Herbeleef de eerste dag op winterstage: Leko is tevreden, Diaby verschijnt met een opvallende coupe en Kortrijk duikt de zee in

BELGA
Onze Belgische eersteklassers trekken deze periode massaal op winterstage. Hoe verlopen er hun trainingen en kunnen ze hun oefenmatchen winnend afsluiten? Mis niets van hun acties dankzij deze negen dagen lange liveblog, mét focus op de beste foto’s, de beste video’s en de leukste weetjes!

Lees HIER het stagedagboek van Standard.
Lees HIER het stagedagboek van KV Kortrijk.
Lees HIER het stagedagboek van Club Brugge.

rv

04/01, 23u50: Leko tevreden over eerste dag
Bij Club Brugge zit de eerste dag van de Winterstage in Sotogrande erop. Trainer Ivan Leko is alvast tevreden met de arbeid die zijn mannen geleverd hebben. "Na acht dagen rust is de dag heel goed verlopen", aldus Leko. "De sfeer was goed en er werd met grinta getraind. Het was de sfeer die elke trainer wilt zien."

04/01, 22u01: Raman naast het trainingsveld van Standard gespot

Opvallende aanwezige in Marbella: Benito Raman. De aanvaller wordt dit seizoen aan de Duitse tweedeklasser Fortuna Düsseldorf uitgeleend door Standard en trainde naast het veld van de Rouches met zijn ploeg. Raman had op een gegeven moment de fotograaf duidelijk ook gespot.

Benito Raman zit ook in Marbella, maar dan met zijn huidige club Fortuna Düsseldorf.
BELGA Benito Raman zit ook in Marbella, maar dan met zijn huidige club Fortuna Düsseldorf.
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

04/01, 21u58: Diaby toont opvallende coupe

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA

04/01, 20u - Leko staat de pers te woord

Ook 's avonds, als zijn spelers rusten, is Club-coach Ivan Leko nog aan het werk in Sotogrande. Zo staat de Kroaat momenteel de pers te woord. Onder anderen onze Club-watcher Wouter Devynck voelt de trainer van blauw-zwart momenteel aan de tand.

04/01, 17u55 - KVK-spelers de Noordzee ingejaagd

Op de eerste dag van de ministage in Nieuwpoort maakten de spelers van KV Kortrijk meteen kennis met de Noordzee in al haar facetten: iedereen werd vanaf het strand de zee ingejaagd en nog wel tot op borsthoogte. Glen De Boeck heeft geen ballen meegenomen, er wordt uitsluitend aan teambuilding gedaan, maar voor Opdracht 1 waren wel mannen met ballen vandoen. "IJsberen is gezonder dan zonnebaden". Lees het verslag van de eerste stagedag hier.

rv

04/01, 17u36 - Luyindama houdt het rustig, ploegmaats amuseren zich

Luyindama houdt het rustig. Hij heeft wat last van de maag. Na een opwarming, fietst hij de benen los. Zijn ploegmaats zijn ondertussen aan een relatief rustige training begonnen. Zo stonden er onder meer een rondo en een wedstrijdje op balbezit op het programma.

Frank Dekeyser

04/01, 17u26 - Eerste training bezig

Rond 16u15 begon Club Brugge aan zijn eerste training op Spaanse bodem. Op de afgelegen polo-velden enkele kilometers van het spelershotel Almenara trotseerden 25 spelers de felle wind. Enkel Diaby, Touba en Vlietinck trainden individueel. De Brugse topschutter wordt gespaard om overbelasting te voorkomen. Touba is nog herstellend van een heupoperatie en Vlietinck heeft problemen met de buikspieren. Voor nieuwkomer Gabulov werd het een eerste kennismaking op het veld met keeperstrainer Rogic en collega-doelmannen Horvath en Hubert.

BELGA
BELGA

04/01, 17u20 - Emond sluit later aan bij Standard

Standard begon zopas onder een stralende zon aan de eerste training in Marbella. Enkel Renaud Emond tekent niet present. Hij is nog in België om de geboorte van eerste kindje bij te wonen. Emond sluit later aan op de stage.

De eerste training van Standard op Spaanse bodem.
Frank Dekeyser De eerste training van Standard op Spaanse bodem.

04/01, 17u17 - Drazic en Ganvoula morgen niet mee met KV Mechelen

Morgen vertrekt KV Mechelen in alle vroegte naar het Spaanse Lepe om er de laatste 9 wedstrijden degradatievoetbal voor te bereiden. Daarvoor rekent Malinwa niet meer op spitsen Stefan Drazic en Silvère Ganvoula, die terug naar Anderlecht mag. Lees er hier meer over.

04/01, 14u15 - De eerste beelden van Standard op Spaanse bodem

Razvan Marin.
BELGA Razvan Marin.
Collins Fai.
BELGA Collins Fai.
Uche Agbo.
BELGA Uche Agbo.
Christian Luyindama en Paul-Jose Mpoku.
BELGA Christian Luyindama en Paul-Jose Mpoku.

04/01, 13u35 - KV Kortrijk duikt de zee in

KV Kortrijk is de enige ploeg die de winterstage in eigen land afwerkt en de 'Kerels' van Glen De Boeck doen dat in Nieuwpoort. En daar worden de alternatieve (teambuilding)methodes allerminst geschuwd, zo leert ons onderstaande video...

04/01, 13u15 - Club geland in Spanje

Drie uur nadat Standard in Zaventem het luchtruim had gekozen, stapte deze ochtend om 9u30 ook Club Brugge met 23 spelers het vliegtuig op richting Spanje. Zonder Ludovic Butelle, die zelf verkoos te vertrekken. De Fransman is sinds afgelopen nacht officieel terug naar ex-ploeg Angers. Palacios ging dan weer niet mee omdat hij met verschillende ploegen onderhandelt over een uitleenbeurt. Daarnaast ook geen Wesley of Timmy Simons: zij trokken rechtstreeks van hun vakantieoord naar Sotogrande, waar Club tot en met 11 januari zijn winterstage doorbrengt. Gespot in dezelfde vertrekhal: Nafi Thiam, onze wereld-atlete van het jaar. Ook zij ging op stage naar de zon en zal een aantal weken op Tenerife verblijven. Vandaag al traint blauw-zwart om 16u een eerste keer. De volgende dagen staat er telkens een dubbele oefensessie op het programma. Met tussendoor een teambuildingsessie en als afsluiter de oefenmatch tegen Groningen op 10 januari.

04/01, 11u30 - Lokeren oefent tegen Chinese degradant

Op 12 januari - de voorlaatste dag van hun stage in het Spaanse Campoamor - speelt Lokeren een oefenmatch tegen het Chinese Yanbian Fude, degradant uit de hoogste klasse.

04/01, 10u40 - Nederlandse coach: "Winterstage verhoogt blessurekans" 

Leuk toch, dat perspectief om in de zuiderse zon te trainen? Gertjan Verbeek, de Nederlandse coach van FC Twente, is echter een andere mening toegedaan. "Het lichaam schrikt van de plotse klimaatverandering waardoor de kans op blessures vergroot. Bovendien kun je het geld dat je uitgeeft aan die dure trip beter in een potje voor eventuele versterkingen stoppen", aldus Verbeek. Lees HIER meer over zijn opmerkelijke zienswijze. 

ANP Pro Shots

04/1, 10u25 - Rouches op weg naar spelershotel

Standard is intussen geland in Spanje, waar de Rouches met de bus op weg zijn naar het spelershotel in Marbella. Daar zouden ze binnen een uurtje moeten arriveren. Bijgevolg staan de lunch en een rustpauze op het programma, waarna om 17 uur de eerste training onder de Spaanse zon wordt afgewerkt. 

04/01, 9u15 - Bo Geens om disciplinaire redenen niet mee op stage met Lokeren

Bo Geens is om disciplinaire redenen voorlopig teruggezet naar de B-kern van Lokeren. De doelman zal zondag ook niet meegaan naar het trainingskamp in het Spaanse Campoamor. Daarnaast worden Mohamed Ofkir en Lewis Mbah Enoh verhuurt -indien beide medische keuringen in orde zijn- aan respectievelijk Panionios FC en Os Belenenses. Ook zij gaan niet mee op winterstage.

04/01, 9u - Diabetes ontdekt bij Moren: Waasland-Beveren zonder Fin naar Pinatar

Zaterdagochtend vertrekt Waasland-Beveren op winterstage, zonder Valtteri Moren. Bij de Finse international werd diabetes ontdekt. Het verklaart meteen waarom de centrale verdediger zich de voorbije weken minder voelde. Moren mag iets langer in zijn thuisland blijven en revalideert nadien verder in Beveren.

04/01, 8u30 - Club met 25 spelers naar Sotogrande

Vandaag vertrekt Club vanuit Zaventem richting het Zuiden van Spanje, waar het in Sotogrande de tweede seizoenshelft zal voorbereiden. Ivan Leko neemt deze 25 spelers mee op stage:

Doelmannen: Gabulov, Horvath, Hubert

Verdedigers: Mechele, Decarli, Poulain, Denswil, Mera, Masovic

Flankverdedigers: Limbombe, De Bock, Touba, Cools, Vlietinck

Middenvelders: Simons, Clasie, Nakamba, Vanlerberghe, Vormer, Vanaken

Aanvallers: Wesley, Refaelov, Vossen, Diaby, Dennis

Palacios en nieuwe aanwinst Diatta zijn niet mee. Lees er HIER meer over!

04/01, 7u55 - Kortrijk op verrassende stage naar Nieuwpoort

KV Kortrijk doet de meest ongewone winterstage van allemaal. Vrijwel alle eersteklassers trekken naar Spanje, één naar het Midden-Oosten en KVK naar... de Noordzee. In Nieuwpoort wordt de groep onder handen genomen door psycholoog Johan Desmadryl en dat is niet altijd om te lachen.

Lees er HIER meer over!

Photo News

04/01, 7u20 - Kara via dokter Kompany fit voor play-offs

De play-offs: dat is het target voor Kara Mbodj (28) nadat hij aan de knie werd geopereerd. De verdediger van Anderlecht rekent daarvoor op de gouden handen van Ramón Cugat, de vooraanstaande chirurg uit Barcelona, die ook Vincent Kompany en de meeste Barça-spelers tot zijn patiënten mag rekenen. Cugat voerde de operatie eind vorig jaar uit en neemt nu ook de eerste fase van de revalidatie van Kara voor zijn rekening. Concreet betekent dat dat de Senegalees minstens tot het einde van de winterstage van Anderlecht in La Manga in Barcelona zal werken aan zijn herstel. 

Lees er HIER meer over!

Photo News

04/01, 7u - Dagoverzicht Standard

Vanmorgen om 06u25 vertrok Standard op stage naar Marbella. Trainer Sá Pinto neemt 27 spelers mee naar Spanje: Ochoa, Gillet, Bodart, Fai, Cavanda, Goreux, Luyindama, Scholz, Laifis, Lavalée, Pocognoli, Cavagnera, Déom, Selahi, Marin, Agbo, Luchkevych, Ndongala, Badibanga, Edmilson, Mpoku, Miya, Djenepo, Carlinhos, Cop, Sá en Emond.
Het programma vandaag ziet eruit als volgt:

06h25: vertrek Zaventem

09h25 : aankomst in Spanje

11h30 : aankomst in het spelershotel

12h30 : Lunch

13h30 : Rust

17h00: eerste training

04/01, 6u40 - Standard vertrekt als eerste

Vroege vogels bij Standard. Na een weekje vakantie vertrokken ze vanochtend rond 4 uur in Luik naar de luchthaven van Zaventem. Met als eindbestemming Marbella - hun vlucht vertrok rond half zeven. In Spanje bereiden de Rouches zich voor op het slot van de competitie. Ricardo Sá Pinto neemt in principe 27 spelers mee op stage, waaronder enkele jongeren. Alexander Scholz en Orlando Sá sluiten in Marbella aan de bij de groep. De Deen is al ter plaatse, de Portugees is met vakantie op een kleine tweehonderd kilometer van de stageplaats. Vanmiddag staat er een eerste training gepland. Op het einde van de stage speelt Standard een oefenwedstrijd tegen het Duitse Fortuna Düsseldorf. (FDZ)

04/01, 6u - Wie zit waar en wanneer?

1. Club Brugge van 4 tot 11 januari in Sotogrande.

2. Charleroi van 6 tot 13 januari in Murcia.

3. Anderlecht van 5 tot 12 januari in La Manga.

4. AA Gent van 5 tot 11 januari in Oliva.

5. Antwerp van 5 tot 14 januari in Algorfa.

6. STVV van 6 tot 13 januari La Manga.

7. Waasland-Beveren van 6 tot 13 januari in Pinatar.

8. Standard van 4 tot 10 januari in Marbella.

9. Genk van 5 tot 12 januari in Benidorm.

10. KV Oostende van 6 tot 13 januari in Murcia.

11. Lokeren van 7 tot 13 januari in Campoamor.

12. Zulte Waregem van 5 tot 12 januari in Marbella.

13. KV Kortrijk van 4 tot 6 januari in Nieuwpoort.

14. KV Mechelen van 5 tot 12 januari in Lepe, Andalousië.

15. Moeskroen van 6 tot 13 januari in Cadiz.

16. Eupen vanaf 7 januari naar Doha.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roos Desreveaux

  diaby denkt al aan carnaval,en men kan zich in warme oorden toch beter voorbereiden omdat het weer daar beter is, en de kleine ongemakken die de spelers hebben beter herstellen.en het geeft een boost ook om energie te krijgen.als ik vakantie neem waar het warm is kan ik er ook weer een heel eind tegen en zijn de batterijen weer opgeladen.

 • didier de coster

  als speler van kortrijk moet ge u toch nie goe voelen , alle ploegen zijn naar betere oorden en die mannen mogen ne keer in de zee lopen , triest

 • didier de coster

  denk dat het dik tijd wordt dat onze coach yves ne keer op zijn strepen gaat staan ; kwee niet of hij dezelfde stoute mond heeft van dikke hein , ik denk het niet , gevolg , ge zijt genaaid langs alle kanten , straks gene ploeg niet meer ; mili weg , saief weg ,straks foket zeker , pijnlijk voor echte fans van aagent

 • Steven Verleyen

  Spelers kvm kleine oogjes om 7.35 vertrokken... Iedere dag begin ik om 6u tot ...ja heb da luxeleventje niet ...kzou met plezier kleine ogen hebben om op vakantie te vertrekken!!!

 • Georges Vande Velde

  Al deze “toeristen” die naar het zuiden trekken zullen een mindere start kennen in de JPL. Ieder jaar is het duidelijk dat deze stages voor de goed voetballende ploegen geen baat hebben integendeel zelfs. Eerst wordt de goede flow onderbroken en dan voelt men zich een week een beetje “toerist” en wanneer men hier terug komt in koud en vochtig weer zal dit de prestaties niet bevorderen.!