HERBELEEF het relaas van een woelige dag voor AA Gent

belga
AA Gent heeft de pers vanmiddag om 12u30 samengeroepen voor een onverwachte persconferentie. Daar werd meegedeeld dat de wegen met coach Hein Vanhaezebrouck scheiden. Herbeleef het relaas van een woelige dag.
Nieuwe update beschikbaar

highlights


alle berichten

review

Dupré: "Bijzonder jammere zaak"
Fred Dupré, trainer van de Gentse U19, vindt het vertrek van Hein Vanhaezebrouck een bijzonder jammere zaak. "Dankzij Hein is de Gentse jeugdwerking fors veranderd. Door zijn successen met de eerste ploeg willen meer en betere spelers naar ons komen. AA Gent is aantrekkelijker geworden bij de jeugd, we worden meer gevraagd op internationale toernooien - dat zijn dingen die Hein onrechtstreeks bewerkstelligd heeft en waar de jeugd van geprofiteerd heeft. We zagen hem er ook veel. Zelfs in de voorbije moeilijkere periode, met al die kritiek op zijn persoon, kwam hij onze talenten nog trainen. Met enthousiasme en vol overgave. Dat vond ik toch straf. Chapeau." Lees hier verder.


Chef voetbal: "Naar Sint-Baafs met Hein"
Onze chef voetbal Stephan Keygnaert geeft in een commentaarstuk zijn mening over het vertrek van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent. "Gooi de pr-officier van de club stante pede buiten – je zwaait Vanhaezebrouck niet uit in een klein perszaaltje van het oefencomplex, het hoofd gebogen, nog één keer de trap op naar zijn bureau om zijn trainingspak uit te doen. Naar Sint–Baafs met Hein, het podium op, waar hij deze zomer, sjaal rond zijn hoofd gebonden, de stad opzweepte." Hier kan u de volledige analyse lezen.


Van Holsbeeck: "We bekijken de situatie morgen"
Net voor de Champions League-wedstrijd tussen Anderlecht en Celtic heeft Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zich uitgesproken over het ontslag van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent. "Interimcoach Nicolás Frutos geniet nog steeds ons vertrouwen, maar het gegeven dat een topcoach vrij is gekomen op de markt is niet onbelangrijk voor ons. We zullen de situatie vanaf morgen verder bekijken. Vanavond ligt onze focus in de eerste plaats op de wedstrijd tegen Celtic."

Mis hier niets van die wedstrijd.


Percentage van mogelijk haalbare punten

Eigen Tabel

Supportersfederatie AA Gent betreurt vertrek
Ook de Supportersfederatie van KAA Gent reageert op het vertrek van Hein Vanhaezebrouck. "Wij nemen met spijt afscheid van Hein. Hij is een man met een schitterende voetbalvisie, met flair en bovenal: hij begrijpt supporters. De keren dat we contact met hem hadden, hebben we ook een hartelijke en eerlijke mens ontmoet. Hoe spijtig we het ook vinden, we wensen Hein het allerbeste toe in zijn professionele en persoonlijke leven."


Goals en tegendoelpunten Gent onder Vanhaezebrouck

Eigen tabel

De cijfers van Hein bij Gent
Totaal: 168 matchen: 82 zeges (49%), 45 draws (27%), 41 nederlagen (24%)

Eigen tabel

Foto's: Hein vertrekt bij Gent

belga
belga
belga
belga
belga
photo_news
belga

Van Meir: “Hein zou bij Anderlecht voor goed voetbal zorgen”
“Ik vind Hein Vanhaezebrouck de beste trainer van België en ik verander mijn mening niet omdat hij nu zo slecht aan het seizoen was begonnen”, aldus Eric Van Meir. “Als hij naar Anderlecht gaat, dan zet hij die ploeg weer op de kaart met resultaten én goed voetbal. Ik vergelijk Vanhaezebrouck met Eric Gerets (een ex-ploegmaat bij Lierse, nvdr), dat is ook iemand die iedereen uitperst, telkens meer dan 100% vraagt van zijn spelers. Op termijn breekt dat. Dat zag je ook in zijn analyses na de match. Dat hij het heel moeilijk had om positief te blijven en dan zei hij soms foute dingen, zoals met dat potje préparé.”

Lees HIER het volledige artikel!


Mulder: “Arme Frutos”
Hein Vanhaezebrouck is trainer af bij AA Gent. Maar wat nu? Is hij op weg naar paars-wit? Onze huiscolumnist Jan Mulder laat zijn buikgevoel spreken. “Bayat is de naam van de directe lijnverbinding tussen meneer Vanden Stock en Hein Vanhaezebrouck: om één voor twaalf is er geen contact, om twaalf uur heeft de makelaar de deal met Anderlecht afgerond. En iedereen heeft volstrekt correct gehandeld. Arme Frutos en zijn voorbereiding op Anderlecht-Celtic, deze avond.”

Lees HIER zijn volledige column!

photo_news

Fan Board Anderlecht reageert afwachtend
Bij de Fan Board, het officiële overlegorgaan van de supportersclubs van Anderlecht, reageert men voorlopig afwachtend op de vraag of Hein Vanhaezebrouck nu meteen coach van paars-wit moet worden. "Het is nog te vroeg om een officieel standpunt in te nemen", zegt Bernard Stas. "Ik wil eerst met mijn collega's van de Fan Board spreken. We zien elkaar vanavond op de wedstrijd. Persoonlijk vind ik dat Vanhaezebrouck als trainer van Anderlecht een goeie oplossing zou zijn. Ik vind dat Nicolas Frutos nog wat jong is om nu al die verantwoordelijkheid te dragen. Misschien binnen twee of drie jaar. Ik verwacht wel dat de standpunten binnen de Fan Board zullen uiteenlopen. Dat was met het ontslag van René Weiler ook al het geval. De ene wilde Weiler weg, de andere niet."


Milicevic dankt Vanhaezebrouck
Gent-middenvelder Danijel Milicevic liet intussen op Twitter blijken dat hij Hein Vanhaezebrouck dankbaar is. Zowaar in het Nederlands: “Bedankt Coach!”

Trainerswals 2017-2018 Jupiler Pro League
-7 augustus 2017: Bartolomé 'Tintin' Marquez Lopez wordt na amper twee speeldagen en 3 op 6 ontslagen als coach van Sint-Truiden. T2 Chris O'Loughlin neemt voorlopig de leiding over.

-9 augustus 2017: Bij Sporting Lokeren wordt de IJslander Runar Kristinsson na een 0 op 6 in de competitie ontslagen en vervangen door oude bekende Peter Maes.

-14 augustus 2017: Jonas De Roeck verlaat Berchem Sport, dat hij vorig seizoen naar de titel in de tweede amateurliga leidde, voor Sint-Truiden. De Antwerpenaar tekent voor twee jaar bij bij de Truienaars.

-18 september 2017: Anderlecht beëindigt de samenwerking met René Weiler na het teleurstellende competitiebegin, vier maanden na het behalen van de 34e landstitel uit de clubgeschiedenis. Nicolas Frutos, David Sesa en Thomas Binggeli neemt ad interim over.

-19 september 2017: KV Oostende zet Yves Vanderhaeghe aan de deur na een rampzalige competitiestart (1/21). Assistent Adnan Custovic neemt voorlopig zijn taken over.

-27 september 2017: AA Gent en Hein Vanhaezebrouck beëindigen hun samenwerking na 3,5 jaar dienstverband.

belga

Wedden op opvolger
Nu Hein Vanhaezebrouck is opgestapt, wordt het uitkijken naar wie zijn zitje als trainer zal innemen. Bij Bingoal kan u daar misschien zelf een cent aan verdienen, want die gokwebsite stelde een lijst op met kandidaten op wie u kan wedden. Aleksandar Jankovic, ex-Standard en ex-KVM-trainer, en assistent coach Bernd Thijs brengen het minste op: vier keer uw inzet. Aan Charleroi-coach Felice Mazzu (6x) en ex-Club en Gent-coach Michel Preud’homme (8x) valt al wat meer te verdienen, maar echt helemaal interessant zou het worden als bijvoorbeeld Koen Crucke of auteur Herman Brusselmans (2000x) de nieuwe sportieve baas van de Buffalo’s worden. Waag uw kans.


AA Gent-mascotte: "Hopelijk gaat Hein niet naar Anderlecht”
Het vertrek van Hein Vanhaezebrouck is hard aangekomen bij een groot deel van de AA Gent-fans. Ook Ben Bundervoet, sinds jaar en dag de mascotte van de Buffalo’s, heeft niets dan lovende woorden voor de Lauwenaar: “Met hem hebben we onze beste momenten meegemaakt waar we over 20 jaar nog over zullen spreken.”

‘Buffalo Ben’ hoopt dan ook dat de coach niet naar een rechtstreekse concurrent trekt: “Ik ben wat verrast door zijn vertrek en vind het ongelooflijk jammer. Hein is een topcoach. We hebben onze beste momenten meegemaakt. Hij is een echte topkerel en een erg joviale gast. Het is moeilijk om AA Gent zonder Vanhaezebrouck voor te stellen. Hij was de stempel van ons voetbal en ons succes. Mocht Hein naar een rechtstreekse concurrent als Anderlecht trekken, zou dat heel jammer zijn. Ik vrees evenwel dat dat het geval zal zijn. Dat zijn nu eenmaal de wetten van het voetbal.”


“Hein mag nu niet de fout van Frank de Boer maken”
Voetbalanalist Aad de Mos valt niet uit de lucht bij het vertrek van Vanhaezebrouck. In zijn ogen ging mede door het kwaliteitsverlies ook de chemie in de ploeg stuk. "En het is een oud voetbalgegeven dat als de chemie er niet meer is, dat er dan op een bepaalde manier een afscheid volgt."

"Ik zie hem niet zomaar de stap naar Anderlecht maken. Hij mag niet de fout maken die Frank de Boer gemaakt heeft. Die nam met Inter een ploeg over in de loop van het seizoen, zonder een goeie voorbereiding, en hij lag er na vijf weken uit."


"Hein, zwei, buiten"
Hein Vanhaezebrouck en zijn exit bij AA Gent: lang duurde het niet voor de hashtag Vanhaezebrouck trending was op twitter. Zijn vertrek is goed voor CYNISCHE COMMENTAREN richting Anderlecht, waar Nicolas Frutos volgens velen al mag vrezen voor zijn job.

Einde van tijdperk
Het afscheid van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent betekent het einde van een tijdperk. Wij maakten voor u een OVERZICHT van de belangrijkste momenten van Vanhaezebrouck bij de Buffalo’s.


Anthuenis: “De citroen zal leeg geweest zijn bij Hein”
Ex-bondscoach Aimé Anthuenis had verwacht dat AA Gent met een duidelijk signaal over Hein Vanhaezebrouck zou komen. "Hein had de uitzondering dat het publiek hem niet viseerde, maar ik denk dat op het laatst ook zijn citroen leeg was", klinkt het bij Anthuenis. Zijn volledige reactie leest u HIER.


Herlees de persconferentie
De integrale weergave van de persconferentie met De Witte, Louwagie en Vanhaezebrouck ontdekt u HIER.

belga

Vanhaezebrouck gaf er zelf de brui aan
AA Gent en Hein Vanhaezebrouck namen gisteren 'in onderling overleg' afscheid van mekaar, maar het was Vanhaezebrouck die dinsdagavond de stekker uit de samenwerking trok. Ivan De Witte kende toen tijdens het overleg met Michel Louwagie en zijn coach een bijzonder moeilijk moment, toen Vanhaezebrouck liet weten dat hij het beter vond om de samenwerking te beëindigen. De Witte had namelijk nog willen doorgaan met Vanhaezebrouck, maar die had niet langer het gevoel dat hij de zaken nog recht kon trekken. Uiteindelijk wou De Witte de coach die de club de voorbije jaren zoveel successen bezorgde niet in een onmogelijk parket brengen en stemde hij toe om de samenwerking te beëindigen. (RN)


"Nu zal Van Holsbeeck wél met Vanhaezebrouck praten"
Onze huisanalist Marc Degryse liet intussen zijn licht schijnen op het vertrek van Hein Vanhaezebrouck als coach van AA Gent. "Nu zal Van Holsbeeck wél met Vanhaezebrouck praten", klinkt het onder meer. De volledige reactie ontdekt u HIER.

BF

"Heintje is van ons olé olé"
Zo snel kan het gaan in het voetbal. Half juli werd een goedgeluimde Hein Vanhaezebrouck nog luidkeels toegezongen door de Gent-aanhang. “Heintje is van ons olé olé”, klinkt het in onderstaande video. "Deze groep kan de strijd aangaan met om het even wie", reageerde Vanhaezebrouck.


Andere beleving in media
"Het is niet één element dat de doorslag heeft gegeven, zo iets groeit", meldt Ivan De Witte nog. "Op de duur wordt er een sfeer gecreëerd die je zelf niet wilt. De beleving in de media is eigenlijk helemaal anders dan de beleving die ik zelf ervaren heb."


Pijnlijke beslissing
"Ik blijf enorm gecharmeerd door het werk van Ivan De Witte en Michel Louwagie”, gaat Vanhaezebrouck verder. "Maar ik heb met niemand contact nu, dus ik weet ook niet wat er mij te wachten staat. Ik wil dat AA Gent hier zo goed mogelijk uitkomt, hoe pijnlijk deze beslissing ook is."


Vanhaezebrouck: "Altijd steun gevoeld"
"Ik heb altijd steun gevoeld en blik heel tevreden terug op de samenwerking", klinkt het bij Vanhaezebrouck. "Helaas hebben we ook mindere momenten gekend. Ik denk dan aan de Europese uitschakeling en de mindere competitiestart. Naast resultaten spelen echter ook nog andere factoren een rol, maar daar ga ik nu niet verder over uitweiden."


"Uitzonderlijke periode"
De Witte: "De drie jaar samenwerking met Hein was een uitzonderlijke periode. Ik zit echt met gemengde gevoelens: respect, erkentelijkheid en spijt. Want er intussen een band gesmeed. Ik blik dan ook heel tevreden terug op de samenwerking.


"Als vrienden gesproken"
De Witte: "We hebben hier meermaals over gesproken. Gisteren hebben Hein Vanhaezebrouck, Michel Louwagie en ik gepraat over de sportieve situatie, net als vorige week. We hebben als vrienden met elkaar gesproken en hebben uiteindelijk beslist om de samenwerking niet verder te zettten."


AA Gent en Vanhaezebrouck gaan in onderling overleg uit mekaar
AA Gent en Hein Vanhaezebrouck gaan in onderling overleg uit elkaar. Dat werd zopas meegedeeld op de persconferentie in de Ghelamco Arena.

Bart Fieremans

Vertraging
De persconferentie zal iets later starten dan gepland. De pers wacht intussen buiten aan het oefencomplex.

Bart Fieremans

Namiddagtraining afgelast
Zopas werd er ook bevestigd dat de namiddagtraining van AA Gent is afgelast.


Overleg met bestuur gisterenavond
Vanhaezebrouck houdt elke week overleg met het Gentse bestuur, maar de aanwezigheid van zijn makelaar Mogi Bayat gisteren deed de wenkbrauwen fronsen. Bayat is immers ook de huismakelaar van RSC Anderlecht, dat nog steeds op zoek is naar een vervanger voor de opgestapte René Weiler en in de media de voorbije dagen nadrukkelijk aan een samenwerking met Hein Vanhaezebrouck gelinkt werd.


Vanhaezebrouck gelaten na zondag
Vanhaezebrouck toonde zich zondag na de 0-1 nederlaag tegen Zulte Waregem uiterst gelaten op de persconferentie. Op de vraag of hij de ploeg nog aan het draaien zou krijgen, antwoordde hij na afloop veelzeggend "dat zullen we moeten afwachten".163 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger -Martin Geens

  Gans dit verhaal is een maat voor niets , de spelers van Anderlecht en Gent hebben goed werk geleverd ,hun beide trainers liggen buiten en nu moet Frutos er ook aan zodat de weg van Hein naar Anderlecht open ligt .Doch stel je eens voor dat Coucke méér biedt dan Anderlecht dan hebben de spelers nog de "Mercado " bij de jaarwisseling .Het was/is een complot ,meer niet

 • Peter weethetbeter

  het jaartje te veel,misschien moest Gent wel niet teveel punten halen om een uitweg te vinden naar ergens waar het ook al van het begin rommelt heen te kunnen

 • Kaatje Forever

  Laat maar komen. Hein zal met open armen ontvangen worden bij Anderlecht !!

 • Janick De Meyer

  Had Hein toch zo veel lof en respect voor de supporters, dan was hij gebleven, nu laat hij duizenden teleurgestelde supporters achter!

 • Chris Cools

  Erik Gerets is geen ex-ploegmaat van Van Meir bij Lierse maar ex-trainer