Herbeleef hoe Anderlecht AA Gent met 2-0 versloeg

belga
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
2
0
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
  • Aftrap 14u30
  • Constant Vanden Stockstadion
  • Scheidsrechter Serge Gumienny
  • Raakt Boussoufa speelklaar?
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten


Drie minuten extra


substitution

Spelerswissel

Olivier Deschacht komt in de plaats van Alexander Büttner

goal

Doelpunt voor Anderlecht

2-0 Frank Acheampong
De zege is binnen voor Anderlecht. Tielemans mist eerst nog zijn schot en in de rebound is het wel raak voor paars-wit. Acheampong knalt de 2-0 tegen de touwen.

substitution

Spelerswissel

Idrissa Sylla komt in de plaats van Stefano Okaka Chuka


Ongevaarlijk AA Gent
Het is op aanvallend vlak allemaal toch iets te weinig bij de Buffalo's. Buiten de kans voor Depoitre heeft AA Gent weinig tot niets bij elkaar gespeeld in het Astridpark.


Wat kan AA Gent nog?
Nog een kwartier hebben de Buffalo's om de nederlaag te vermijden. Kunnen ze Proto nog verschalken in de slotfase?


Depoitre mist gelijkmaker
Prima mogelijkheid voor AA Gent. Mooie actie van Wikheim op links. Depoitre heeft de 1-1 aan de voet, maar trapt vol op Proto.


substitution

Spelerswissel

Gustav Wikheim komt in de plaats van Renato Neto


Zwak schot Neto
AA Gent komt nauwelijks aan kansen. Neto kan nu toch eens trappen vanuit stilstand, maar zijn poging verdwijnt in de tribune.


Djuricic tegen de paal
Anderlecht is dicht bij de 2-0. Een hoekschop valt in de voeten van Djuricic en de Serviër krult het leer tegen de verste paal.


Slordige Boussoufa
De invalbeurt van de ex-speler van Anderlecht is voorlopig geen succes. Twee slechte passes liggen aan de counter van paars-wit via Acheampong. Die houdt er een hoekschop aan over.


substitution

Spelerswissel

Filip Djuricic komt in de plaats van Steven Defour
Defour gaat licht geblesseerd naar de kant. Djuricic is zijn vervanger. Bij AA Gent zijn Boussoufa en Mitrovic in de ploeg gekomen.

substitution

Spelerswissel

Stefan Mitrovic komt in de plaats van Thomas Matton


substitution

Spelerswissel

Mbark Boussoufa komt in de plaats van Rafinha


Kara kopt naast
Op een vrije trap vanop de linkerflank torent Kara boven iedereen uit. De doelpuntenmaker kan het leer nu niet kadreren.


Bijna Tielemans
Okaka duikt op aan de rechterkant en heeft een prima voorzet in huis. Tielemans kan net niet bij de bal van de Italiaan. Ondertussen maken Boussoufa en Mitrovic zich klaar om in te vallen.


Praet trapt over
De eerste kans na rust is voor Anderlecht. De bal komt met een gelukje voor de voeten van Praet, die hard over knalt.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


Boussoufa warmt zich op
De kans is groot dat Boussoufa straks in de ploeg komt. De tweevoudige Gouden Schoen is zich intensief aan het opwarmen. Bernd Thijs laat weten dat de invalbeurt nog niet voor meteen zal zijn.


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten


Eén minuut extra


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Alexander Büttner

photo_news

Hein heeft het gezien
Vanop de tribune doet Vanhaezebrouck teken naar zijn bank dat ze bij Anderlecht met drie buitenspel stonden bij de openingsgoal van Kara.

goal

Doelpunt voor Anderlecht

1-0 Kara Mbodji
Anderlecht klimt op voorsprong, al is dat voor een deel te danken aan de lijnrechter. Op een vrije trap staan ze bij paars-wit met drie buitenspel en toch mag Kara de bal in doel koppen.

Praet laat 1-0 liggen
Plots een dot van een kans voor Anderlecht. Rafinha blijft liggen en zo kan Praet alleen op Sels af. De doelman van AA Gent twijfelt om uit te komen, maar staat toch pal op het schot van de ex-Gouden Schoen.


Niveau gedaald
De laatste minuten is het toch wat minder bij Anderlecht en AA Gent. Te veel slordige passes en misverstanden.

photo_news

Vanhaezebrouck kijkt toe
De coach van AA Gent is geschorst en moet daardoor toekijken vanop de tribune. Vanhaezebrouck ziet dat zijn ploeg voor te weinig dreiging kan zorgen.


Evenwichtige partij
Nu is het Anderlecht dat de bal goed van voet tot voet laat gaan. Het is een evenwichtige topper in het Astridpark.

photo_news

Acheampong met het hoofd
Tweede goede mogelijkheid voor Anderlecht. Acheampong staat helemaal alleen in de zestien en kopt een voorzet van Praet op Sels.


Sels goed plat
Uitstekend schot van Defour, een meter of twee buiten de zestien. Sels moet zich strekken om de bal in hoekschop te duwen.

belga
photo_news

Bedrijvige Acheamong
Bij Anderlecht rekenen ze op de snelheid van Acheampong op links. De Ghanees is zowat de enige man bij paars-wit die voor dreiging kan zorgen.


Foket met links
Depoitre legt terug tot bij de infiltrerende Foket, die met links een meter naast knalt. Anderlecht begint met vuur te spelen.


Slordig Anderlecht
Na een mooie rush van Acheampong kan Anderlecht nog eens dreigen op een hoekschop. Defour en Tielemans houden het kort en zo zit Saief er makkelijk tussen. De fans beginnen te morren.


AA Gent neemt over
Anderlecht moet het commando noodgedwongen aan de Buffalo's laten. AA Gent duwt paars-wit terug tot op de eigen zestien.

belga

Bijna Kums
Prima aanval van AA Gent. Kums wandelt door de zestien en stuit dan op Kara. Hier zat meer in voor de landskampioen.


Hoekschop AA Gent
De Buffalo's steken voor het eerst de neus aan het venster. Milicevic mag een vrije trap nemen, maar de Zwitser bereikt geen ploegmaat in de zestien.


Hoopgevende start Anderlecht
Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar Anderlecht is wel goed begonnen aan de topper. Al wil dat weinig zeggen. Bij KV Oostende was paars-wit ook de betere ploeg in de openingsfase. Kunnen de Brusselaars het niveau nu wel aanhouden?


Vrije trap Defour
Acheampong snelt voorbij Foket, die de Ghanees foutief afstopt. Anderlecht krijgt een vrije trap op een interessante plek en het is Defour die de bal opeist. De recordaankoop van paars-wit krult het leer over de kooi van Sels.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Thomas Foket


Nuytinck geveld
De centrale verdediger krijgt het hoofd van Depoitre tegen zijn slaap en is even groggy. Gumienny legt het spel even stil.


Schotje Okaka
Anderlecht trapt af en is meteen gevaarlijk. Okaka kan afleggen naar Tielemans, maar gaat voor eigen succes. Sels raapt op.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt


Asare haakt af
Slecht nieuws voor AA Gent. Nana Asare heeft te veel pijn aan de rug tijdens de opwarming en moet verstek geven. Zo komt Rafinha in de ploeg.
Elftal:
Sels, Nielsen, Gershon, Rafinha, Neto, Kums, Foket, Saief, Milicevic, Matton, Depoitre

photo_news

"Wie verliest, mag titel vergeten"
Hein Vanhaezebrouck beseft het belang van de topper in het Astridpark. De coach van AA Gent denkt zelfs dat de verliezer het kampioenschap mag vergeten. "Wie verliest, mag de titel wellicht vergeten. Dan sta je waarschijnlijk op zeven punten van Club Brugge. Zelfs de winnaar krijgt het moeilijk om blauw-zwart nog in te halen."


Büttner in de basis
Bij Anderlecht kiest Besnik Hasi voor Alexander Büttner op de linksachter. Olivier Deschacht zit zo op de bank.
Elftal:
Proto, Badji, Kara, Nuytinck, Büttner, Dendoncker, Defour, Tielemans, Praet, Acheampong, Okaka

Boussoufa op bank
Geen Mbark Boussoufa in de basiself bij AA Gent. De Marokkaan, die met een spierblessure sukkelt, begint op de bank. Nielsen (enkel) is speelklaar, Asare (rug) moet nog testen tijdens de opwarming.
Elftal:
Sels, Nielsen, Gershon, Asare, Neto, Kums, Foket, Saief, Milicevic, Matton, Depoitre

photo_news

voorbeschouwing

Wie lost deze namiddag de rol in de titelstrijd? Wordt het Anderlecht of AA Gent? Eén ding is alvast zeker: er wordt een reactie verwacht van paars-wit na de beschamende prestatie bij KV Oostende. De troepen van Besnik Hasi kregen bakken kritiek over zich heen en moeten nu de criticasters van antwoord dienen.

Bij AA Gent moet Hein Vanhaezebrouck het mogelijk opnieuw stellen zonder Mbark Boussoufa. De tweevoudige Gouden Schoen heeft nog steeds last van spierpijn. Een bezoekje aan de tandarts moet ervoor zorgen dat 'Bous' straks toch zijn rentree kan vieren in het Astridpark.

Wie zet straks Club Brugge onder druk, of kan blauw-zwart zich later op de avond kronen tot de winnaar van het weekend? Volg het allemaal LIVE op HLN.be vanaf 14u30!