Herbeleef hoe Anderlecht in het ultieme slot de maat nam van Standard (1-0)

photo_news
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
1
0
Standard STA
STA
Standard
 • Constant Vanden Stockstadion
 • Scheidsrechter: Lawrence Visser
 • Laatste wedstrijd voor Frutos als T1
 • Sa Pinto toch op de bank
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Gele kaart voor Henry Onyekuru
Doelpunt Henry Onyekuru
Paul José Mpoku Ebunge vervangen door Orlando Carlos Braga de Sá
Sofiane Hanni vervangen door Nicolae Claudiu Stanciu
Dieumerci Ndongala vervangen door Edmilson Junior Paulo da Silva
Gele kaart voor Uche Agbo
Gele kaart voor Serigne Modou Kara Mbodji
Merveille Bokadi vervangen door Valeriy Luchkevych

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop! Nicolás Frutos wint van de vier wedstrijden drie partijen. In de tweede helft was Anderlecht veel gretiger en werd het daarvoor ook in het slot beloond. Net voor affluiten schilderde Dendoncker een voorzet op de knikker van Onyekuru die de 1-0 tegen de touwen knikte.

yellow_card

Gele kaart voor Henry Onyekuru

Gele kaart Henry Onyekuru

Drie minuten extra
We krijgen nog drie minuten extra tijd wanneer Luchkevych aan de tweede paal helemaal vrijstaat om de 1-1 tegen de touwen te jagen. Dat gebeurt niet. De invaller trapt onbegrijpelijk naast.

Bekijk de beelden hier.

goal

Doelpunt Henry Onyekuru

GOAL! 1-0 Onyekuru!
Daar is dan toch dat doelpunt waar de wedstrijd naar snakte. Dendoncker kan zich op rechts goed doorzetten en zwiert het leer voor de kooi. Daar staat Onyekuru om de 1-0 binnen te knikken. Het is al de achtste treffer van paars-wit in het slotkwartier.

Bekijk de beelden hier.

substitution

Paul José Mpoku Ebunge vervangen door Orlando Carlos Braga de Sá

Orlando Sá komt in de plaats van Paul José Mpoku

Vrije trap Stanciu
De partij kabbelt zo stilaan naar het einde toe wanneer Stanciu zich opmaakt voor een vrije trap. Hij probeert Harbaoui te zoeken en die gaat onder de bal door. De voorzet van Stanciu was niet op maat.

substitution

Sofiane Hanni vervangen door Nicolae Claudiu Stanciu

Laatste wissel van Anderlecht
Nicolás Frutos voert zijn laatste wissel van de avond door. Hanni gaat naar de kant en Stanciu heeft nog tien minuten om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Gerkens probeert te lobben
Harbaoui speelt in de zestien Gerkens aan en die probeert het met een stiftballetje. Het brengt Ochoa allerminst in verlegenheid.

Bekijk de beelden hier.

belga
substitution

Spelerswissel

Hamdi Harbaoui komt in de plaats van Lukasz Teodorczyk
Teo kreeg vooral in de tweede helft heel wat kansen. Hij moet nu de baan vrijmaken voor Harbaoui.


Cop probeert het acrobatisch
De baan ligt helemaal open op de rechterflank. Fai infiltreert goed en probeert Cop aan te spelen. Die probeert het met een acrobatische hak, maar zijn poging mist doel.

substitution

Dieumerci Ndongala vervangen door Edmilson Junior Paulo da Silva

Edmilson Junior komt in de plaats van Dieumerci Ndongala

Onyekuru kopt naast
Hoekschop voor Anderlecht en het leer belandt bij Onyekuru. Die zet er zijn knikker tegen en ziet zijn poging naast hobbelen.

belga
substitution

Spelerswissel

Pieter Gerkens komt in de plaats van Alexandru Chipciu
Frutos grijpt een eerste keer in. Chipciu moet plaats ruimen voor Gerkens.


Teo onterecht afgevlagd
De Poolse spits wordt met een prima steekballetje diepgestuurd en schiet wat ongecontroleerd over. Teo wordt wel afgevlagd. Onterecht, zo blijkt uit de herhaling.


Het wordt heet voor het Luikse doel
Het is nu al Anderlecht wat de klok slaat. Eerst moeten de Luikenaars een bijzonder gevaarlijke vrije trap ontmantelen en even later staat Teo weer aan het kanon. Ochoa moet opnieuw redding brengen.

Bekijk de beelden hier.

belga
belga

Ochoa houdt Teodorczyk van de 1-0!
Dan toch een keer een prima uitgespeelde kans. De bal belandt na enkele stationnetjes bij Teodorczyk die op doel kan afstormen. Hij probeert de doelman te omspelen, maar Ochoa heeft dat goed in de gaten.

Bekijk de beelden hier.


Teo opnieuw gevaarlijk
Meteen aan de overzijde is Teodroczyk gevaarlijk. De spits neemt de bal vol op de slof en Ochoa heeft er wat moeilijkheden mee.

Bekijk de beelden hier.


Cop trapt over
Kara pikt de bal op in de tweede lijn, omspeelt dan Appiah met de grote brug en kan dan aanleggen. De Kroaat knalt de bal iets te onbesuisd over.


Scherpe voorzet Pocognoli
Ook Standard steekt nu de neus aan het venster. Pocognoli verstuurt een bijzonder scherpe voorzet op de linkerflank, maar Cop kan er niet bij. Het gevaar is dan ook snel geweken.

yellow_card

Gele kaart voor Uche Agbo

Gele kaart Uche Agbo
Agbo doet de deur dicht voor de opkomende Agbo en wordt dan ook door Lawrence Visser getrakteerd op een gele kaart.

Anderlecht is wakker
Paars-wit is gretig uit de kleedkamer gekomen. Sofiane Hanni snijdt vanop de linkerflank naar binnen en drukt af. Zijn schot vliegt naast de eerste paal.

Bekijk de beelden hier.

photo_news
photo_news

Chipciu trapt recht op Ochoa
Grote kans voor Anderlecht zo net na de rust. Teo stuurt de bal door naar Chipciu die van dichtbij op Ochoa stuit. De Roemeen stond wel buitenspel.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
De bal gaat weer aan het rollen in het Astridpark. Krijgen we in de tweede helft wel wat meer animo?


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
We gaan rusten na een eerste helft die wat peper en zout mist. Weinig kansen in die eerste helft en de beste mogelijkheid viel nog helemaal op het einde van die 45 minuten.


Teo plaatst grootste kans net naast
Paars-wit krijgt de bal in de schoot geworpen en Teodorczyk gaat ermee aan de haal. De Pool kapt zich goed vrij en viseert de verste hoek. Zijn poging vliegt net naast. Dit was de grootste kans van de eerste helft.

photo_news
photo_news

Partij heeft nood aan kansen
Het is momenteel bikkelen voor elke morzel grond. Beide ploegen geven elkaar geen duimbreed toe en het is wachten op kansen. Een doelpunt zou de wedstrijd wel helemaal laten openbreken.


Ochoa weer onder de bal door
De Mexicaan heeft het vanavond bijzonder moeilijk met de hoge ballen. Nu gaat hij helemaal onder een diepe bal van Dendoncker door. Gelukkig voor de doelman vliegt de bal naast.

yellow_card

Gele kaart voor Serigne Modou Kara Mbodji

Gele kaart Kara Mbodji
De centrale verdediger van Anderlecht gaat als eerste het boekje van Lawrence Visser in.

Teo trapt naast
In een wedstrijd zonder al te veel kansen krijgen we iets na het halfuur toch nog een keer wat opschudding. Kara verstuurt een diepe bal naar Teodorczyk die ook meteen uithaalt. De bal zeilt naast en er werd ook gevlagd voor buitenspel.

belga
belga
substitution

Merveille Bokadi vervangen door Valeriy Luchkevych

Bokadi kan niet meer verder
De blessure van Bope Bokadi lijkt toch ernstig. Valeriy Luchkevych is zijn vervanger.

Bope heeft verzorging nodig
In een duel met Onyekuru gaat Bope Bokadi tegen de vlakte. Hij was met zijn studs in de grasmat blijven steken en heeft verzorging nodig.


Vrije trap zeilt naast
Marin zet zich achter een vrije trap die ver buiten de zestien gegeven wordt. De Roemeen probeert het toch in een keer, maar Boeckx kan de bal makkelijk naar buiten begeleiden.


Bokadi trapt over
Ook Standard is nu een keer gevaarlijk. De bal valt goed voor Bope Bokadi die ook meteen uithaalt. Zijn knal vliegt ver over.

Bekijk de beelden hier.

belga

Cop tegen de grond
De spits van Standard ligt tegen de grasmat nadat hij de hand van Kara in zijn gezicht kreeg in een mannelijk duel. De Kroaat kan uiteraard wel weer verder.


Kara probeert het eens van ver
Paars-wit heeft de bovenhand in de partij al is het moeilijk om uitgespeelde kansen bij elkaar te voetballen. Kara wordt niet aangevallen en probeert het dan eens van ver. Ochoa is bij de pinken.

Bekijk de beelden hier.


Hanni heeft te veel tijd nodig
Het balbezit is in deze beginfase wel voor Anderlecht. Hanni wordt de diepte in gestuurd en lijkt te gaan aanleggen. Hij heeft uiteindelijk te veel tijd nodig, maar haalt er wel een hoekschop uit.

belga
belga

Mistasten van Ochoa
Chipciu stuurt een voorzet vanop de rechterflank richting kleine rechthoek. De doelman van Standard verkijkt zich er volledig op, maar ziet de bal wel net naast zeilen.


Pocognoli krijgt het aan de stok met Trebel
De linksachter en kapitein van Standard laat zijn been hangen in een duel met Trebel. Pocognoli kan zich wel net genoeg inhouden om niet tegen een kaart aan te kijken.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal gaat aan het rollen in het Astridpark. Wie trekt er het laken naar zich toe?


Koller en Tielemans in het stadion
De fans van paars-wit ontrollen een knap spandoek in de spionkop. Dat terwijl Jan Koller de aftrap mag geven en ook Youri Tielemans wordt op gejuich onthaald door de fans van Anderlecht. De ex-middenvelder van paarsw-it begeeft zich naar de middenstip.

belga

Debuut voor Josué Sa
De 25-jarige Portugees maakt zijn debuut in onze competitie. Hij komt de geblesseerde Spajic vervangen en ook Kara is er weer bij. Daardoor zit Deschacht op de bank.


Edmilson op de bank
De Braziliaanse winger van Standard lijkt nog niet helemaal hersteld van zijn maagproblemen. Hij is althans niet fris genoeg om ook te starten. Voorin moet Duje Cop voor de doelpunten van Standard zorgen.


Opstelling Standard:
Ochoa - Fai, Luyindama, Laifis, Pocognoli - Agbo, Bope - Ndongala, Marin, Mpoku - Cop

Bank:
Gillet, Miya, Lavalée, Edmilson, Luchkevych, Cavanda, Orlando Sa

Geen Kums bij Anderlecht
Ook voor zijn (voorlopig?) laatste wedstrijd heeft Frutos geen plek voor Sven Kums in de basis. Obradovic die wat onzeker was voor deze partij staat wel gewoon aan de start. De geblesseerde Spajic wordt dan weer vervangen door Josué Sa. Voorin moeten Onyekuru en Teodorczyk voor problemen zorgen in de defensie van de Rouches.


Opstelling Anderlecht:
Boeckx - Obradovic, Sa, Kara, Appiah - Trebel, Dendoncker, Hanni, Chipciu - Onyekuru, Teodorczyk

Bank:
Sels, Deschacht, Gerkens, Stanciu, Bruno, Kums en Harbaoui

... en dat is ook het geval bij Anderlecht

photo_news

In de kleedkamer van Standard ligt alles al klaar...


voorbeschouwing

Standard is altijd een lastige opgave voor Anderlecht. Zeker als je er de statistieken een keer bijneemt. Het is al van het seizoen 2013-2014 geleden dat paars-wit in eigen stadion kon winnen van de aartsrivaal uit Luik. Vandaag wil Nicolás Frutos ongetwijfeld zijn periode als interim-coach in schoonheid afsluiten met een overwinning. Hij moet het wel nog zonder de geblesseerden Spajic en Najar doen.

Nadat Sa Pinto vorig weekend de 2-1 tegen Lokeren iets te uitbundig met de spelers ging vieren, rees de vraag of de T1 van Standard wel op de bank mocht plaatsnemen. De coach van de Rouches werd uiteindelijk niet geschorst waardoor Sa Pinto straks gewoon in de dug-out zit. Hij moet wel de geblesseerden Fiore, Goreux, Scholz en Emond missen. Carlinhos is dan weer geschorst.

Wie pakt de drie punten in de altijd beladen topper tussen Anderlecht en Standard? Volg het hier LIVE vanaf 18u!18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fabrice Braccio

  Zolabut dan had Anderlecht nog een reeks lager moeten spelen.Herinner je de uberslager Wasilewski

 • Leon Mertens

  Zwakke wedstrijd Standard staat nergens en RSCA was ook niet goed ,maar die Po maken alles weer goed ..van een vervalste kompetitie gesproken ,en Van deStock Verhaeghe en Louwagie modderen gewoon verder

 • Erwin Van Roy

  Brigand verklaar u nader waar heeft Rsca een cadeau gekregen. Volgens u moet Rsca elke week verliezen en is elke overwinning een cadeau

 • zolabut

  Stanaard moest al jaren in derde provinciale gepeeld hebben naargelang ze spelers uitgesloten kregen maar met geld kan alles remember Witsel

 • roisine

  beste match van het seizoen van anderlecht, ze boeken vooruitgang en met hein erbij zullen ze op het einde van het seizoen kampioen zijn. zeker weten.