Herbeleef het debuut van Castillo en de zege van Club op Genk

belga
  • Scheidsrechter Sebastien Delferière
  • Genk voor zes op zes
  • Nicolas Castillo op de bank
  • Net als Petit-Pélé Mboyo
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Doelpunt voor Club Brugge
Doelpunt voor Club Brugge
Doelpunt voor Club Brugge
Doelpunt voor KRC Genk

fase per fase

live
stop

2e helft afgefloten

EINDE: Club wint met 1-3
Club Brugge heeft zichzelf naar de tweede plaats gevoetbald. In de tweede helft kon het op Björn Engels en de debuterende Nicolás Castillo rekenen voor de doelpunten. Genk bracht in het tweede bedrijf te weinig om nog iets terug te kunnen doen.

goal

Doelpunt voor Club Brugge

Castillo scoort meteen!
De Chileen kapt zich mooi vrij en haalt dan met zijn linker uit. Via de paal scoort hij voor de eerste keer in het Brugse shirt. Een mooie binnenkomer voor de spits.

substitution

Spelerswissel

Maxime Lestienne komt in de plaats van Waldemar Sobota
Lestienne pikt nog zijn minuten mee.


substitution

Spelerswissel

Bennard Kumordzi komt in de plaats van Pieter Gerkens


Snelle counter Club
Blauw-zwart speelt een counter uitstekend uit, maar Koulibaly roept Sobota een halt toe door op zijn voet te gaan staan. Rood en een vrije trap is hier op zijn plaats, maar Delferière gebaart van krommenaas. Sobota stond anders alleen voor Köteles.


Castillo levert meteen zijn eerste schot op doel af. Hij kan zijn voet niet goed tegen het leer zetten om vol uit te halen. De Chileen heeft er wel duidelijk zin in.


substitution

Spelerswissel

Nicolás Castillo krijgt nog tien minuten
De nieuwe aanwinst lokt al meteen een vrije trap uit, maar die zorgt niet voor gevaar. Tom De Sutter is naar de kant gegaan.


substitution

Spelerswissel

Benjamin De Ceulaer komt in de plaats van Sekou Cissé
Mario Been voert zijn tweede wissel door.


substitution

Spelerswissel

Eidur Gudjohnsen komt erin
Hij komt in de plaats van Lior Refaelov.


Kopkans Vossen
Genk komt er toch af en toe uit met wat halve kansjes. Niet verrassend vertrekt het leer deze keer van de voet van Thomas Buffel. Zijn voorzet wordt door Vossen maar net over gekopt. Mboyo levert dan weer een flauw schotje af.

belga
yellow_card

Gele kaart

Geel voor Odjidja
De middenvelder gaat in het boekje.


Pieter Gerkens krijgt heel wat ruimte en besluit uiteindelijk toch aan te leggen. Matthew Ryan gaat goed plat.

photo_news
substitution

Spelerswissel

Mboyo maakt wederoptreden
De eerste pass van de Genkse spits, die Fabien Camus vervangt, is meteen geen goede. De Limburgers komen wel wat meer opzetten.


Alle hens aan dek
Genk moet plots alle zeilen bijzetten. Deze keer is het Refaelov die met zijn kenmerkende zoolbeweging uitpakt. Het schot wordt gepareerd door Köteles.

photo_news
goal

Doelpunt voor Club Brugge

Engels zet zijn club op voorsprong!
Het zat er al even aan te komen in de tweede helft, het doelpunt van Club Brugge. Na een hoekschop, die er kwam na de kans van De Sutter, blijft de bal hangen. Engels zet er zijn linker tegen en Köteles kan het leer niet uit zijn doelvlak houden.

Köteles tikt over
De Sutter dwingt de doelman tot een uitstekende redding.

Photo News

Kara pikt het leer in het centrum op en gaat voluit zijn kans richting doel. Aan zijn schot is te zien dat hij een centrale verdediger is. Meters naast.


De Sutter treft de paal!
We zijn nog maar net bezig of Genk kruipt al door het oog van de naald. De bal blijft wat hangen na een hoekschop en Tom De Sutter poeiert het leer uit de draai tegen de staak.

photo_news
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We voetballen weer. Wie trekt in de tweede helft aan het langste eind? Laat het ons weten in de reacties.


stop

1e helft afgefloten

RUST: Met 1-1 richting kleedkamers
Club Brugge had aanvankelijk het betere van het spel, maar vooral Odjidja vergat het te verzilveren in een doelpunt. Genk kwam dan wat meer in de wedstrijd en kwam via Pieter Gerkens tot scoren. Net voor rust scoorde Odjidja dan toch en is het gelijkspel misschien wel een juiste weergave van het spelbeeld.

goal

Doelpunt voor Club Brugge

Odjidja laat het net trillen!
De druk die Club nog naar voor zet loont. Na een lang uitgesponnen aanval belandt de lage voorzet van Refaelov tot bij Odjidja omdat De Sutter de bal doorlaat. Deze keer viseert de middenvelder de korte hoek en schiet hij raak. Gerkens had even enkel oog voor de bal.

belga

Blauw-zwart probeert nog even wat terug te doen vlak voor de rust. Echte kansen vloeien momenteel niet uit het Brugse balbezit zoals dat in het begin van de partij wel het geval was.


Refaelov over
Club probeert iets terug te doen na het tegendoelpunt. Refaelov zet een één-twee op, maar schiet dan iets te overhaast over het doel van Köteles.

photo_news
goal

Doelpunt voor KRC Genk

Gerkens scoort met mooie volley!
De 18-jarige Gerkens maakt er op een fraaie wijze 1-0 van. Buffel houdt op rechts Mechele even aan de praat en bedient dan Camus. De Fransman krijgt het leer tot aan de tweede paal waar Gerkens met een volley Ryan tegenvoets klopt. Het is zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League! Jorgensen vergat daar even zijn man te volgen.

Vossen wil een penalty
De spits van Genk probeert een hoge bal met een spectaculaire omhaal uit de lucht te halen. Hij krijgt een duwtje van Brandon Mechele in de rug en wil daarvoor een strafschop. Delferière laat doorspelen.


Kopbal Camus
Racing Genk komt meer en meer opzetten en dat resulteert ook in kansen. Fabien Camus kopt een goede hoekschop van de jonge Pieter Gerkens naast.

De nieuwe aanwinst van Club bekijkt het allemaal vanop de bank.
Photo News De nieuwe aanwinst van Club bekijkt het allemaal vanop de bank.

Thomas Buffel verstuurt op rechts een voorzet, maar Jelle Vossen kan er niet goed bij omdat hij wat wordt geduwd in de rug. De Cristal Arena ziet er een strafschop in, maar dat zou streng zijn.


De Limburgers tonen zich nu ook gevaarlijk via het hoofd van Jelle Vossen. Hij knikkert een voorzet vanop links over doel. Genk komt op zijn beurt een klein beetje opzetten, maar geraakt maar moeilijk door de Brugse afweer. Het tempo is wat gaan liggen.

photo_news

Ondertussen verraadt een spandoek in de spionkop van Genk dat de rust nog niet is teruggekeerd in de Cristal Arena. "Degraen en Jacob, rot op!" Zijn de supporters duidelijk.


Lat voorkomt 0-1!
Ei zo na stond Club Brugge op voorsprong. Meunier, alweer opgerukt, snijdt een lage voorzet aan richting de tweede paal. Odjidja moet maar binnentikken, maar aan de tweede paal treft hij de lat. Köteles heeft nog een uitstekende reflex in huis om de kopbal van De Sutter in de rebound tegen de lat te duwen. Genk komt hier goed weg.


Bjorn Engels gaat in de eigen zestien goed in de tackle, maar wordt dan wat overmoedig en slaat aan het dribbelen. Buffel verovert de bal, maar staat wat later buitenspel.

photo_news

Kopbal Jorgensen
Meunier zoekt de achterlijn op zijn rechterkant en pikt er centraal Jorgensen uit. Köteles moet plat op de kopbal van de Deen. Meteen daarna plukt Ryan een voorzet uit de lucht.


De verdedigers van beide ploegen krijgen voorlopig weinig tijd om op te bouwen. Genk zet zelfs steeds druk op doelman Ryan.


Laszlo Köteles moet een eerste keer ingrijpen. Een schot van Odjidja valt recht in zijn armen.


start

1e helft op gang gefloten

Start
De bal rolt in de uitverkochte Cristal Arena. Jesper Jorgensen rukt meteen op en probeert op doel te schieten. Hij raakt het leer niet goed en een slap schot is het resultaat.


Preud'homme geeft even een woordje uitleg bij zijn keuzes voor vanavond. "Lestienne was deze week wat ziek en Vazquez heeft andere fysieke problemen. Dan is het gevaarlijk om ze te laten starten, want de kans bestaat dat je na een half uur al twee wissels moet doorvoeren." De trainer zit trouwens terug op de Brugse bank vandaag.

Net voor de aftrap probeert DJ Patje Krimson de supporters al wat op te warmen. De fans kunnen het wel smaken.


Bijna dezelfde elf
Mario Been kiest nagenoeg voor dezelfde elf die gingen winnen op Mechelen. Door de blessure van Monrose keert Fabien Camus weer in het team. Benji De Ceulaer start net als vorige week op de bank.

Opstelling KRC Genk: Köteles, Anele, Kara, Koulibaly, Tshimanga, Cissé, Gorius, Gerkens, Camus, Buffel & Vossen

Zowel Lestienne als Gudjohnsen starten op de bank.
photo_news Zowel Lestienne als Gudjohnsen starten op de bank.

Lestienne en Gudjohnsen op de bank
Preud'homme heeft weer enkele verrassingen in petto. Maxime Lestienne, die deze week nog ziek was, start op de bank. Net als Eidur Gudjohnsen die vorige week nochtans scoorde tegen Bergen. Sobota komt in zijn plaats. Ook Jorgensen staat terug in de basis ten koste van Vazquez.

Opstelling Club:
Ryan - Meunier, Engels, Mechele, De Bock - Simons, Jorgensen, Vadis - Refaelov, De Sutter, Sobota


voorbeschouwing

Een topper vanavond waar toch wel heel wat op het spel staat. Racing Genk wil na de 0-2-zege op KV Mechelen bevestigen dat de topploegen nog met de Limburgers rekening moeten houden. Bij winst zal de rust alleszins weerkeren in de Cristal Arena waar alles niet meteen peis en vree is na één overwinning. De Genkse lappenmand loopt intussen stilaan leeg, want ook Petit-Pélé Mboyo keert, na Buffel en De Ceulaer, terug in de selectie. "Ik ben niet top, maar er ook niet ver meer vanaf", vertelde de spits zelf in Het Laatste Nieuws. Mboyo zal dus op de bank starten.

Ook op de bank, maar dan bij de tegenstander zit straks Nicolas Castillo. De nieuwe aankoop van Club Brugge "moet zich nog aanpassen aan de collega's, de manier van spelen en de weersomstandigheden", vertelde Michel Preud'homme op zijn persbabbel. Met de geblesseerde spitsen Mémé Tchité en Kehinde Fatai zal Tom De Sutter weer vooraan starten. Misschien wel in combinatie met Eidur Gudjohnsen. Na twee wedstrijden schorsing mag ook Michel Preud'homme weer aan de kant van het veld staan.

Club heeft overigens de tweede plaats in het vizier nadat Anderlecht gisteren niet verder kwam dan 2-2 in het Gulden Sporenstadion.

Wie haalt het in de Cristal Arena? Vol het hier op HLN.be LIVE vanaf 18u op de voet!