Ga naar de mobiele website
^ Top

HERBELEEF hoe AA Gent late gelijkmaker moest toestaan tegen KV Mechelen

Photo News
KV Mechelen
KVM
KV Mechelen KVM
1
1
AA Gent GNT
GNT
AA Gent
KVM
GNT
 • Aftrap 18u
 • AFAS-stadion
 • Ref: Jonathan Lardot
 • Buffalo's in crisis
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Doelpunt voor KV Mechelen
Yuya Kubo vervangen door Mamadou Sylla Diallo
Brecht Dejaegere vervangen door Birger Verstraete
Ahmed El Messaoudi vervangen door Andy Kawaya
Doelpunt Samuel Kalu

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten


substitution

Spelerswissel

Louis Verstraete komt in de plaats van Franko Andrijasevic


We krijgen drie minuten toegevoegde speeltijd

goal

Doelpunt voor KV Mechelen

GOAL! Doelpunt Tim Matthys: 1-1
KV Mechelen lijkt dan toch een punt uit de brand te slepen. Matthys doet het AFAS-stadion ontploffen met een lage knal buiten het bereik van Kalinic. AA Gent heeft het aan zichzelf te danken.

We gaan de slotfase in
Nog vijf minuten plus wat toegevoegde speeltijd is AA Gent verwijderd van het eerste puntengewin dit seizoen. Houden de mannen van Hein Vanhaezebrouck stand?

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Edin Cocalic


Tegenprik AA Gent
AA Gent kiest nu zijn momenten en prikt op de tegenaanval. Kalu duikt op in de rug van de verdediging en trapt vervolgens pal in de handen van Coosemans.


Wat heeft Malinwa nog in petto?
De tijd begint stilaan te dringen voor KV Mechelen. Invaller Kawaya heeft tijd en ruimte voor een goede voorzet, maar het leer zoeft over alles en iedereen achter de kooi van Kalinic.

substitution

Yuya Kubo vervangen door Mamadou Sylla Diallo

Mamadou Sylla komt in de plaats van Yuya Kubo

substitution

Spelerswissel

Nicklas Pedersen komt in de plaats van Yohan Croizet


Kubo treft de staak!
Een zee van ruimte krijgt ie plots, Kubo. De Japanner kan dan ook naar hartenlust uithalen, maar treft vervolgens de paal. Pech voor AA Gent!

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Elias Cobbaut


Nieuwe grote mogelijkheid
Matthys haalt de achterlijn met een prima rush en slaagt erin de bal voor doel te brengen. Na flink wat geharrewar valt de afvallende bal voor de voeten van De Witte, maar het schot van de bikkelharde verdediger wordt geblokt. Prima kans opnieuw voor Malinwa.

substitution

Brecht Dejaegere vervangen door Birger Verstraete

Birger Verstraete komt in de plaats van Brecht Dejaegere

substitution

Ahmed El Messaoudi vervangen door Andy Kawaya

Andy Kawaya komt in de plaats van Ahmed El Messaoudi

Kubo mist opgelegde kans!
Nauwelijks een minuut na de kans voor Drazic is het aan de overzijde bijna raak. Kalu is aangever van dienst, Kubo knikt van dichtbij onbegrijpelijk naast. Wat een kans op 0-2!

Photo News

Drazic dicht bij 1-1, Mechelen komt opzetten
Coulibaly mispakt zich compleet in de eigen zestien en gunt Drazic dé kans op de gelijkmaker. De Serviër ziet zijn poging in allerijl geblokt worden. AA Gent met de schrik vrij!

Bekijk HIER de kans!


Zwakke poging Schoofs
Een vrijschop van iets buiten de zestien is een kolfje naar de hand van Schoofs. De middenvelder trapt het leer echter te zwak in de muur.

BELGA

Malinwa loert op tegenaanval
Het spel gaat bij momenten vlot heen en weer. Het balbezit blijft voor AA Gent, terwijl Malinwa loert op de counter. Vooralsnog zijn de mannen van coach Ferrera te onzorgvuldig in het uitspelen van die counters.


Vrije trap Kalu waait over
Rherras vloert vloert Kubo en AA Gent versiert een vrijschop vanop een leuke plek. Doelpuntenmaker Kalu zet zich achter het leer, maar besluit hoog over het doel. Zwakke poging van de Nigeriaan.


substitution

Spelerswissel

Tim Matthys komt in de plaats van Glenn Claes
Yannick Ferrera grijpt in en Glenn Claes is het kind van de rekening. Tim Matthys mag zijn kunnen tonen in de tweede periode.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Het is van moeten vandaag voor AA Gent en de spelers lijken die boodschap te begrijpen. De manschappen van Hein Vanhaezebrouck domineerden de eerste periode en duiken met een verdiende 0-1 voorsprong de kleedkamers in. Een bedrijvige Kalu tekende voor de Gentse goal.

Photo News

Kopbal Cocalic
In de slotseconden van het eerste bedrijf versiert KV Mechelen een eerste hoekschop. Cocalic klimt het hoogst, maar zijn kopbal vormt geen bedreiging voor Kalinic.


We krijgen twee minuten toegevoegde speeltijd


Coosemans houdt Malinwa in de match
Ei zo na staat de dubbele voorsprong op het bord. Coosemans heeft een uitstekende reflex in huis om de kopslag van Andrijasevic, na een hoge voorzet van Rherras, uit zijn doel te ranselen.


Kubo bijna met 0-2!
AA Gent heeft vertrouwen geput uit de openingsgoal. Kubo knalt vanuit een scherpe hoek maar rakelings over. KV Mechelen heeft het moeilijk.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Damien Marcq
Marcq is de eerste die op de bon gaat. De Fransman begaat een duidelijke overtreding op Schoofs en wordt daarvoor bestraft.

goal

Doelpunt Samuel Kalu

GOAL! Doelpunt Samuel Kalu: 0-1
De ban is gebroken. Coulibaly worstelt zich door de Mechelse defensie op links en vindt voor doel vervolgens maatje Kalu. Die laatste kan van dichtbij niet meer missen: 0-1.

Bekijk HIER dat doelpunt!

Pegel Kalu, Coosemans goed plat
Kalu, die in het eerste halfuur al flink wat tikken moest incasseren, probeert het eens van afstand. Zijn harde knal met links vormt geen probleem voor Coosemans.


Tempo zakt
Veel gebikkel, maar weinig goed voetbal voorlopig in het AFAS-stadion. AA Gent komt, ondanks de gretige start, amper nog in de buurt van de kooi van Coosemans.


Afzwaaier Claes
AA Gent is zoekende de jongste minuten en KV Mechelen ruikt bloed. Een afvallende bal is een prooi voor Claes, maar de middenvelder mikt hoog over.

Photo News

Kalinic met onorthodoxe redding, Gent ontsnapt!
Kalinic ziet er niet al te best uit op een harde knal van Drazic. De Kroaat bokst het leer, voor de neus van de aanstormende Rits, maar net voldoende weg. Meteen de eerste bal tussen de palen.

Bekijk HIER de kans!


Veel duels
Er worden gevochten om elke morzel grond. KV Mechelen probeert het evenwicht de jongste minuten wat te herstellen. Op een eerste kans is het nog wachten.


Versnelling Kalu
Een nieuwe corner van Kubo waait voorbij alles en iedereen tot bij Kalu. De snelle winger wurmt zich voorbij Schoofs, maar ziet zijn poging tot voorzet geblokt worden. AA Gent blijft de lakens uitdelen.


Gent eist de bal op
Ondanks een vormcrisis mag de start van AA Gent er absoluut wezen. De Buffalo's kiezen meteen de kaart van de aanval, vooralsnog zonder grote kansen.


Eerste hoekschop, fout Coulibaly
De eerste hoekschop is voor AA Gent. Kubo neemt die voor zijn rekening en na wat geharrewar duikt Coulibaly op voor de neus van Coosemans. De Malinees gaat echter te gretig in duel met de doelman en wordt daarvoor bestraft.

Photo News
start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
AA Gent met het mes op de keel aan de aftrap. Duwt Malinwa dat mes nog wat dieper in de wonde?


OPSTELLINGEN:
KV Mechelen: Coosemans, El Messaoudi, De Witte, Cocalic, Rherras, Cobbaut, Schoofs, Rits, Croizet, Claes, Drazic

AA Gent: Kalinic, Gigot, Bronn, Mitrovic, Machado, Andrijasevic, Marcq, Dejaegere, Kubo, Kalu, Coulibaly


voorbeschouwing

Na de dramatische seizoenstart (nul op zes én de uitschakeling in de voorrondes van de Europa League) staat AA Gent vanavond voor de lastige trip naar KV Mechelen. Hein Vanhaezebrouck zal zijn troepen dus ongetwijfeld op scherp moeten zetten indien de Buffalo's punten willen meegraaien uit het AFAS-stadion. Ook Malinwa slaagde er nog niet in te winnen in de eerste twee competitiematchen. De manschappen van coach Yannick Ferrera hielden het twee keer op een gelijkspel en ook zij snakken naar een eerste driepunter.

Duwt KV Mechelen AA Gent nog wat dieper in de put? Het antwoord ontdekt u vanaf 18u LIVE op HLN.be!

Alle goals en hoogtepunten tijdens de wedstrijd al op jouw smartphone? Dat kan dankzij HLN Instant Replay!
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • RONNY VANHUYLENBROECK

  De magische krijgers van Kwek Kwek Gent hebben hun eerste puntje gehaald

 • Jean-Pierre Browaeys

  Waarom heeft AA -GENT ooit Tim Matthys laten gaan?

 • Yvette Van Vaerenbergh

  Ben benieuwt hoelang dat de zelfbenoemde analisten zullen praten over de niet gefloten strafschop voor mechelen,eerste vereiste voor verslaggever is neutraliteit daar heeft Joost nog nooit van gehoord (sukelaar).

 • Christine Meersseman

  Haha een fipronilei in hun broek.Da's een goeike :-) komaan Bufflootjes!

 • Jm Capon

  Er zullen enkele kV spelers met revanchegevoelens zitten zoals schoofs en pedersen. Crisis zal nog week langer duren in Gent

Meld een bug