Ga naar de mobiele website
^ Top

HERBELEEF hoe AA Gent op een stug Charleroi botste

Photo News
AA Gent
GNT
AA Gent GNT
1
1
Charleroi CHA
CHA
Charleroi
GNT
CHA
  • Achtste speeldag play-off 1
  • Ghelamco Arena
  • Aftrap om 14.30 uur
  • Strijd om de derde plaats
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Rode kaart
Gele kaart voor Danijel Milicevic
Strafschop gescoord
Doelpunt Enes Saglik
Rode kaart voor Clément Tainmont

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

red_card

Rode kaart

Rode kaart Louis Verstraete
Ook AA Gent eindigt de wedstrijd met z'n tienen. Invaller Verstraete gaat stevig door op de knie van Marcq en mag gaan douchen.

yellow_card

Gele kaart voor Danijel Milicevic

Gele kaart Danijel Milicevic

We krijgen drie minuten toegevoegde speeltijd


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Stergos Marinos


Even ademruimte Charleroi
Charleroi kan eindelijk wat opschuiven met hun tweede hoekschop. Doelgevaar levert dat niet op.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Louis Verstraete komt in de plaats van Jérémy Perbet


substitution

Spelerswissel

Chris Bedia komt in de plaats van Hamdi Harbaoui


substitution

Spelerswissel

Darko Bjedov komt in de plaats van Brecht Dejaegere


substitution

Spelerswissel

Birger Verstraete komt in de plaats van Thomas Foket


Weinig echte kansen
Gent kampeert voortdurend op de speelhelft van de Carolo's, maar ondanks het numerieke overwicht moet Penneteau niet al te veel werk opknappen.


Dejaegere net niet
Dejaegere kan aan de tweede paal het leer niet in doel verlengen. De tijd begint stilaan te dringen voor AA Gent. Voor Charleroi zou het ongetwijfeld een gewonnen punt zijn.


substitution

Spelerswissel

Francis N'Ganga komt in de plaats van David Pollet


Nog twintig minuten
AA Gent stelt, als het wint, plek drie veilig. De Buffalo's hebben nog zo'n twintig minuten om werk te maken van die derde plaats.


Schaarse counter Charleroi
Een schaarse tegenaanval van Charleroi eindigt bij Harbaoui. Het schot van de Tunesiër is ronduit slecht en waait ver naast het doel van Kalinic.

Photo News

Wie verlost AA Gent?
Een stormloop is het niet, maar het tweede Gentse doelpunt hangt in de lucht. Charleroi kan niets anders doen dan achteruit kruipen.


substitution

Spelerswissel

Stergos Marinos komt in de plaats van Enes Saglik


Penneteau attent
De Gentse druk houdt aan. Foket knikt het leer richting de verste winkelhaak, waar Penneteau een goede reflex in huis heeft.

Photo News

Prima aanval Gent
AA Gent komt steeds meer in zijn spel. Een prima uitgesponnen aanval krijgt geen goed vervolg. Vanuit de kluts trapt Foket te zwak op Penneteau.


Kopbal Neto
AA Gent voert de druk op en Milicevic neemt een nieuwe hoekschop voor zijn rekening. Neto klimt het hoogst, maar zijn kopslag zoeft ruim over.

BELGA

Kubo treft de lat!
Het begin van de tweede helft is alvast veelbelovend. Kubo gunt zichzelf op knappe wijze de ruimte voor een schot. Zijn poging belandt via de Penneteau én de dwarsligger in hoekschop. Charleroi ontsnapt!


Harbaoui stuit op Kalinic
Het eerste wapenfeit na de pauze komt van de bezoekers. Harbaoui knalt vanuit een schuine hoek op Kalinic. De Kroatische doelman krijgt eindelijk werk op te knappen.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Gent en Charleroi houden mekaar in evenwicht in een eerste periode waarin ref Visser een belangrijke rol opeiste. De rode kaart van Tainmont was een strenge beslissing, de strafschop na handspel van Marcq een logisch verdict.

BELGA

We krijgen één minuut toegevoegde speeltijd
In de ultieme slotseconden krijgt Dejeaegere dé kans om AA Gent alsnog de voorsprong te bezorgen, maar hij stuit van dichtbij op Penneteau. Wat een kans!


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Hamdi Harbaoui

penalty_scored

Strafschop gescoord

GOAL! Yuya Kubo zet strafschop om: 1-1
Uit het niets krijgt AA Gent een strafschop. Marcq beroert de bal met de hand en ref Visser wijst terecht naar de stip. Kubo laat Penneteau geen schijn van kans: 1-1, een opsteker voor AA Gent vlak voor de rust. Voor de 'Sushi-Bomber' is het toch al nummer tien in onze vaderlandse competitie.

Gent overtuigt niet
De opbouw van de Buffalo's blijft te traag om Charleroi te verontrusten. Krijgen we nog een reactie voor de pauze?


Reactie AA Gent
Op een eerste échte Gentse prik is het wachten na de openingstreffer. Kubo probeert het eens vanop afstand, maar Penneteau moet niet in actie schieten.

Photo News
goal

Doelpunt Enes Saglik

GOAL! Doelpunt Enes Saglik: 0-1
Wat een verrassing! AA Gent mag plots gaan achtervolgen tegen tien Charleroi-gladiatoren. Saglik krult een vrijschop voor doel en de bal waait voorbij alles en iedereen in de verste hoek: 0-1. Al hangt er wel een geurtje aan het doelpunt, want onder meer Dessoleil maakt vanuit buitenspelpositie duidelijk de intentie om het leer in doel te verlengen.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Nana Asare
Ook Asare gaat nu op de bon na een duidelijke overtreding op Pollet.

Photo News
red_card

Rode kaart voor Clément Tainmont

Rode kaart Clément Tainmont
Is dit een kantelmoment? Tainmont gaat op de voet staan van Perbet en mag meteen gaan douchen. Een strenge beslissing en een serieuze streep door de rekening voor Felice Mazzu.

Kopslag Dessoleil
Dessoleil troeft Neto af op een hoekschop en knikt naar de grond. Kalinic haalt opgelucht adem want het leer stuitert via de grond rakelings over. Eerste echte dreiging van de bezoekers.


Charleroi-defensie autoritair
De verdediging van de Carolo's heerst tot dusver in de lucht. Nu schildert Milicevic een vrijschop richting de eerste paal, waar Dessoleil kan ontzetten.


Opbouw te slordig
Sprankelend is het voorlopig allerminst. AA Gent is te onzorgvuldig in de opbouw en de Zebra's kijken de kat uit de boom.

BELGA

Leuke combinatie Gent
Na een leuke aanval van de Buffalo's bevindt Asare zich binnen de zestien in schietpositie. Penneteau is bij de pinken en verwerkt het leer in hoekschop. Het is het eerste echte wapenfeit in een vooralsnog slordige partij.


Gent baas
Verwachte spelbeeld in de openingsfase. De bezoekers beperken zich tot een stevige organisatie en AA Gent heeft het leer in eigen rangen.


Eerste hoekschop
AA Gent versiert een eerste hoekschop en dat is een klus voor Milicevic. Marcq kan het leer aan de eerste paal echter ontzetten. Luttele tellen later krijgt Milicevic een nieuwe kans, maar opnieuw is de Charleroi-defensie attent.

BELGA
start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Nadert AA Gent tot op een puntje van Club of springt Charleroi weer in de dans om plek 3?


Perbet ten koste van zieke Coulibaly
Zowel Hein Vanhaezebrouck als Felice Mazzu voeren drie wissels door in vergelijking met de vorige partij in play-off 1. Aan de kant van de thuisploeg starten Perbet, Foket en Asare ten koste van Kalu, Gershon en de zieke Coulibaly. Bij de Zebra's worden Fall, Hendrickx en N'Ganga dan weer naar de bank verwezen. Harbaoui, Marcq en Willems zijn hun vervangers.


OPSTELLING SPORTING CHARLEROI
Pennetau, Mata, Martos, Willems, Dessoleil, Marcq, Saglik, Diandy, Tainmont, Pollet, Harbaoui

OPSTELLING AA GENT
Kalinic, Gigot, Mitrovic, Asare, Foket, Neto, Dejaegere, Saief, Milicevic, Kubo, Perbet


voorbeschouwing

AA Gent en Charleroi treffen elkaar vanmiddag in de Ghelamco Arena in een duel om de derde plaats, die rechtgeeft op een ticket voor de Europa League. Bij een zege tellen de Buffalo's hun opponent definitief uit. Volg vanaf 14.30 uur alle ontwikkelingen in Gent LIVE op HLN.be!

Meer over


2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • ikke rikke

    Zelden zo'n uitgekochte match gezien..

  • Gino Vanden Broecke

    Come on Mazzu, wij vandaag winnen van die mauve en donderdag verslaan jullie hen, Brugge kampioen en volgend seizoen ben je welkom bij de grootste club, Come on Bruges

Gesponsord

Meld een bug