Herbeleef Dender - Genk

EINDE! Dender stunt tegen Genk met een 2-0-zege. Patrick Asselman scoort na de 4-1 tegen Westerlo in de Beker een 6 op 6 als coach. En Johan Boskamp zag vanuit de tribune dat het goed was. Dender geeft de rode lantaarn door aan STVV.

90': Er komen drie minuten extra tijd. De tweede stunt van Dender - na de 2-2 tegen Anderlecht - is bijna een feit.

82': Matoukou krijgt geel na een fout op de onhoudbare Syllah en mist ook de match tegen Brussels van volgende week.

77': De ingevallen Tom Peeters krult de bal net naast de verste paal. Marathonman Munyaneza wordt vervangen door Dufoor.

71': Neels vervangt doelpuntenmaker De Pever, die scoorde tegen Genk bij zijn debuut. Bij Genk vervangt Haroun de matig spelende Vrancken.

64': DE PEVER SCOORT!!! Derde keer goede keer voor De Pever. Voor de derde keer op voorzet van Syllah haalt De Pever uit aan de tweede paal en de bal gaat deze keer wel tegen de netten. Tom Peeters vervangt even later Iribarren. Bij Genk komt Chatelle na vijf maanden blessureleed in voor Dahmane. Van Dooren vervangt de zwakke Tiago.

63': Weer een grote kans voor De Pever, weer op voorzet van Syllah. Met een kamikazeredding duikt Bolat nog goed in de voeten van de jonge Dender-speler.

60': Soetaers pakt geel en mist de match van volgende week tegen Brussels.

58': Weer wordt een bal van Genk van de lijn gehaald. Barda krult een vrije trap heerlijk naar de verste paal, waar Derijck koppend een goal vermijdt.

57': Eindelijk nog eens Genk met de klassieke vrije trap Soetaers-Vrancken. Die laatste kopt vallend in de grijparmen van Lemmens.

54': Geel voor Oumouri na een wilde tackle. Dender is ijzersterk aan de tweede helft begonnen.

47': Ei zo na 2-0. Sylla zet na een knappe pass van Iribarren uitstekend voor vanop rechts, waar debutant Daan De Pever maar moet binnenschieten. De 18-jarige mikt echter op het hoofd van Lolo en de bal gaat in hoekschop.

RUST! De thuisploeg staat gevleid op voorsprong na een lastige eerste helft, waarin Genk duidelijk de betere ploeg was. Nadat Bosnjak de paal had getroffen en Neva een kopbal van Barda van de lijn had geveegd, scoorde de Argentijn Iribarren vlak voor de rust met een heerlijke schicht.

42': PRACHTGOAL IRIBARREN!!!
De Argentijn Iribarren brengt de thuisploeg op voorsprong met een schitterende knal. Na een matige uittrap van Bolat verliest Tiago de bal. Iribarren haalt vernietigend uit vanop de rand van de zestienmeter en de bal landt onhoudbaar in de bovenhoek.

41': Vrancken krijgt geel voor een professionele fout na een dom balverlies van Caillet.

30': Weer een unieke kans op de 0-1 voor Genk. De volledig vrijstaande Barda kopt een vrije trap van Soetaers naar de tweede paal. Lemmens is geklopt, maar Neva veegt nog schitterend in extremis net voor de lijn weg.

26': Grote kans ook voor de thuisploeg. Aanvoerder De Petter raakt aan de tweede paal na een vrije trap maar half de bal, waardoor Bolat makkelijk kan pakken.

23': BOSNJAK OP DE PAAL! Dubbele kans voor Genk. Eerst omspeelt de doorgebroken Bosnjak doelman Lemmens, maar mikt dan vanuit een scherpe hoek op de paal. Even later scoort Soetaers nadat hij Lemmens aanliep, maar Colemonts fluit terecht.

22': Vrancken stuurt met een lange bal Bosnjak weg, maar gaat neer na een licht contact met Neva.

20': De eerste gele kaart in deze evenwichtige match is voor de Argentijn Iribarren na een fout op Matoukou.

16': Verraderlijke botsende kopbal van Matoukou na een hoekschop. Lemmens bokst over de lat.

12': Knappe actie en dito schot van Munyaneza. De topschutter van Dender (vier goals) trekt naar binnen en zijn gekruld schot met rechts waait maar net voorbij de verste paal.

4': Eerste goede aanval van Genk. Dahmane wordt vrijgespeeld op rechts en kapt naar zijn linker. Lemmens stopt het schot in twee tijden.

18u: Scheidsrechter Colemonts zag bij aankomst in Denderleeuw een door de storm en de stortregens doorweekt veld, maar nu is het al een tijdje droog, zodat de wedstrijd gewoon kan doorgaan.

17u55: Johan Boskamp verkiest een paar dagen na zijn aankomst in Dender nog vanuit de tribune te volgen en Patrick Asselman op de bank te laten coachen. De 18-jarige De Pever vervangt de geschorste Destorme. Bij Genk staan Vrancken en Bosnjak (in de Beker nog op de bank gestart) in de basis. Achterin vervangt Tiago op linksachter Van Dooren. In doel staat Bolat in plaats van de zieke Bailly.

Genk kan vanavond mits een zege alleen op de derde plaats in de Jupiler League prijken. De verplaatsing naar hekkensluiter Dender zou weinig problemen mogen opleveren, al weet je maar nooit nu ene Johan Boskamp daar de plak zwaait. De Nederlandse brulaap hield in 2000 na tegenvallende resultaten het Genkse avontuur voor bekeken, maar de revanchegevoelens zullen er al die tijd niet minder op geworden zijn. Hopelijk voor hem houdt de beloftenmatch van vrijdagavond geen slecht voorteken in, want daarin werd Dender afgeslacht met... 9-1. Jelle Vossen stond vijfmaal aan het kanon.

Bij Dender neemt Dufoor de plek in van de geschorste De Storme. Ook Hugo Broos heeft met een geschorste af te rekenen (Toth), terwijl Cornelis en Ljubojevic nog in de lappenmand liggen. Of Dender (na Sint-Truiden) zijn tweede zege van het seizoen weet te behalen, kan u hier vanop de eerste rij volgen.