Herbeleef hoe arbitrale beslissingen aan basis lagen van draw in Genk-Club

belga
  • Cristal Arena (14u30)
  • Scheids: Alexandre Boucaut
  • Hoeveel nieuwkomers in basis bij Club?
  • 'Okri' speelt waarschijnlijk gewoon voor Genk
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Doelpunt voor Club Brugge
Doelpunt voor KRC Genk

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop! Genk kwam in extremis nog goed weg na hands in de eigen zestien van Castagne, maar Boucaut wilde van geen strafschop weten. 1-1 dus!


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Benjamin De Ceulaer


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Thomas Meunier


substitution

Spelerswissel

Davy De fauw komt in de plaats van Felipe Gedoz


Vazquez loopt de zestien in, maar stopt en grijpt naar de hamstring. Uiteindelijk lijkt de Spanjaard wel gewoon verder te kunnen.

photo_news
belga
photo_news
BELGA
substitution

Spelerswissel

Siebe Schrijvers komt in de plaats van Tornike Okriashvili


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Obbi Oularé

belga

Izquierdo vindt de slim lopende Oularé, maar de zoon van de voormalig Genk-coryfee Souleymane viseert het zijnet. Stevige bonk overigens, de jonge spits.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Tornike Okriashvili


Mboyo krijgt even wat ruimte op de rand van de zestien, maar hij besluit over de kooi van Ryan. De vaart is even uit de wedstrijd verdwenen.


substitution

Spelerswissel

Obbi Oularé komt in de plaats van Nikola Storm


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Mathew Ryan
Ryan is het niet eens met de beslissing van de lijnrechter, en trapt de bal nogal opzichtig in diens richting. Geel is dan ook zijn deel.


substitution

Spelerswissel

Benjamin De Ceulaer komt in de plaats van Sekou Cissé


substitution

Spelerswissel

José Izquierdo komt in de plaats van Waldemar Sobota


Storm naast!
Wat een dot van een kans voor Storm, zeg! Gedoz behoudt prima het overzicht, waarna de blonde aanvaller moederziel alleen mag aanleggen van in de zestien. Zijn poging gaat er echter naast...


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We zijn er opnieuw aan begonnen. Wie trekt de wedstrijd naar zich toe?


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Boucaut fluit het eerste bedrijf tot het verleden. Een matige eerste helft, waarin het venijn vooral in de staart zat. Cissé kopte knap raak, Gedoz deed het Genks feestgedruis al even gauw verstommen.

belga
belga
belga
goal

Doelpunt voor Club Brugge

GOAL!! 1-1 Felipe Gedoz!!
Ongelofelijk, maar daar is meteen ook de 1-1! Vazquez ziet zijn heerlijke poging op de lat stranden, maar Gedoz weet, vanuit buitenspel weliswaar, wel raad met de rebound. 1-1 dus, wat een knotsgek slot van deze eerste helft!

belga
goal

Doelpunt voor KRC Genk

GOAL!! 1-0 Sekou Cissé!!
Op slag van rusten komt Genk dan toch op voorsprong! Kapitein Buffel gooit de bal uitstekend voor doel, waar Cissé heerlijk raak kopt: 1-0!

Nu toch nog een keertje Genk. Cissé ziet Buffel lopen, en bedient die dan ook met een prima pass. De kapitein kan echter te weinig doen met zijn aangeven.

belga

Prima tackle Castagne
Kara aarzelt even achterin, waarna Vazquez richting Köteles kan. De Spanjaard is niet van de snelste, waardoor Castagne verder euvel kan voorkomen. Prima wedstrijd tot dusver van de jonge rechtsachter.


Het is voorlopig niet bepaald om warm van te worden, wat we in de Cristal Arena te zien krijgen. Nu toch een keertje een prima voorzet vanop rechts, maar Storm kan niet bij de bal.


Het blijft nog steeds wachten op de eerste grote kans van de wedstrijd. De verdedigers van beide ploegen tonen zich vooralsnog sterker dan de aanvallers.


Weinig animo vooralsnog. Beide ploegen proberen verzorgd te voetballen, maar kansen heeft dat niet meteen tot gevolg. Nu kan Kara toch koppen na een hoekschop van Okriashvili, maar Ryan kan pakken. Wat later troeft Mboyo Duarte af, maar Meunier knijpt goed naar binnen en smoort het gevaar in de kiem.

belga

Kara opent schitterend, waarna Mboyo goed het overzicht bewaart. Hij legt terug tot bij Gorius, maar die hebben we al beter weten doen met dergelijke schietkansen. Naast.


Het gaat goed op en af in de aanvangsfase. Genk kreeg al twee corners waar het niks mee deed, terwijl Gedoz de spilfiguur is in het gros van de Brugse aanvallen. De taken van Köteles en Ryan beperken zich vooralsnog tot plukwerk.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Boucaut heeft de partij op gang gefloten, we zijn vertrokken!


Opstelling Racing Genk
Köteles, Anele, Kara Mbodji, Kabasele, Castagne, Buffel, Gorius, Okriashvili, Kumordzi, Cissé, Mboyo

Dit zijn de elf die het vertrouwen krijgen van Alex Mcleish. Okriashvili start gewoon, ondanks de perikelen van deze week. Een verrassing misschien: Castagne speelt op rechtsachter. Hij vervangt de geblesseerde Tshimanga.


Opstelling Club Brugge
Ryan, Meunier, Engels, Duarte, De Bock, Simons, Vázquez, Vormer, Gedoz, Storm, Sobota

Gedoz en Vormer zijn de twee nieuwelingen die aan de wedstrijd mogen beginnen van Michel Preud'homme. Eerstgenoemde moet samen met Storm, Sobota en Vazquez (als diepste man) voor de Brugse goals moeten zorgen.

Goedemiddag beste voetballiefhebbers, welkom op de liveblog van RC Genk-Club Brugge!

photo_news

voorbeschouwing

Deze middag krijgen we met Genk-Club Brugge de meest interessante affiche van de speeldag voor de kiezen. Het is vooral uitkijken naar de nieuwe namen bij de West-Vlamingen. "Er zullen nieuwkomers spelen", was Michel Preud'homme vrijdag duidelijk over de match in Genk. "Niet allemaal of misschien niet van het begin. We zullen zien." Met Gedoz, Izquierdo en Vormer heeft MPH drie zomeraanwinsten die hun debuut kunnen vieren. Silva trainde enkel gisteren en vandaag mee, Brodic heeft nog wat tijd nodig. MPH kan dan weer geen beroep doen op Castillo en De Sutter, dus is het aannemelijk dat Vázquez weer diep zal spelen: "Vázquez heeft dat goed gedaan in Zürich. Maar ook Oulare traint weer mee en ik heb nog opties", refereert Preud'homme wellicht aan Storm.

Door de vele nieuwe gezichten bij blauw-zwart was het voor Genk-coach McLeish niet makkelijk om zich voor te bereiden op de topper. "We hebben videobeelden van iedereen, ook van de nieuwkomers bij Brugge, maar het klopt dat de voorbereiding niet ideaal was. Zeker thuis moeten we dus uitgaan van eigen sterkte. Elke ploeg die na een wedstrijd op ons veld weer de bus opstapt, moet het gevoel hebben dat ze één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen hebben gespeeld. Dat is de mentaliteit die ik deze groep wil bijbrengen."

Bij Genk was er deze week misschien wel sprake van het 'geval-Okri'. Na zijn driedaagse op de luchthaven van Istanboel keerde Tornike Okriashvili uiteindelijk terug naar ons land. Genk-coach Alex McLeish zat heel erg verveeld met de zaak. "Wiens schuld dit is, weet ik niet, maar dit is onaanvaardbaar", zei de Schot. Toch is de kans groot dat de Georgiër aan de wedstrijd start.

Hoe brengt het nieuwe Club het er vanaf in Limburg? Volg het hier LIVE vanaf 14u30!