Herbeleef Football Talk België van 25 september, met Spaanse ref voor Anderlecht in CL en Sa Pinto die wellicht clasico mist

photo_news
Hoe lang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Een zomeraankoop die tegenvalt en meteen op de transferlijst belandt? Al het grote en minder grote nieuws over de Belgische clubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk (FT).

Standard-coach Sa Pinto riskeert schorsing voor clasico

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een minnelijke schikking van een speeldag schorsing en vierhonderd euro boete gevorderd tegen Ricardo Sa Pinto. Dat betekent dat de coach van Standard de clasico van volgende zondag in en tegen Anderlecht vanop de tribune moet volgen. Sa Pinto wist zondagavond bij de winnende treffer van Paul-José Mpoku tegen Lokeren in de toegevoegde tijd met zijn vreugde geen blijf, en vierde het doelpunt met zijn spelers achter de goal. Bart Vertenten verwees de Portugees hierop, samen met zijn assistenten Ricardo Manuel Pinto Pereira en Rui Tomas Faustino Pinto Da Mota die mee waren komen vieren, naar de tribunes.

Sa Pinto en zijn assistenten krijgen een schorsing van 27 september tot en met 3 oktober, en moeten dus een kruis maken over de verplaatsing naar Anderlecht van 1 oktober. Het trio dient ook elk een boete te betalen van vierhonderd euro.

Het parket van de KBVB vraagt ook een schorsing van twee partijen voor Carlinhos. De aanvaller van Standard, die ook een boete van zeshonderd euro moet betalen, pakte in het slot van de match een rode kart na een drieste ingreep op Lokeren-speler Tom De Sutter. De Braziliaan riskeert dus de verplaatsing naar Anderlecht en de thuiswedstrijd tegen Kortrijk te missen.

Kalendercommissie maakt speeldata achtste finales Croky Cup bekend

De kalendercommissie heeft de data vrijgegeven voor de achtste finales in de Croky Cup, de Belgische voetbalbeker. De topper tussen Anderlecht en Standard wordt woensdag 29 november om 20u45 afgetrapt in het Constant Vanden Stockstadion.

Het duel tussen titelhouder Zulte Waregem en competitieleider Club Brugge wordt donderdagavond 30 november om 20u45 op gang gefloten in het Regenboogstadion.

De acht wedstrijden worden gespeeld tussen 28 en 30 november. 

- programma - 

28/11 20u00 KV Oostende- STVV

28/11 20u00 Royal Excel Mouscron - Sporting Charleroi

29/11 20u00 KV Kortrijk - Royal Antwerp

29/11 20u00 YR KV Mechelen - KRC Genk

29/11 20u30 KAA Gent - Sporting Lokeren

29/11 20u30 Waasland-Beveren - KAS Eupen

29/11 20u45 RSC Anderlecht - Standard de Liège

30/11 20u45 Zulte Waregem - Club Brugge KV

Spanjaard Jesus Gil Manzano leidt Anderlecht-Celtic

Het duel in de Champions League tussen RSC Anderlecht en het Schotse Celtic wordt woensdagavond in goede banen geleid door de Spanjaard Jesus Gil Manzano. Dat maakte de Europese Voetbalbond UEFA vandaag bekend. De 33-jarige Manzano was vorige maand spelleider in de barragewedstrijd in de Europa League tussen AEK en Club Brugge. Blauw-zwart verloor in Athene met 3-0 en werd zo uit Europa gekegeld.

Vorig seizoen was de Spanjaard scheidsrechter in de groepsmatch in de Europa League tussen Mainz en Anderlecht (1-1).

Manzano floot ook al de terugwedstrijd van de laatste voorronde voor de Europa League tussen AEK Athene en Club Brugge.
photo_news Manzano floot ook al de terugwedstrijd van de laatste voorronde voor de Europa League tussen AEK Athene en Club Brugge.

Ochoa steunt Mexico

Guillermo Ochoa speelde gisterenavond met een boodschap op zijn shirt. 'Fuerza Mexico'. Daarmee wil de Mexicaanse international alle getroffenen van de recente aardbevingen steunen. (FDZ)

Guillermo Ochoa met een zweefduik in Eupen.
belga Guillermo Ochoa met een zweefduik in Eupen.

White Star Woluwe dicht bij uitsluiting

Doordat het afgelopen weekend verstek gaf tegen Durbuy leed White Star Woluwe (tweede amateurs C) zijn laatste forfaitnederlaag die het zich kan permitteren. Een forfait in de uitwedstrijd tegen Kelmis op de zesde speeldag betekent een algemene uitsluiting voor de rest van het seizoen. (KVG)

John Bico, de sterke man van WS Woluwe.
photo_news John Bico, de sterke man van WS Woluwe.

Rudi Verkempinck weg in Roemenië

Het Roemeense avontuur van Rudi Verkempinck (51) komt vandaag aan zijn einde. "Na het vertrek van T1 Christoph Daum, met wie ik een tandem vormde, vond ik het niet opportuun om door te gaan als assistent van de nationale ploeg", aldus Verkempinck. "Ik kon nochtans blijven, maar de voetbalbond en ik hebben een akkoord gevonden om mijn contract in onderling overleg te verbreken." Verkempinck werkte ruim één jaar in Roemenië. Bedoeling is dat hij Daum bijstaat bij diens volgende uitdaging. (PJC)

Rudi Verkempinck (r) hier in Brugge met Adrie Koster.
photo_news Rudi Verkempinck (r) hier in Brugge met Adrie Koster.

"Geen Kums? Tactische keuze"

Na Westerlo toonde Frutos zich tevreden over het duo Dendoncker-Kums. Op de Freethiel bleef Kums 90 minuten op de bank. "Een tactische keuze", aldus Frutos. "Met Sven hebben we heel veel controle over de bal, maar hier had ik vooral jongens nodig die tússen de lijnen kunnen spelen. Daarom koos ik voor Trebel en Stanciu vóór Dendoncker. Zij moesten de ruimte achter de middenvelders van Waasland bespelen."

Frutos schakelde na zijn 3-4-3-experiment tegen Westerlo opnieuw over naar 4-3-3. Maar door het uitvallen van Obradovic moest hij noodgedwongen de jonge Sowah (19) links achteraan zetten. "Eigenlijk hebben we in de kern geen alternatief voor Obradovic. Sowah, die ik van bij de U21 ken, is heel talentvol en met uitzondering van zijn uitschuiver bij het tegendoelpunt, deed hij het heel goed. Maar op de positie van linksback zitten we echt héél krap." Frutos toonde zich heel tevreden over de invallers. "Gerkens viel heel goed in en ook Beric was nadrukkelijk aanwezig. Belangrijk is nu dat we rust in en rond de groep creëren." (MJR)

Kums op training.
photo_news Kums op training.

Anderlecht-trio terug

Goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Obradovic en Teodorczyk geraken wellicht speelklaar voor Celtic, zo valt in hun entourage te horen. Ook Kara zal normaal gezien fit zijn. Frutos kan zo tegen de Schotten enkel geen beroep doen op de geblesseerde Najar en de geschorste Kums. (PJC)

Teodorczyk kan spelen woensdag tegen Celtic.
photo_news Teodorczyk kan spelen woensdag tegen Celtic.

Marcq zonder uitleg naar tribune

Damien Marcq werd in de zomer naar Gent gehaald als de man die voor evenwicht moest zorgen op het middenveld. AA Gent haalde de Fransman voor 2,5 miljoen euro weg bij Charleroi, maar Marcq kon de verwachtingen nog niet inlossen. De middenvelder bereikte gisteren een persoonlijk dieptepunt, want hij viel samen met de jongeren Raskin en Horemans af uit de wedstrijdselectie. "Ik heb daarvoor geen uitleg gekregen, je zal het de coach moeten vragen", aldus Marcq. (RN)

Damien Marcq getackeld door Adrien Trebel.
belga Damien Marcq getackeld door Adrien Trebel.

Hersenschudding Julien De Sart

Even paniek rond Julien De Sart. De middenvelder verloor kort voor rust het bewustzijn nadat hij met zijn kin vol tegen de schouder van Andrijasevic was gelopen. De Sart werd, in het bijzijn van zijn ouders, onmiddellijk afgevoerd naar het Gentse UZ. Daar stelde men een hersenschudding, zonder breuken, vast. Enkele uren later mocht hij het ziekenhuis alweer verlaten. Het is afwachten hoe lang de belofte-international onbeschikbaar is, maar de wedstrijd tegen Lazio Roma komt ongetwijfeld te vroeg. (VDVJ)

belga6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Wat is het ergste:Dat Sa Pinto viert achter de goal en kort nadien met zijn spelers op het veld of dat Hanni de ref er niet op wijst dat de bal over de achterlijn ging via zijn rug? Bij de Bond kunnen of willen ze zelfs hun eigen fouten niet toegeven.Bij Anderlecht hebben ze het altijd over fair-play en ethiek,maar als puntje bij paaltje komt,dan doen ze alsof hun neus bloedt.

 • dany Dany Herman

  Dat trio hebben we bezig gezien op het veld en ze waren blind voor rechtvaardigheid

 • stefan vandamme

  Onder de foto staat er Adrie Koster leest eerst voordat je reageert

 • carl paepen

  staat ook onder foto... dat hij er met Koster staat...

 • Nick B

  Rudi Verkempinck staat op de foto naast Adrie Koster i.p.v. Christoph Daum...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00