Herbeleef hoe Bruggelingen 'Slag om Vlaanderen' naar hun hand zetten (2-1)

belga
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
2
1
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
 • Jan Breydelstadion
 • Scheidsrechter: Bart Vertenten
 • Peter Balette interim-coach van Gent
 • Saief en Neto nog in de lappenmand
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Moses Daddy Simon vervangen door Samuel Kalu
Brecht Dejaegere vervangen door Damien Marcq
Dennis Emmanuel Bonaventure vervangen door Abdoulay Diaby
Gele kaart voor Hans Vanaken
Doelpunt Dion Cools
Gele kaart voor Anderson Esiti
Gele kaart voor Marvelous Nakamba
Doelpunt Yuya Kubo
Doelpunt Dennis Emmanuel Bonaventure

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop! Club Brugge houdt tegen aartsrivaal Gent de drie punten thuis. Met dank aan de treffer van Dion Cools in de tweede helft.


Gent krijgt nog een hoekschop
In het ultieme slot krijgt Gent nog een hoekschop en Kalinic gaat meer. Voor gevaar zorgt dat niet meer, want de voorzet is niet op maat.


Vier minuten extra
Kan Gent nog een punt uit de brand slepen? Ze krijgen nog vier minuten blessuretijd om dat te verwezenlijken.


Vossen kopt maar net naast
Dion Cools krijgt bijzonder veel tijd op rechts om een voorzet te trappen. Hij schilder het leer op de knikker van Jelle Vossen die maar net overhoeks naast kopt.

belga

Vossen met een schot
Club Brugge komt er nog een keer uit en bereikt vooraan Jelle Vossen. De spits draait en schiet, zonder al te veel gevaar voor Kalinic.


substitution

Spelerswissel

Laurens De Bock komt in de plaats van Anthony Limbombe
Ivan Leko bouwt wat zekerheid in voor het slot van de partij.

belga
substitution

Spelerswissel

Giorgi Chakvetadze komt in de plaats van Danijel Milicevic

photo_news

Daar is Vossen al
Jelle Vossen staat nog maar net op het veld wanneer hij al een kans krijgt. Diaby loopt hem echter voor de voeten waardoor het gevaar geweken is.


substitution

Spelerswissel

Jelle Vossen komt in de plaats van Wesley Moraes

substitution

Moses Daddy Simon vervangen door Samuel Kalu

Samuel Kalu komt in de plaats van Moses Simon
Simon deemsterde wat weg na zijn knappe eerste helft. Hij mag dan ook gaan rusten.

substitution

Brecht Dejaegere vervangen door Damien Marcq

Damien Marcq komt in de plaats van Brecht Dejaegere
Ook Balette grijpt in. Marcq komt Dejaegere aflossen.

substitution

Dennis Emmanuel Bonaventure vervangen door Abdoulay Diaby

Abdoulay Diaby komt in de plaats van Dennis
De maker van de 1-0 mag gaan rusten. Diaby mag het komende kwartier zijn kans grijpen.

yellow_card

Gele kaart voor Hans Vanaken

Gele kaart Hans Vanaken

goal

Doelpunt Dion Cools

GOAL! 2-1 Dion Cools!
Daar is dan plots de 2-1! Vormer legt de bal breed op de aanstormende Dion Cools. Die wordt helemaal vergeten door Moses Simon en mag zomaar aanleggen. Via de voet van Mitrovic vliegt het schot van Cools achter Kalinic.

belga

Vanaken stelt Kalinic op de proef
We krijgen eindelijk nog een keer doelgevaar en die komt van de voet van Vanaken. De middenvelder infitreert en vuurt dan een prima schot af. Kalinic ligt goed in zijn hoek.


Slordige fase
Beide ploegen proberen wel te voetballen, maar dat is lastig als het spel zo vaak stilligt. Het tempo wordt telkens uit de wedstrijd gehaald met fouten en daarbij horende vrije trappen.


Simon een gesel voor Dion Cools
Cools heeft het knap lastig met de vinnige dribbels en overstapjes van Moses Simon. De Nigeriaan is een gesel voor de Brugse speler op de rechterflank.

photo_news

Sylla moet even bekomen
De Senegalese spits van Gent ligt languit gestrekt op de grasmat na een stevig duel met Poulain. Sylla moet even bekomen, maar kan wel weer verder spelen.


Vrije trap Gent
We zijn meteen aan de overzijde en Gent groeit meer en meer in de wedstrijd. Ondertussen wordt Sylla onder de graszoden gestopt door Dion Cools. De vrije trap verdwijnt via de muur in hoekschop.

photo_news

Vanaken kan Limbombe niet bereiken
Club probeert er nog een keer snel uit te komen. Vanaken stuurt Limbombe diep, maar de pass van Vanaken is net te hard.


Kalinic plukt makkelijk
Vormer maakt zich nog een keer op voor een vrije trap terwijl Kalinic in zijn kleine rechthoek propjes zit op te rapen. Het sluitstuk van Gent kan de voorzet van Vormer wel makkelijk onschadelijk maken.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We voetballen weer. Krijgen we in de tweede helft ook een aangename pot voetbal te zien?


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Een aangename en intense eerste helft zit erop. Dennis kopte Club Brugge al snel op voorsprong, maar Gent knokte zich terug in de wedstrijd. Het was uiteindelijk Kubo die met het hoofd voor de gelijkmaker zorgde na getwijfel van Horvath.

belga
belga

Een minuut extra
Vormer zet zich achter een vrije trap en kan Wesley bedienen. De rijzige spits kopt de bal over.


Gent krijgt geen hoekschop
Milicevic maakt zich op om een vrije trap voor de kooi te gooien. Daar staat Mitrovic die via Cools de bal over de achterlijn kopt. Vertenten geeft echter geen hoekschop, wel een doeltrap.


Mechele staat zijn doelman bij
Daar is Gent nog een keer met een aartsgevaarlijke speldenprik. Uiteindelijk moet Brandon Mechele zijn doelman bijstaan en de bal in hoekschop trappen. De Buffalo's komen er bij tijd en wijlen goed uit.

yellow_card

Gele kaart voor Anderson Esiti

Gele kaart Anderson Esiti

Kubo trapt tegen de paal!
De Japanse doelpuntenmaker zaait paniek in de zestien van blauw-zwart. Vanop rechts komt Kubo naar binnen om dan met links uit te halen. Via de staak komt het leer weer in het veld. Club Brugge ontsnapt hier.

belga
yellow_card

Gele kaart voor Marvelous Nakamba

Gele kaart Marvelous Nakamba
De stofzuiger op het Brugse middenveld gaat te hard in op Milicevic en krijgt dan ook geel.

Opmars Vanaken
Club is weer wakker na de gelijkmaker. Vanaken probeert en een-twee op te zetten met Dennis en krijgt na veel vijven en zessen de bal ook terug. Zijn schot wordt afgeblokt door een Gents been.

photo_news
goal

Doelpunt Yuya Kubo

GOAL! 1-1 Kubo!
De gelijkmaker valt letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Dejaegere verstuurt een uitstekende diepe bal op Kubo en verschalkt zo heel de Brugse verdediging. Horvath komt wel, maar houdt zich dan in waardoor hij uitschuift. Kubo profiteert en kopt het leer makkelijk binnen: 1-1!

Bekijk het doelpunt hier.

Vrije trap op interessante plek
Asare haalt Dennis onderuit net voor de zestien. Het wordt een vrije trap op een heel interessante plek. Denswil krult de bal echter via de muur in hoekschop.


Club drukt door
Gent weet even niet meer van welk hout pijlen te maken en moet even ondergaan. Bij Club proberen ze het met enkele schoten van ver. Een tweede treffer komt er vooralsnog niet.

belga
belga
goal

Doelpunt Dennis Emmanuel Bonaventure

GOAL! 1-0 Dennis!
Daar is net op het kwartier al de 1-0. Ruud Vormer schildert een vrije trap op de knikker van Dennis. Die schudt zijn naaste belager Asare van zich af en knikt knap binnen: 1-0. Weer een assist voor Ruud Vormer die nu al aan zes stuks zit.

Cools zorgt een keer voor gevaar
De man op de rechterflank van Club Brugge wordt uitstekend aangespeeld door Vanaken. Cools probeert in een tijd Vormer te bereiken en ziet zijn poging ontzet.


Slordig van Limbombe
Vormer stuurt Limbombe op links weg, maar die vergeet zijn linkervoet te gebruiken. Na een slechte controle met zijn betere rechter dwarrelt de bal buiten.

photo_news

Asare knalt over
Gent voetbalt zich al snel terug in de wedstrijd. Het is opnieuw Simon die voor een aartsgevaarlijke steekbal zorgt. Club kan ontzetten, al valt de bal wel in de voeten van Asare. Die ziet zijn schot met rechts over vliegen.


Cools heeft handen vol met Simon
Een frivole Moses Simon houdt Cools aan de praat en verstuurt een uitstekende voorzet. Vooraan is er echter niemand van Gent om de bal te beroeren. Daar was Gent een eerste keer.


Wesley trapt naast
De man in vorm voorin luistert naar de naam Wesley. Hij wordt aangespeeld en kan draaien en trappen. Het leer vliegt voorlangs.

photo_news
belga

Pressing van Club
Achteraan proberen ze bij Gent uit te voetballen, maar Vormer maant zijn manschappen aan om druk te zetten. Club verovert de bal wel en kampeert op de helft van de bezoekers.


Eerste keer Club Brugge
We krijgen een eerste keer gevaar en dat komt van de Bruggelingen. Vanaken stuurt Vormer het straatje in die gretig gaat liggen in de zestien van Gent. Geen strafschop, maar het spel gaat wel verder. Het is Limbombe die het leer nog in het zijnet trapt.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal gaat aan het rollen in het Jan Breydelstadion.


Elektriciteit
Er hangt elektriciteit in de lucht voor de 'Slag om Vlaanderen'. De supporters van Club Brugge pakken uit met een knappe tifo terwijl VItal Borkelmans de aftrap mag geven.


Poulain maakt wederoptreden
Door de blessure van nieuwkomer Decarli maakt Poulain achterin zijn wederoptreden. Voorts moeten Limbombe en Cools de flanken afdweilen en moeten Dennis en de vormzwangere Wesley vooraan voor de doelpunten zorgen.


Andrijasevic in de tribune
Opvallende keuze van de interim-trainers Peter Balette en Bernd Thijs. Zij zetten de recordaankoop van de Buffalo's Andrijasevic in de tribune. De Kroaat viel naast de selectie. Dussenne zit dan weer op de bank.

belga

Begonnen aan de opwarming

OPSTELLINGEN:
Club Brugge: Horvath - Denswil, Mechele, Poulain - Limbombe, Nakamba, Vormer, Cools - Vanaken - Dennis, Wesley

KAA Gent: Kalinic - Verstraete, Gigot, Mitrovic, Asare - Milicevic, Esiti, Dejaegere - Kubo, Sylla, Simon

De toon is gezet
De aftrap in de 'Slag om Vlaanderen' krijgen we pas vanmiddag om 14u30, maar laat ons wel wezen: de toon is gezet. Daar zijn onderstaande foto's het levende bewijs van.

Rv
Rv
Rv

voorbeschouwing

Het werd een bijzonder woelige week voor de Buffalo's met het vertrek van Hein Vanhaezebrouck. Het maakt er de opdracht voor coach ad interim Peter Balette zeker niet makkelijker op. De voormalige assistent van Vanheazebrouck staat voor de altijd lastige verplaatsing naar Brugge om er de 'Slag om Vlaanderen' te betwisten. Balette wil dan ook een eventuele overwinning opdragen aan Vanhaezebrouck.

Met 21 op 24 is Club Brugge de fiere leider in onze competitie en de club liet dat ook met goed voetbal zien op het veld van Charleroi. Bovendien beschikt Ivan Leko over een spits in vorm (Wesley scoorde al drie wedstrijden op rij, inclusief de bekerwedstrijd) en de assistenkoning uit onze competitie (Ruud Vormer met vijf stuks).

Wie trekt aan het langste eind in de 'Slag om Vlaanderen'? Volg het hier LIVE vanaf 14u30!47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Woef als Teo dat doet staan hier duizenden reactief van de brugse supporters die vinden dat de scheids het moet afkeuren en dat de scheids paars is. En nu Dennis dat doet is er geen vuiltje aan de lucht. De club supporters handelen meer met 2 maten dan de scheidsen. En over de niet gefloten penalty voor Zulte tegen club zullen we ook zwijgen zeker. De dag dat club 0 voordelen kreeg dan mag je klagen.

 • Janick De Meyer

  En weeral met de onbekwame Isiti in de Gentse elf! Die gast kan niet voetballen op dat niveau, en dan nog in het middenveld.

 • roisine

  ik vond brugge niet goed spelen, gent vond ik vooruitgang maken, het gaf de indruk dat ze van een druk verlost werden, dit jaar heeft hein behoorlijk wat spelers openlijk beledigd en beschuldigd van slecht voetballen. het zou wel aan de trainer kunnen liggen, alleen de laatste weken werd hij kalmer. weiler ging buitenvliegen en hij rook zijn kans.zo gaat dat in het hedendaagse voetbal

 • jan sergooris

  Gert lans,waarom geen fiere leider?Spelen het minst slecht van alle ploegen.Wat stelt AA Gent dan voor met 6/27.Die spelen mischien mooie voetbal.Kijk eerst naar u eigen ploeg voor je kritiek geeft op een andere ploeg,die notabene:24/27 heeft.

 • Guido De Wolf

  De scheidsrechter dee het laatste uur mee met Gent. Schandalige arbitrage en dan vragen ze zich af waarom ze niet Europees mogen fluiten?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00