Herbeleef hoe Charleroi dankzij alweer Benavente in een potige wedstrijd de drie punten pakte op de Bosuil

photo_news
  • Stadion: Het Bosuilstadion
  • Ref: Jonathan Lardot 
  • In de laatste drie matchen pakte Antwerp niet meer dan twee punten
  • Charleroi wil de tweede plek behouden 
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Marco Ilaimaharitra vervangen door Gjoko Zajkov
Doelpunt voor Charleroi
Alexander Corryn vervangen door Sambou Yatabaré
Doelpunt voor Charleroi
Doelpunt Joaquín Maximiliano Ardaiz De Los Santos
Doelpunt Cristian Benavente Bristol

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2de helft afgefloten
Lardot fluit de wedstrijd teneinde. Charleroi trekt met de drie punten huiswaarts.


Gewonnen spel
De fans uit Charleroi maken kabaal. De Carolo's blijven ook na deze speeldag op de tweede plek en kunnen straks ontspannen naar de match tussen Anderlecht en Club Brugge kijken.

photo_news
substitution

Spelerswissel

David Pollet komt in de plaats van Kaveh Rezaei


Ardaiz van ver
Het kalf lijkt verdronken voor de thuisploeg. Een wanhoopspoging van Ardaiz verdwijnt enkele meters over de kooi van Penneteau. Charleroi is zegezeker.


substitution

Spelerswissel

Christophe Diandy komt in de plaats van Cristian Benavente

photo_news
substitution

Marco Ilaimaharitra vervangen door Gjoko Zajkov

Gjoko Zajkov komt in de plaats van Marco Ilaimaharitra

goal

Doelpunt voor Charleroi

Doelpunt Dodi Lukebakio! 1-3!
Daar is dan toch de dubbele voorsprong. Na een pijlsnelle tegenaanval en een stevige spurt trapt Lukebakio met z'n rechter vanuit een scherpe hoek binnen. De bal devieert nog op Ardaiz, waardoor Bolat geklopt is. Boeken dicht, zo lijkt.

photo_news
substitution

Spelerswissel

Reda Jaadi komt in de plaats van Mamoutou N'Diaye


Wat een misser
Ilaimaharitra krijgt veel ruimte op de rechterflank en levert dé perfecte voorzet af. Baby heeft de bal maar voor het intikken, maar schiet onbegrijpelijk over. Dit moest altijd de 1-3 zijn.

belga
photo_news

Bijna Van Damme
Antwerp probeert dan toch eens al voetballend een kans in elkaar te knutselen. Van Damme en Rodrigues zetten een knappe combinatie op, maar de bal wordt net iets te ver gegeven.


Kansarme match
Neen, veel kansen is deze wedstrijd niet rijk. Er wordt nog steeds veel geknokt en gebikkeld. Zo komt Charleroi maar weinig in de problemen. Integendeel, de bezoekers tekenden tot nog toe zelfs voor de beste kans in de tweede helft.


Knal van Lukebakio
Maar dan moeten ze natuurlijk wel opletten voor de snelle tegenaanval. In de omschakeling knalt Lukebakio staalhard richting doel. Bolat moet alles uit de kast halen om de 1-3 uit het doel te houden.

photo_news

Antwerp trekt naar voor
'The Great Old' is met hernieuwde moed aan het tweede bedrijf begonnen. Ze eisen de bal op drukken de Carolo's tegen eigen doel. Niet met mooi voetbal, wel op inzet en karakter.


start

2e helft op gang gefloten

2de helft op gang gefloten
Lardot fluit de tweede helft op gang. Bölöni brengt Yatabaré en Rodrigues in de strijd. Corryn en Hairemans blijven in de kleedkamer.

substitution

Alexander Corryn vervangen door Sambou Yatabaré

Sambou Yatabaré komt in de plaats van Alexander Corryn

substitution

Spelerswissel

Ivo Rodrigues komt in de plaats van Geoffry Hairemans


stop

1e helft afgefloten

1ste helft afgefloten
De eerste 45 minuten zitten erop na een eerste bedrijf vol strijd. Benavente scoorde - alweer - tweemaal voor de bezoekers. Tussendoor deed Ardaiz de netten trillen. Voorts weinig kansen, vooral veel duels.

photo_news
photo_news
photo_news

De ene beuk na de andere
Soms liggen de protagonisten meer op de grond dan dat er gevoetbald wordt. Gelukkig is er nog ene Benavente die voor het spektakel zorgt. Voorts heeft deze wedstrijd bij momenten immers weinig met het spelletje te maken.


Antwerp zet druk
Net voor de koffiepauze zet Antwerp nog eens aan. Charleroi moet even achteruit, maar kansen levert dat voorlopig niet op


Grimmig
Er hangt en zeer onaangename sfeer in de Bosuil. De spelers houden zich zeker niet in op het veld, terwijl ook de fans hun duit in het zakje doen. Mooi voetbal levert dat niet op, stevige duels des te meer.

photo_news
photo_news
goal

Doelpunt voor Charleroi

Doelpunt Cristian Benavente! 1-2!
Lukebakoi steekt de bal tot bij Benavente, die wat magisch uit de voeten tovert. Hij stift de bal immers enorm fraai over Bolat. De Peruviaan viert voor de Antwerpse aanhang, maar krijgt een blik naar zich toegeworpen. Daardoor ligt de match even stil.

belga
goal

Doelpunt Joaquín Maximiliano Ardaiz De Los Santos

Doelpunt Joaquín Ardaiz! 1-1!
Daar is al de gelijkmaker. Na goed stoorwerk van Owusu valt het leer pardoes voor de voeten van Ardaiz. De Uruguayaan twijfelt niet en laat Penneteau geen kans. Alles te herdoen.

belga
photo_news

Antwerp reageert
De thuisploeg heeft ook z'n eerste schot op doel beet. Penneteau kan evenwel makkelijk klemmen op een schot van Ardaiz.

photo_news
goal

Doelpunt Cristian Benavente Bristol

Doelpunt Cristian Benavente! 0-1!
De eerste kans hangt meteen tegen de netten. Baby legt uitstekend terug op Benavente, die de 0-1 simpel binnenlegt.

belga

Studieronde
De eerste vijf minuten bestaan vooral uit rommelige fases. Beide ploegen gunnen elkaar geen meter, waardoor het vooral een fysieke partij lijkt te worden.


start

1e helft op gang gefloten

1ste helft afgetrapt
Antwerp trapt af op de Bosuil. Leggen zij na een twee op negen de Carolo's over de knie of verzekert Charleroi zich van een tweede plek?

Eerbetoon
Momenteel vindt er een eerbetoon plaats voor de overleden Joël Lobanzo. De 17-jarige voetballer overleed woensdagnacht in het ziekenhuis nadat hij een dag eerder tijdens een training met de U19 getroffen was door een hartstilstand. 'You'll Never Walk Alone' galmt door de Bosuil. Antwerp speelt bovendien met een zwarte rouwband.

photo_news

5 clean sheets
Antwerp - Charleroi, dat is ook de twee doelmannen met de meeste clean sheets tegenover elkaar. Zowel Sinan Bolat als Nicolas Penneteau hebben er 5 op de teller en zijn daarmee de minst gepasseerde keepers in de Jupiler Pro League.

Opstelling Antwerp
Sinan Bolat - Bayal Sall, Dylan Batubinsika, Matheus - Mamoutou N'Diaye, Alexander Corryn, Geoffry Hairemans, Jelle Van Damme - William Owusu, Joaquín Ardaiz, Joeri Dequevy.

Opstelling Charleroi
Nicolas Penneteau - Francisco Martos, Stergos Marinos, Dorian Dessoleil, Francis N'Ganga - Marco Ilaimaharitra, Gaëtan Hendrickx, Cristian Benavente, Amara Baby, Dodi Lukebakio - Kaveh Rezaei