipje?
Westerlo startte sterk aan de competitie, maar is na een zwakke reeks van 1 op 12 naar de tiende plaats afgezakt. Thuis blijven 'De Kemphanen' wel een garantie op spektakel en succes met nog maar één nederlaag tegen Moeskroen-Péruwelz. Bij Charleroi zit het vertrouwen in het zenit na de knappe zege tegen Anderlecht en Felice Mazzu geeft de elf van vorige week dan ook het volle vertrouwen. Mits winst vanavond doen de Zebra's volop mee voor play-off 1.

photo_news

Opstelling Charleroi: Penneteau, François, Dewaest, Martos, Marinos, Ndongala, Geraerts, Marcq, Tainmont, Kebano, Fauré.

Bank: Mandanda, Mata, Gálvez López, Coulibaly, N'Ganga, Houdret, Kitambala

Neeskens Kebano op de foto met de fans van Charleroi na de klinkende zegen tegen Anderlecht.
photo_news Neeskens Kebano op de foto met de fans van Charleroi na de klinkende zegen tegen Anderlecht.

Opstelling Westerlo: Van Langendonck, Apau, Maertens, Godeau, Cools, Molenberghs, Lecomte, Geudens, Schouterden, Aoulad en Koffi

Bank: Cordier, Jaeken, Dorda, Verschueren, Diallo, Rommens, Ruyssen

De Westelse dribbelkont Aoulad is een sleutelpion binnen het team van Dennis Van Wijk.
belga De Westelse dribbelkont Aoulad is een sleutelpion binnen het team van Dennis Van Wijk.

voorbeschouwing

Meer dan een maand wacht het nochtans wervelend aan de competitie begonnen KVC Westerlo op een overwinning. Met slechts één punt uit vier wedstrijden oogt het bilan van de jongens van Dennis van Wijk dan ook behoorlijk mager. Opvallend is dat 'De Kemphanen' in die vier confrontaties maar liefst 12 doelpunten slikten, een gemiddelde van drie tegentreffers per wedstrijd. Tijd dus om nog eens uit te pakken en dan komt een thuiswedstrijd natuurlijk heel erg gelegen. De nummer 10 in het klassement verloor in 't Kuipje nog maar één keer dit seizoen en dus mag je opnieuw gewag maken van een moeilijk in te nemen vesting, naar analogie met de jaren voor de degradatie naar tweede. Westerlo kan vanavond wel nog steeds geen beroep doen op prijsschutter Frédéric Gounongbe. De man die negen keer de netten deed trillen in evenveel wedstrijden traint nog maar deels met de groep na een spierscheur in de hamstrings.

Vertrouwen in zenit na 7 op 9
Met Sporting Charleroi komt er alvast een taaie brok over de vloer. De Zebra's pakten recent een knappe 7 op 9 en veegden vorige week de vloer aan met landskampioen Anderlecht. Felice Mazzu heeft zijn zwart-witte trein stevig op de rails met een mooie achtste stek tot gevolg. De Carolo's zullen er bovendien op gebrand zijn om de zure thuisnederlaag uit de heenronde door te spoelen. Op Mambourg werd het 2-3 ondanks het feit dat de Henegouwers na een halfuur op een comfortabele 2-0 stonden na goals van Cédric Fauré en Lynel Kitambala. De mannen die de revanche mogelijk moeten maken, heten onder andere Neeskens Kebano - wat is die lekker op dreef de laatste tijd - en de onderschatte Franse middenvelder Clément Tainmont. Die laatste sukkelt wel met de adductoren, maar geraakt in principe speelklaar. Als extraatje lijkt de 35-jarige spits Fauré net op tijd weer in topvorm na zijn twee belangrijke goals tegen Anderlecht. De lichtvoetige Enes Saglik en verdediger Steeven Willems zijn wel nog out.

Volg alle hoogtepunten uit dit duel vanaf 18u helemaal LIVE bij HLN.be!