Herbeleef de leuke pot voetbal tussen Zulte Waregem en Genk

photo_news
Zulte Waregem
ZWA
Zulte Waregem ZWA
2
3
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
  • Scheidsrechter: Wim Smet
  • Genk moet hopen op misstap KV Mechelen...
  • of een nieuwe doelpuntenkermis houden
  • Limburgers konden laatste drie uitduels tegen Essevee niet winnen
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Doelpunt voor KRC Genk
Gele kaart voor Ghislain Gimbert
Doelpunt voor KRC Genk
Strafschop gemist
Doelpunt voor Zulte Waregem
Doelpunt voor KRC Genk
Doelpunt voor Zulte Waregem

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Genk wint wel met 2-3 van Zulte Waregem, maar eindigt toch tweede in hun groep. Vooral de tweede helft was aan de Gaverbeek aangenaam om te volgen.

goal

Doelpunt voor KRC Genk

GOAL! 2-3 Tornike Okriashvili!
Ekangamene legt het leer panklaar voor de voeten van Okriashvili. De Georgiër laat zoiets niet liggen en prikt de 2-3 binnen. Ondertussen sijpelt het bericht ook binnen dat Waasland-Beveren - KV Mechelen op 1-2 is geëindigd.

Goede parade Köteles
De wedstrijd kan nog alle kanten uit en beide ploegen knutselen ook nog wat kansen in elkaar. Kaya dwingt Köteles nog een keer tot een goede reflex.


substitution

Spelerswissel

Karim Rossi komt in de plaats van Ghislain Gimbert


Bossut staat pal
Racing Genk voelt dat de zege in de lucht hangt, maar Sammy Bossut staat uitstekend te keepen vanavond. Eerst keert hij een schot van Buffel waarna hij de kopbal van Monrose van dichtbij uit zijn doel ranselt.

yellow_card

Gele kaart voor Ghislain Gimbert

Gele kaart Ghislain Gimbert

Okriashvili met de trap
De Georgiër laat zich ook in de positieve zin zien. Hij probeert net buiten de zestien Bossut te vloeren, maar het schot is iets te centraal gericht.


Onwaarschijnlijke schwalbe
Okriashvili probeert er op een slinkse wijze een strafschop uit te halen, maar de schwalbe van de invaller is wel heel opzichtig. Wim Smet kent genade en geeft hem geen gele kaart.


substitution

Spelerswissel

Charni Ekangamene komt in de plaats van Bryan Verboom

goal

Doelpunt voor KRC Genk

GOAL! 2-2 Thomas Buffel!
Hervé Kage is duidelijk geprikkeld en wil wel iets laten zien. Nu bedient hij Thomas Buffel die de 2-2 op een fraaie manier binnen trapt. Op de Freethiel staat het plots 1-2.

photo_news
photo_news
photo_news
photo_news
substitution

Spelerswissel

Kage valt in en trapt meteen op de paal
Hervé Kage staat nog maar net tussen de lijnen als hij zich al laat zien. Milinkovic zet een prima aanval op en bedient dan de invaller. Die probeert de bal te plaatsen, maar het leer belandt op de paal.


substitution

Spelerswissel

Tornike Okriashvili komt in de plaats van Benjamin De Ceulaer
Het seizoen van Benji De Ceulaer zit erop. Okriashvili heeft nog iets meer dan een halfuur om zijn statistieken op te krikken.

penalty_missed

Strafschop gemist

Bossut pakt de elfmeter!
Sammy bossut is zich stilaan aan het opwerpen tot strafschoppenspecialist in play-off II. Milinkovic trapt de bal goed, maar iets te zacht in de hoek. Met een goede reflex haalt hij de bal uit zijn doel. Vorige week pakte hij ook een strafschop op KV Mechelen, maar kreeg hij ook eentje binnen.

Genk krijgt een strafschop!
Verboom legt Ndidi in de zestien neer en de bal gaat dan toch op de stip.

photo_news
goal

Doelpunt voor Zulte Waregem

GOAL! 2-1 Ólafur Ingi Skúlason!
Zulte Waregem is goed uit de kleedkamer gekomen en het wordt daarvoor ook meteen beloond. Skúlason ziet zijn schot via een Genks been in doel belanden.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We voetballen weer. Kan Genk de drie punten nog binnen rijven?


substitution

Spelerswissel

Dries Wouters komt in de plaats van Timoty Castagne


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Köteles moet eerst nog tussenkomen op een schot van Trajkovski, maar even later laat Genk de 1-2 zomaar liggen. Thomas Buffel speelt een counter niet goed uit zodat het aan de rust nog steeds 1-1 staat.


Castagne moet even bekomen
De rechtsachter van Racing Genk moet even bekomen wanneer hij een trap in zijn edele delen moet verwerken.

goal

Doelpunt voor KRC Genk

GOAL! 1-1 Sergej Milinkovic-Savic!
Daar is de reactie van Racing Genk. Milinkovic ontfermt zich over een stilstaande fase en viseert de verste hoek die Sammy Bossut normaal moet afdekken. Het sluitstuk van Zulte Waregem zet echter al een stapje en kan zo niet meer bij de bal.

Photo News
photo_news
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Sekou Cissé

goal

Doelpunt voor Zulte Waregem

GOAL! 1-0 Aleksandar Trajkovski!
Vrijwel meteen na de kans voor Cissé komt Zulte Waregem op voorsprong. Brebels levert een goede strakke voorzet af die via de knikker van Trajkovski in doel belandt. De finale in play-off II is nu wel heel ver weg voor Genk.

Cissé wacht veel te lang
Sekou Cissé, die vorige week nochtans een dijk van een partij speelde, verkwist een enorme kans. Hij wacht veel te lang om Monrose aan te spelen zodat Essikal kan terugkeren. Weg kans.


Nu wil Trajkovski een strafschop
De Macedoniër is de laatste minuten heel bedrijvig. Hij zet een grote brug op en komt dan Kabasele tegen. Die zet zijn sterke lijf tegen Trajkovski en duwt hem tegen de grasmat. Nu vragen ze bij Zulte Waregem om een strafschop.


Knappe een-twee
De thuisploeg probeert er nu toch wat voetballend uit te komen. Skulason zet een een-twee op met Trajkovski, maar die kan net niet bij de bal.


Gimbert is wakker
De franse spits probeert het beeld van de partij wat te veranderen. Hij snijdt naar binnen en viseert dan het doel. Zijn schot is echter veel te slap.


Niet veel soeps
Op aanvallend gebied is het maar een mager beestje aan de Gaverbeek. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld. Voorlopig dus veel strijd, maar weinig kansen.

photo_news

Milinkovic van ver
Het nieuws is ook tot bij Milinkovic beland. De middenvelder probeert het vanuit de tweede lijn waar Bossut moeite mee heeft. Hij bokst de zwieper uit zijn doelvlak.


Mechelen scoort wel
Ondertussen doet KV Mechelen wel wat Racing Genk nog niet lukte: scoren. Steven De Petter maakte zonet de 0-1 op het veld van Waasland-Beveren en het staat al meteen 0-2. Het ziet er enorm benard uit voor de Limburgers.

photo_news

De Ceulaer wil een strafschop
Benji De Ceulaer wurmt zich de zestien in wanneer Essikal hem een halt toeroept. De aanvallend in gestelde middenvelder kijkt vragend naar Wim Smet, maar die veroert geen vin.


Even Zulte Waregem
De Limburgers moeten er minstens vijf maken als KV Mechelen ook wint, maar Zulte Waregem lijkt daar niet mee in te stemmen. Ze trekken een goede organisatie op en komen er nu zelf even goed uit.

photo_news

De Ceulaer glipt er bijna door
Racing Genk begint, anders dan vorige week, iets afwachtender aan de partij. Benjamin De Ceulaer probeert nu toch door de buitenspelval te glippen, maar Wim Smet fluit hem terug. Gezapig tempo in deze beginfase.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Met wat vertraging gaat de bal dan toch aan het rollen in het Regenboogstadion. Het net in het doel van Laszlo Köteles moest nog even gerepareerd worden. Benieuwd welke ploeg straks de netten aan flarden zal schieten.

belga

Spanning in play-off II
KV Mechelen en Racing Genk strijden op de laatste speeldag in play-off II nog voor de groepswinst. Voor de volledigheid geven we hieronder nog een keer alle scenario's mee.

KV Mechelen groepswinnaar als:

- KVM wint en Genk wint maar KVM een beter doelpuntensaldo haalt

- KVM gelijkspeelt en Genk niet wint.

- KVM verliest en Genk ook verliest.

Racing Genk groepswinnaar als

- Genk wint en KVM wint maar Genk een beter doelpuntensaldo haalt

- Genk gelijkspeelt en KVM verliest.

In geval van gelijke punten zijn volgende criteria doorslaggevend: aantal zeges, doelpuntensaldo, gemaakte goals, gemaakte goals op verplaatsing, Overwinningen op verplaatsing, testmatch.


Ndidi in de ploeg
Door het wegvallen van Siebe Schrijvers (heupblessure) komt de jonge Onyinye Ndidi in de ploeg. Verder wijzigt McLeish niets aan zijn elftal.

Opstelling Racing Genk:

Köteles, Castagne, Kabasele, Kara, Ndidi, Buffel, Gorius, Milinkovic, Cissé, De Ceulaer en Joseph-Monrose

Gimbert voor Ekangamene
Francky Dury moet heel wat jongens missen en geeft dan ook de voorkeur aan de jeugd. Gimbert komt in de ploeg voor Ekangamene.

Opstelling Zulte Waregem:
Bossut, Colpaert, Verboom, Mendy, Trajkovski, Skúlason, Aneke, Brebels, Kaya, Essikal, Gimbert


voorbeschouwing

Na vijf play-off II-wedstrijden scheidt enkel het doelpuntensaldo KV Mechelen en Racing Genk van elkaar. Geel-rood beschikt in de laatste rechte lijn in groep A dus over de beste papieren. Als 'Malinwa' op bezoek bij het uitgebluste Waasland-Beveren zelf wint dan zijn ze in Mechelen zeker van de finale van play-off II. Tenzij dat Racing Genk weer een doelpuntenkermis houdt.

Doelpuntenkermis?
In de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren haalden de Limburgers met stevige 7-1-cijfers zwaar uit onder impuls van een sterke Sekou Cissé. Omdat Racing Genk een slechter doelpuntensaldo heeft dan Mechelen (+6 tegenover +10 bij KV Mechelen) moeten ze dat kunstje nog eens overdoen aan de Gaverbeek. Alex McLeish voelt dat het nog kan. "De spirit zit goed. Als ik het vergelijk met de dag dat ik begon dan is het een verschil van dag en nacht." McLeish wil ongetwijfeld in schoonheid afscheid nemen van Genk. Hij moet namelijk als T1 voor volgend seizoen plaats ruimen.

Blessures
Toch beschikt de Schot straks niet over zijn beste elftal. Siebe Schrijvers is namelijk out met een heupblessure en Anele moet geschorst toekijken. Maar ook Francky Dury zal moeten puzzelen. Hij kan geen beroep doen op Cissako, Troisi, Jørgensen , Bostyn, Benteke, D'Haene, Cordaro en Messoudi.

Snoept Racing Genk op de laatste speeldag de leiding van KV Mechelen af? Volg het vanaf 18u hier bij HLN.be live op de voet!

belga
photo_news
photo_news
photo_news

Weetjes over de wedstrijd:

* Racing Genk heeft de laatste 3 uitduels met Zulte Waregem in de Jupiler Pro League niet gewonnen.

* Jonathan Benteke maakte op 7 maart 2015 tegen Racing Genk zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League (Racing Genk - Zulte Waregem 3-2,7 maart 2015).

* Francky Dury heeft 26 keer tegen Racing Genk gecoacht in de Jupiler Pro League (7x winst, 7x gelijk, 12x verloren).

* Dit duel is 12 keer eerder gespeeld. Zulte Waregem won 4 keer, speelde 5 maal gelijk en verloor 3 keer.

* De laatste editie was op 31 oktober 2014: 2-0 (73' Theo Bongonda 1-0, 76' James Troisi 2-0).
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00