Herbeleef hoe Cercle Brugge de degradatietopper naar zijn hand zette

BELGA
  • Aftrap: 20u
  • Jan Breydelstadion
  • Ref: Sebastien Delferiere
  • Beide teams snakken naar een zege
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Einde
Het laatste fluitsignaal weerklinkt. Cercle boekt zo een belangrijke zege in de strijd tegen de degradatie en komt op gelijke hoogte met Waasland-Beveren.


Drie minuten extra
Meer rest Cercle Brugge niet om de drie punten thuis te houden. Waasland-Beveren sleept er nog een corner uit in het absolute slot. Ook Coosemans is mee, maar Werner kan klemmen.


substitution

Spelerswissel

Sam Valcke komt in de plaats van Richard Sukuta-Pasu


Plots de bezoekers
Daar is dan toch die ene goede kans voor Waasland-Beveren. Invaller Destorme knalt van dichtbij op Werner die de thuisploeg recht houdt.


Slotfase
De tijd tikt ongenadig weg in het voordeel van de Vereniging. Komt er nog een slotoffensief van Waasland-Beveren? Meer dan tien minuten hebben de bezoekers niet.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Robin Henkens komt in de plaats van Cédric D'Ulivo


substitution

Spelerswissel

Ayron Verkindere komt in de plaats van Stephen Buyl


Zwakke bezoekers
Waasland-Beveren maakt werkelijk niets klaar. Het doet bijna pijn aan de ogen. Cercle lijkt op weg naar een broodnodige driepunter en komt zo op gelijke hoogte met de bezoekers.

Andermaal Coosemans
Bijna een kopie van de vorige fase. Godee staat weer aan het kanon, maar Coosemans is bij de pinken en klemt het schot. Ondanks de rode kaart verandert er aan het spelbeeld weinig.

BELGA
substitution

Spelerswissel

David Destorme komt in de plaats van Milos Maric


Coosemans pakt
Cercle blijft de gevaarlijkste ploeg. Coosemans moet zich twee keer tonen op een poging van Godee en Cornelis. De goalie gaat goed plat.


substitution

Spelerswissel

Gilles Dewaele komt in de plaats van Junior Kabananga


W-B moet nu
Waasland-Beveren probeert nu toch de bakens te verzetten tegen tien Cercle Bruggelingen. Vidarsson herschikt zijn defensie en brengt Dewaele. Kabanga zijn partij zit erop. Heel Jan Breydel schreeuwt intussen "dief" naar het hoofd van Delfrière.

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Colin Coosemans

second_yellow

Tweede gele kaart

Tweede gele kaart Noe Dussenne
Opschudding plots in Jan Breydel. Dussenne moet met zijn tweede gele kaart van het veld na een opstootje met Coosemans. Delferière geeft beide kemphanen geel. Cercle zo nog een halfuur met een man minder.

Reuzenkans Cercle
Ei zo na staat het 2-0. Coosemans gaat onder een voorzet en zo komt de bal bij Sukuta-Pasu, maar die knalt over. Hier zat veel meer in voor de thuisploeg.


substitution

Spelerswissel

Amido Baldé komt in de plaats van Jonny Rowell

BELGA

Knal Buyl
Cercle blijft doorduwen. Buyl krijgt de bal voor zijn voeten, maar knalt te overhaast. Het leer zoeft over en naast. Intussen beseft Van Geneugden dat hij moet ingrijpen. Hij gooit met Baldé vers bloed in de strijd.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Junior Kabananga


Penalty?
Sukuta-Pasu stormt alleen op het vijandige doel af, maar gaat dan gretig liggen aan de rand van de zestien. Delferière houdt het been stijf en wijst niet naar de stip. Even later is de Duitser daar weer, maar zijn poging wordt afgeblokt.


Waasland-Beveren heeft het moeilijk met de druk van Cercle. Vidarsson heeft zijn troepen duidelijk aangespoord om snel op zoek te gaan naar de veilige tweede treffer.

BELGA

Sterke thuisploeg
Cercle probeert de bezoekers bij het begin van de tweede helft meteen bij de keel te grijpen. Coosemans moet een hoekschop wegboksen. En even later moet Robson in extremis een voorzet weghalen.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Robson


Knal Cornelis
Nu is het de thuisploeg dat een vrije trap versiert op een interessante plaats. De poging is zeker niet slecht. Cornelis knalt een half metertje over.


start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft
Na het nodige oponthoud kan de tweede helft toch op gang gebracht worden. Er zat namelijk een gat in de Brugse netten, maar dat probleem is intussen verholpen. We kunnen terug voetballen.

BELGA
stop

1e helft afgefloten

Rust
Rusten geblazen zegt ref Delferière. Cercle gaat met een krappe 1-0 voorsprong de kleedkamer in. Buyl bracht de thuisploeg met een gelukje op voorsprong. Zijn schot uit de tweede lijn wijkte ongelukkig af op het been van Robson. Daarna verwaterde de partij. Waasland-Beveren probeerde tevergeefs. Cercle counterde scherp.


Waasland-Beveren slaagt er niet meer in om Werner te bedreigen. De thuisploeg dicteert voorlopig de wet. De 2-0 lijkt dichterbij dan de gelijkmaker.


Sterke thuisploeg
Waasland-Beveren heeft het even moeilijk met de snelle uitbraken van de thuisploeg. Maar telkens loopt het fout bij de laatste pas. De betere kansen zijn toch voor de 'Vereniging'. Aan de overkant wordt Vukusic afgevlagd voor hij gevaarlijk kon worden.

BELGA

Cercle gevaarlijk
Cercle komt er op de counter snel uit, maar de eerste keer wordt Godee afgestopt en even daarna steekt de grensrechter terecht de vlag in de hoogte voor buitenspel.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Noe Dussenne


Ei zo na 2-0
Maric redt de meubelen voor Waasland-Beveren en haalt een kopbal van Dussenne van de lijn. Ook in de herneming lukt het niet. Kabananga komt in de handen van Coosemans.

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Faris Haroun
De eerste gele kaart is een feit. Haroun komt te laat bij Hubert en gaat als eerste in het boekje van Delferière.


Kopbal Dusenne
Cercle steekt zijn neus nog eens aan het venster. Dusenne kopt een hoekschop over doel. De thuisploeg moet opletten dat het niet te veel naar achter kruipt, maar ook zelf regelmatig eens tegenprikt.


WB zoekt
Cercle Brugge geeft de bezoekers na de vroege openingsgoal uitvoerig de bal. Maar echt veel doet Waasland-Beveren daar niet mee. Werner wordt amper bedreigd. Haroun voorkomt nu toch een kans met een prima tackle. De corner waait aan alles en iedereen voorbij.

BELGA

Schot Hubert
De reactie laat niet lang op zich wachten. Hubert heeft inspiratie gehaald bij doelpuntenmaker Buyl, maar zijn lage schuiver verdwijnt een metertje naast de kooi van Werner.

goal

Doelpunt

Doelpunt Stephen Buyl, 1-0
Stephen Buyl brengt de Vereniging in extase. Zijn schot uit de tweede lijn wijkt af op het been van Robson en verdwijnt over een kansloze Coosemans in doel.

Cercle slordig
Een veelbelovende aanval van de thuisploeg, maar die wordt afgebroken door Kabananga. De Congolees krijgt de bal niet bij de volledig vrijstaande Buyl. Hier zat meer in.

BELGA

Emond afgeblokt
Ook Waasland-Beveren laat zich niet onbetuigd. De bal komt in de kluts bij Emond, maar ook hij stuit op een bezoekend been.


Eerst keer de thuisploeg
Cercle Brugge komt een eerste keer piepen voor het doel van Coosemans. Een misverstand in de bezoekende verdediging loopt maar net goed af. De Bruggelingen halen er wel een hoekschop uit. Het schot van Buyl wordt afgeblokt.


De eerste vrije trap is er één voor de bezoekers. Maar Cale knalt de bal recht in de muur en zo verdwijnt meteen een wenkende kans.


start

1e helft op gang gefloten

Aftrap
De bal rolt in het Jan Breydelstadion. Diept Waasland-Beveren de kloof uit of hangt Cercle zijn wagonnetje terug aan?


Opstellingen

Weinig verrassingen bij beide ploegen. Van Geneugden moet het wel doen zonder de geblesseerde Destorme. Robson geraakt wel speelklaar. Bij Cercle Brugge ontbreekt de geschorste D'Haene.

Cercle Brugge: Olivier Werner, Noe Dussenne, Bart Buysse, Hans Cornelis, Pierre Bourdin, Faris Haroun, Stephen Buyl, Thibaut Van Acker, Junior Kabananga, Richard Sukuta-Pasu, Joey Godee

Waasland-Beveren: Colin Coosemans, Hrvoje Cale, Robson, Cédric D'Ulivo, Hugo Sousa, David Hubert, Milos Maric, Jonny Rowell, Ante Vukusic, Ibou, Renaud Emond


voorbeschouwing

Degradatieconcurrenten Cercle Brugge en Waasland-Beveren sluiten de 21e speeldag en het kerstvoetbal af. Ook zij mogen daarna drie weken met 'vakantie'. In het Jan Breydelstadion spelen de Bruggelingen voor gastheer.

'De Vereniging' beleeft een moeilijk seizoen en staat voorlopig op een voorlaatste plaats in het klassement. Vooral scoren blijft een probleem voor de manschappen van coach Arnar Vidarsson. Cercle Brugge vond in 20 duels amper 13 keer de weg naar doel. Geen enkele club in de Jupiler Pro League doet slechter. Daarenboven moet groen-zwart het vanavond ook doen zonder de geschorste Kristof D'Haene.

Waasland-Beveren van zijn kant doet het niet veel beter. Al lijken de 'Leeuwen' met een 6 op 12 stilaan terug de motor aan de praat te krijgen. Maar de kloof met play-off 3 blijft beperkt tot drie schamele punten. Bij winst kunnen de Oost-Vlamingen dus een prima zaak doen en rechtstreekse concurrent Cercle al op 6 punten zetten. Coach Van Geneugden kan wel geen beroep doen Vermeulen en ook vaste waarden Robson en Destorme zijn twijfelachtig.

Wie wint de degratietopper en doet een goede zaak in de strijd tegen play-off 3? Hangt Cercle zijn wagonnetje terug aan of diept Waasland-Beveren de kloof uit? U komt het allemaal te weten via HLN.be. Afspraak vanaf 20u!