Herbeleef het billijke gelijkspel tussen Zulte Waregem en Standard

BELGA
  • Regenboogstadion
  • Ref: Serge Gumienny
  • 18u
  • Standard in volle strijd om POI
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Doelpunt
Doelpunt

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Einde
De tweede helft stelde weinig voor. In de slotfase werd het spel gelukkig wel wat beter. Invaller Troisi tekende vanop afstand voor de gelijkmaker. In de absoslute slotseconden miste De Sart nog een keuzekans. 1-1 is al bij al een juist resultaat.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Ólafur Ingi Skúlason

goal

Doelpunt

1-1!!
Troisi brengt zijn ploeg langszij. De Australiër - die enkele weken terug de Asia Cup binnenhaalde - legt aan vanop twintig meter voorbij Thuram. Het leer week wel licht af op Arslanagic.

substitution

Spelerswissel

Jiloan Hamad komt in de plaats van Imoh Ezekiel


Plots gevaar
Louis wringt zich een weg naar de goal, maar weigert de bal af te leggen naar de pas ingevallen Hamad en zijn schot wordt gekeerd door Bossut. In de fase die daarop volgt krijgt Cordaro een reuzekans, maar de winger duwt de bal hoog over.


Slotfase
Door de krappe voorsprong blijft het spannend aan de Gaverbeek. Van Damme kopte zopas een kopbal in de handen van Bossut.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Chuks Aneke komt in de plaats van Steve Colpaert
Dury gooit een extra spits in de strijd. Kan dat het tij nog keren.


substitution

Spelerswissel

Ricardo Faty komt in de plaats van Geoffrey Mujangi Bia


substitution

Spelerswissel

Jeff Louis komt in de plaats van Vinicius Araujo


Kansen
Essevee duikt toch twee keer op voor doel van Thuram. Eerst tikt Arslanagic de bal weg. Even later kopte Rossi het leer rakelings naast. De eerste echte grote kans van Essevee.


substitution

Spelerswissel

Ólafur Ingi Skúlason komt in de plaats van Jesper Jørgensen


substitution

Spelerswissel

James Troisi komt in de plaats van Formose Mendy


Beterschap?
Dury voert een dubbele wissel uit. Skulason en Troisi komen het thuismiddenveld versterken, afwachten of dat resultaat oplevert.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Karel D'Haene


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Dino Arslanagic


Weinig animo
Veel viel er nog niet te beleven in de openingsfase van de eerste helft. Vinicius kopte zonet op een vrije trap van dicht bij de goal, maar wordt terecht teruggefloten wegens buitenspel.

Ekagamene over
Cissakho brengt de bal voor vanop rechts, die belandt uiteindelijk bij Ekagamene. Hij legt het leer echter over de goal van Thuram. Hopelijk de voorbode van een betere tweede helft van Zulte Waregem.

BELGA
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
De bal rolt opnieuw aan de Gaverbeek.


Rustverslag
Zulte Waregem begon goed, maar Standard nam al gauw het commando over. Met resultaat, na zeventien minuten kopte Arslanagic de bezoekers op voorsprong. De fase die er aan vooraf ging flirtte wel met buitenspel. Op slag van rust kreeg Trajkovski de kans om zijn ploeg langszij te brengen, maar mistte de buitenkans. 0-1 bij de rust.


Gemiste Penalty
Milec haalt Gimert neer in de zestien. Trajkovski zet zich achter de bal, maar mist. Een herhaling van vorige week, toen de middenvelder hetzelfde overkwam.


Open vizier
Beide ploegen graven zich niet in en proberen vooruit te voetballen. Dat vertaalt zich nu al een tijdje echter niet meer in kansen.

BELGA
BELGA

Vinicius net niet
Carcela kan een bal terugleggen vanop rechts. Vincius probeert het met een hakje, maar mist de bal maar net.


Herboren De Sart
Julien De Sart tekende daarnet voor de assist. Zijn derde al in twee matchen. Een opvallende statistiek voor de jonge middenvelder, die heropleeft onder nieuwbakken coach Riga.

Standard aan het commando
De bezoekers lijken de wedstrijd na de voorsprong onder controle te hebben. Een doelpunt met een buitenspelgeurtje, weliswaar.

goal

Doelpunt

Arslanagic opent de score!!
Standard komt op voorsprong. Een knap uitgespeelde hoekschop resulteert in een kopbalgoal van Arslanagic. De Rouches nemen de wedstrijd steeds nadrukkelijker in handen.

Ezekiel gevaarlijk
Carcela stuurt Ezekiel weg, de teruggekeerde spits handelt snel maar legt de bal naast de kooi van Bossut.


Zulte met initiatief
Thuisploeg Zulte Waregem is de eerste ploeg die voor gevaar probeert te zorgen. Veel verder dan een corner komen ze niet. Standard reageert met een te centraal schot van trebel.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Gumienny heeft de match op gang gefloten.


Geen De Camargo
Bij Standard staat Igor De Camargo niet op het wedstrijdblad. De Braziliaanse Belg leek lang op weg naar Qatar, maar Standard weigert nu medewerking aan de transfer waardoor een deal plots ver weg lijkt. Vandaag kunnen de Rouches dus al zeker niet rekenen op hun topscorer.


Opstellingen:
Sammy Bossut speelt zijn 250ste wedstijd voor Essevee. Voor hem kiest Dury voor Karim Rossi, die vorige week twee keer scoorde, in de spits. Verder staan er drie centrale verdedigers in de basis bij Essevee: Mendy, D'haene en Colpaert. De bezoekers starten met Vinicius en Ezekiel in de spits. Verder spelen De Sart en Trebel op het middenveld, Louis zit op de bank.

Zulte Waregem:
Sammy Bossut, Yarouba Cissako, Steve Colpaert, Formose Mendy, Karel D'Haene, Alessandro Cordaro, Charni Ekangamene, Jesper Jørgensen, Aleksandar Trajkovski, Ghislain Gimbert, Karim Rossi

Standard:
Yohann Thuram-Ulien, Alexander Scholz, Dino Arslanagic, Jelle Van Damme, Martin Milec, Julien De Sart, Adrien Trebel, Mehdi Carcela-Gonzalez, Geoffrey Mujangi Bia, Imoh Ezekiel, Vinicius Araujo


voorbeschouwing

In het Regenboogstadion komt Standard in de vooravond op bezoek. Thuisploeg Zulte-Waregem, waar doelman Sammy Bossut zijn 250ste wedstrijd kan spelen, zit de jongste weken met een heus zaterdagavondcomplex. De laatste vijf thuismatchen op zaterdagavond verloor Essevee allemaal. Aan Dury en de zijnen om deze bizarre statistiek om te keren.

De bezoekers uit Luik zitten wel in een positieve flow. Standard scoorde zijn afgelopen drie wedstrijden minstens twee keer. De laatste twee matchen zelfs minstens drie. José Riga, die een dikke week geleden begon aan een tweede ambtstermijn als coach van de Rouches, kan zijn tweede zege pakken na de overtuigende overwinning tegen Moeskroen-Péruwelz vorig weekend. Voor de Luikenaars telt - met nog vijf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie - ieder punt in de strijd om een plaats in Play Off I.

Volg alle actie in deze altijd geladen partij LIVE bij HLN.be vanaf 18u!