Herbeleef hoe Anderlecht kostbare punten laat liggen tegen hekkensluiter

belga
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
2
2
KV Mechelen KVM
KVM
KV Mechelen
  • Aftrap om 14u30
  • Ref: Christof Dierick
  • Constant Vanden Stock-stadion
  • Verliezen is geen optie voor RSCA als ze nog willen meedingen naar de titel
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Boureima Hassane Bandé vervangen door Hannes Smolders
Gele kaart voor Ahmed El Messaoudi
Gele kaart voor Leander Dendoncker
Doelpunt voor Anderlecht
Nelson Azevedo-Janelas vervangen door Pieter Gerkens
Albert-Mboyo Sambi Lokonga vervangen door Alexandru Mihaita Chipciu
Eigen doelpunt Uroš Spajic
Doelpunt Boureima Hassane Bandé
Doelpunt voor Anderlecht

fase per fase

review
yellow_card

Gele kaart

Verdier haalt Spajic stevig onderuit en loopt tegen een gele kaart aan.

substitution

Boureima Hassane Bandé vervangen door Hannes Smolders

Hannes Smolders komt in de plaats van Hassane Bandé

substitution

Spelerswissel

Mohammed Dauda komt in de plaats van Ryota Morioka


Coosemans maakt er een sport van om zoveel mogelijk seconden te stelen, een gele kaart hangt in de lucht. De stress slaat duidelijk toe bij de Mechelen-doelman.


Morioka mist strafschop!

On-ge-looflijk. Na een tackle van El Messaoudi op Morioka legt Dierick de bal op de stip. Het is Morioka zelf die vanop elf meter wil proberen om Coosemans te verschalken, maar ook hem lukt dit niet. Het penaltycomplex bij Anderlecht blijft duren.

yellow_card

Gele kaart voor Ahmed El Messaoudi

Gele kaart Ahmed El Messaoudi

substitution

Spelerswissel

Nicolas Verdier komt in de plaats van Tim Matthys


Saief is razend wanneer hij na een duel met Bagayoko de hoekschop niet krijgt. Terecht want Bagayoko raakte de bal inderdaad als laatste.


Tainmont is een schim van zichzelf in de tweede helft, niets lijkt nog te lukken. Houdt KV Mechelen nog stand in het Astridpark?


De bezoekers hebben het duidelijk moeilijker in de tweede helft. Als ze er dan eens uitkomen dan stuiten ze op een ijzersterke Dendoncker. Iets later kan Matthys nog eens uithalen, maar hij buigt zijn schot net naast de winkelhaak.


substitution

Spelerswissel

Fabien Camus komt in de plaats van Rob Schoofs


Na slecht uitvoetballen van Spajic gaat Bagayoko voor eigen succes bij de afvallende bal. Zijn schot wordt snel afgeblokt, maar het levert toch een vrije trap op nadat Deschacht hem torpedeerde in de lucht.

belga

Nu alles te herdoen is na een kwartiertje spelen in de tweede helft lijkt het vuur bij Anderlecht er opnieuw in te zitten. Enkele misverstandjes zorgen er voor dat echte kansen uitblijven.

yellow_card

Gele kaart voor Leander Dendoncker

Gele kaart Leander Dendoncker

goal

Doelpunt voor Anderlecht

GOAL!

Wat een avond voor Silvère Ganvoula. Op een hoge voorzet van Deschacht springt hij een stuk hoger dan alle verdedigers en kopt de bal vanuit een moeilijke positie voorbij Coosemans.

Bandé bezorgt Anderlecht steeds meer problemen! Eerst wordt hij voor de zoveelste keer foutief afgestopt en bij de vrije trap die erop volgt knalt hij een afvallende bal net naast het doel.


Knappe redding Sels!

Schoofs schudt Dendoncker af en stormt moederziel alleen op Sels af. De Anderelcht-doelman komt koelbloedig uit en wint het duel.

belga

De thuisploeg zoekt geduldig naar de vrije ruimtes en speelt de bal goed rond. Saief zet zich stevig door en kan Morioka diep sturen, maar de Japanner mist opnieuw volledig zijn voorzet.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Uros Spajic


Bandé zet Spajic met een mooie kapbeweging in de wind en wordt dan door diezelfde Spajic onderuitgehaald. Het levert de verdediger van Anderlecht een gele kaart op.

substitution

Nelson Azevedo-Janelas vervangen door Pieter Gerkens

Pieter Gerkens komt in de plaats van Nelson Azevedo-Janelas

substitution

Albert-Mboyo Sambi Lokonga vervangen door Alexandru Mihaita Chipciu

Alexandru Chipciu komt in de plaats van Albert-Mboyo Sambi Lokonga

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten


De spelers van Anderlecht doen hun uiterste best om niet te bezwijken onder de Mechelse druk en proberen zonder een derde tegengoal de rust te halen.


Saief zet stevig zijn lijf tegen Bagayoko en wint het duel, zijn voorzet mist jammer genoeg alle richting. Anderlecht zal veel efficiënter moeten voetballen om het Mechelse blok te verschalken.

photo_news

Mechelen lijkt een herboren ploeg! Tainmont wordt met een prachtig hakje diep gestuurd, Deschacht kan niet anders dan de bal in hoekschop te trappen. Hij is niet teverden met de vechtlust van zijn teamgenoten.


Deschacht verlengt een hoekschop met het hoofd tot bij Appiah, maar die trekt aan het kortste eind en de bal verdwijnt opnieuw in hoekschop.


Tot tweemaal toe bijna de 1-3!

Bij Anderlecht lijkt iedereen Matthys vergeten te zijn op de rechetrflank. Na een heerlijke voorzet van Tainmont mist Matthys zijn kopbal volledig. Enkele seconden later bokst Sels een knal van Schoofs uit zijn doel. Anderlecht speelt met vuur!

belga

Met een overwinning tegen Anderlecht zou Mechelen op gelijke hoogte komen met rechtsreekse concurrent Eupen. Een mooie uitgangspositie aangezien ze volgende week op bezoek moeten bij Eupen.


De spelers van de thuisploeg zijn duidelijk wat aangeslagen na de tweede tegengoal, het mooie combinatievoetbal dat we in het begin zagen staat nu op een laag pitje.

own_goal

Eigen doelpunt Uroš Spajic

GOAL!

De vooruitzichten worden beter en beter voor KV Mechelen. Uros Spajic glijdt een scherpe voorzet van dichtbij voorbij Mats Sels. Na twintig minuten voetballen is het tij nu volledig gekeerd.

Azevedo laat zien waarom hij naar het Astridpark werd gehaald. Na een stevige diepe bal van Appiah draait hij zich goed weg van zijn verdediger en kan de bal voor doel zwieren. Zijn voorzet is net te scherp en waait weliswaar over iedereen over.


De supporters van Paars-Wit laten het duidelijk niet aan hun hart komen en blijven lustig verderzingen. Ze hebben hun ploeg natuurlijk al slechter zien voetballen dit seizoen.

goal

Doelpunt Boureima Hassane Bandé

GOAL!

Lang laat het antwoord van Mechelen niet op zich wachten. In eerste instantie kan Sels het schot van Matthys nog parreren, maar in de herneming is Bandé wel trefzeker. De eerste treffer in 10 uur (!) voetballen voor Malinois.

photo_news
goal

Doelpunt voor Anderlecht

GOAL!

Morioka toont meteen dat hij een geslaagde aankoop is. Voor de derde keer op korte tijd spurt hij goed langs de lijn en deze keer is zijn voorzet wel geslaagd. Ganvoula staat op de juiste plaats en kan de openingstreffer tegen de netten koppen.

Na een mooie combinatie lobt Kums de bal over de verdediging richting een spurtende Azevedo. De bal is spijtig genoeg net te scherp, mede omdat Coosemans goed uit komt.


Nieuwkomer Morioka loopt zich voor een eerste keer goed vrij en kan de bal voor doel zetten. Zijn voorzet dwarrelt recht in de handen van doelman Coosemans.


Na de eerste corner van de wedstrijd is het Mechelen-verdediger Cocalic die bijna voor de openingstreffer zorgt! Vlak voor de neus van Sels duwt hij de bal net naast de paal.


Dendoncker neemt de kapiteinsrol over van Hanni, een troostprijs na zijn afgesprongen transfer.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt


Opstelling KV Mechelen

Vanhaezebrouck verrast

photo_news

voorbeschouwing