Herbeleef hoe Anderlecht zich na knotsgekke tweede helft tot kampioen kroonde

BELGA
  • Astridpark (14u30)
  • Scheids: Alexandre Boucaut
  • Paars-wit heeft alles in eigen handen
  • Welk Lokeren krijgen we te zien?
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Anderlecht is kampioen!


substitution

Spelerswissel

Frank Acheampong komt in de plaats van Dennis Praet


substitution

Spelerswissel

Jore Trompet komt in de plaats van Hans Vanaken


substitution

Spelerswissel

Júnior Dutra komt in de plaats van Jordan Remacle


Najar mist!
Wat een kans voor Andy Najar, zeg! De Hondurees mag naar een gapende doelmond trappen, maar zijn onbesuisde poging mist doel. Dit had altijd de 4-1 moeten zijn ja!


substitution

Spelerswissel

Ayanda Patosi komt in de plaats van Nill De Pauw

goal

Doelpunt

GOAAALLLL!! 3-1 Dennis Praet!!
De helikopter kan nu definitief vertrekken! Lokeren krijgt de bal niet weg, waarna metronoom Kouyaté nog maar eens zijn waarde toont. Hij knokt zich bij de bal, legt terug op Praet en die schiet de 3-1 heerlijk voorbij Verhulst. Boeken toe, Anderlecht kampioen!

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Olivier Deschacht

goal

Doelpunt

GOOOALLL!! 2-1 Chancel Mbemba!!
Knotsgek, ja! Tielemans zet zich achter die toegekende vrije schop, en Verhulst kan onvoldoende wegwerken. Chancel Mbemba, weer hij, is er als de kippen bij om de 2-1 in de korte hoek van Verhulst te duwen. Anderlecht weer op kampioenenkoers!

substitution

Spelerswissel

Guillaume Gillet komt in de plaats van Massimo Bruno
Hasi grijpt meteen in! Bruno moet eruit, Gillet erin.

red_card

Rode kaart

Rode kaart Koen Persoons
Deze partij zou nog wel een keertje een knotsgek einde kunnen gaan krijgen! Persoons gaat gevaarlijk tackelen bij Mitrovic, waarna Boucaut meteen opnieuw de rode kaart uit zijn zak tovert. Ook Lokeren met z'n tienen!

penalty_scored

Strafschop gescoord

Hamdi Harbaoui zet strafschop om
Harbaoui kwijt zich van zijn taak en ramt nummer 22 voorbij Kaminski. Anderlecht in de problemen!?

red_card

Rode kaart

Rode kaart Anthony Vanden Borre
Ai ai ai! Anderlecht moet met z'n tienen voort nadat Vanden Borre Remacle neerhaalt net buiten de zestien. Boucaut geeft de rechtsachter terecht rood, maar legt de bal dan weer onterecht op de stip!

BELGA
BELGA
BELGA

Bijna 2-0!
Ei zo na was het 2-0! Bruno ontfutselt een blunderende Scholz het leer en pakt uit met een voorzet/schot, en aan de tweede paal kon Mitrovic de bal net niet in doel verlengen.


Remacle wordt de diepte ingestuurd en gaat achter de bal aan, maar Vanden Borre zet zijn belager opzij met een stevige schouderduw. Geen strafschop, en ook wat later toont hij dat zijn selectie voor Brazilië niet meer dan terecht is.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We zijn opnieuw vertrokken. Mertens laat zich verrassen door Kouyaté, die teruglegt op Praet. De jongeling wordt gehinderd door ref Boucaut, waardoor zijn poging hoog over het doel van Verhulst gaat. Praet uit zijn ongenoegen ook tegenover de leidsman.


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Boucaut fluit de eerste helft tot het verleden. Lokeren deed het lang niet onaardig, maar werd de adem afgesneden na de fraaie kopbalgoal van Mitrovic. Nadien was Anderlecht baas, al verloor het ook Silvio Proto met een mogelijke vingerbreuk.


Mitrovic op Verhulst
Mitrovic komt met een gelukje in balbezit, en haalt meteen hard uit. Zijn knal strandt op de vuisten van Davino Verhulst. Dit had de 2-0 kunnen zijn!


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Massimo Bruno
Bruno is de eerst thuisspeler die geel krijgt na een werkelijk belachelijke schwalbe in de vijandige zestien.


Na die blessure van Proto komen beide ploegen nog maar weinig aan voetballen toe. Het is allemaal wat te slordig om goed te zijn.

BELGA
BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Hamdi Harbaoui
Ook Harbaoui vliegt op de bon van Boucaut, zijn 13de geel karton al dit seizoen.


substitution

Spelerswissel

Thomas Kaminski komt in de plaats van Silvio Proto
De wissel is dus een feit: Kaminski moet Anderlecht de titel helpen te bezorgen. Proto gaat zwaar aangeslagen naar binnen, en moet mogelijk ook vrezen voor zijn WK...

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Nill De Pauw
Nill De Pauw gaat achter een lange bal aan, maar komt daarbij onzacht in aanraking met Proto. De flankspeler krijgt geel, maar voor de Anderlecht-goalie lijkt de straf veel zwaarder. Hij is zwaar geraakt aan de hand en kan niet meer verder...

goal

Doelpunt

GOOAAALLL!! 1-0 Aleksandar Mitrovic!!
Mitrovic brengt Anderlecht op voorsprong! Dennis Praet zet goed voor doel, waar Mitrovic aan de eerste paal opduikt. De Serviër aarzelt niet en kopt de 1-0 tegen de touwen. Anderlecht kampioen!?

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Najar naast
Overmeire werkt slecht weg, waarna de bal in de voeten komt van Najar. Die twijfelt niet en haalt meteen uit, maar zijn poging gaat net naast. Toch een goede mogelijkheid voor de Brusselaars, dit.


De Pauw afgevlagd
Het antwoord van Lokeren laat niet lang op zich wachten. De Pauw lijkt net door de buitenspelval geloodst te worden, maar hij wordt toch afgevlagd. Wat later komt ook Remacle tot een schot, maar zijn poging gaat over. Lokeren toont zich alleszins meer dan een zielloze figurant in deze aanvangsfase.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Gezapig begin
De partij kent een rustige start. Lokeren is zeker niet gekomen om zich in te graven, dat is wel al gauw duidelijk geworden. Mitrovic komt toch een keertje tot een schot, maar hij schiet recht op Verhulst.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Boucaut heeft de partij op gang gefloten, we zijn vertrokken!


Opstelling Lokeren
Verhulst - Mertens, Scholz, Maric, Odoi - Persoons, Overmeire, Vanaken - De Pauw, Remacle, Harbaoui

Ook Peter Maes rekent op zijn min of meer vaste keurkorps. Galitsios ontbreekt op linksachter, terwijl Remacle op de rechterflank mag opdraven ten koste van Dutra. Ook Maric komt terug in de ploeg.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Opstelling Anderlecht
Proto - Deschacht, Mbemba, Nuytinck, Vanden Borre - Praet, Tielemans, Kouyaté, Najar - Mitrovic, Bruno

Geen verrassingen in het team van Besnik Hasi. De Kosovaar geeft het vertrouwen aan de elf die het de afgelopen weken zo goed deden, en rekent dus ook op de vormzwangere Massimo Bruno.

BELGA

voorbeschouwing

Hoogspanning in het Astridpark deze middag, waar Anderlecht zomaar de 33ste landstitel uit de geschiedenis kan binnenhalen. Daarvoor moet het wel minstens een punt zien te behalen tegen het Lokeren van Peter Maes. "Toch gaan we voluit voor de overwinning", zegt Anderlecht-trainer Besnik Hasi. "Mikken op een gelijkspel is te gevaarlijk tegen een stug Lokeren." Door de 1-2 overwinning op het veld van Zulte Waregem staat Anderlecht op een zucht van de derde opeenvolgende landstitel. Toch is Hasi op zijn hoede voor de laatste wedstrijd. "Lokeren is een sterke ploeg die ons veel pijn kan doen. Hun laatste wedstrijden waren minder, maar tegen Anderlecht is iedereen extra gemotiveerd", zegt de Kosovaar.

"Ik hoop alvast dat enkele Lokeren-spelers al in vakantiestemming verkeren. We maken een goede kans om kampioen te worden en het zal dan ook een grote ontgoocheling zijn als we de titel nu nog mislopen", klinkt het. "Toen ik het roer overnam van John van den Brom was het doel om een sterke ploeg te bouwen voor volgend seizoen. Als je dan nog de titel kan pakken, dan is dat schitterend", klinkt het hoopvol.

Standard moet alvast hopen dat Lokeren paars-wit het leven zuur maakt. Maar het vuur is bij de Waaslanders wat uitgedoofd, weet ook trainer Peter Maes. De enige drijfveer dat Lokeren nog op de been houdt is dat ze Harbaoui absoluut topschutter willen maken. "De grinta is weg", deed de Lokeren-trainer wat gelaten het relaas van de wedstrijd tegen Standard. Zal dat dan wel lukken in het Astridpark? "Waarom niet? Voetbal blijft onvoorspelbaar", klonk het. Maar in zijn ogen zag je dat Maes het zelf moeilijk geloofde.

Mag Anderlecht vieren, of dompelt Lokeren de Brusselaars onder in diepe rouw? Volg de titelontknoping hier LIVE vanaf 14u30!