Herbeleef de afstraffing van Lierse in het Stade du Pays

BELGA
  • Ref: Joeri van de Velde
  • Stadion: Stade du Pays
  • Zet Charleroi sterke reeks verder?
  • Geen Losada bij Lierse
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Einde
Wat een feestavond in het Stade du Pays! Lierse wordt vernederd met 6-0 na een knotsgek spektakel.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Ahmed El Messaoudi

goal

Doelpunt

Doelpunt Dieumerci Ndongala, 6-0
En nog is het niet afgelopen. Lierse wordt helemaal uit verband gespeeld. Galvez-Lopez levert de 6-0 op een presenteerblaadje af aan Ndongala.

goal

Doelpunt

Doelpunt Kalifa Coulibaly, 5-0
Coulibaly maakt het feestje compleet. Vanop zo'n 20 meter knalt hij de bal heerlijk in de linkerbovenhoek. De forfaitcijfers zijn een feit.

Slotfase
De match is al een tijd gespeeld. Ook voor Charleroi hoeft het niet meer echt. Een omhaal van Coulibaly gaat een eindje naast.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Francis N'Ganga komt in de plaats van Stergos Marinos


Lierse met de moed der wanhoop
Lierse probeert nog wel, maar het vat lijkt ook stilaan af bij de bezoekers. Een kopbal van Masika sterft in de handen van Vandermeulen en Bourabia kan een voorzet niet in doel deviëren.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Karim Hafez

PHOTO_NEWS
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Jessy Gálvez López


substitution

Spelerswissel

Clinton Mata komt in de plaats van Neeskens Kebano


substitution

Spelerswissel

Uche Nwofor komt in de plaats van Alhassane Keita


Traoré geveld
Traoré ligt uitgeteld tegen de mat na een karatetrap tegen het hoofd van Galvez-Lopez. De Malinees kruipt even later toch terug recht.

BELGA

Vandermeulen redt
Lierse probeert er nog wat van te maken en gaat op zoek naar een eerreder. Vandermeulen zweeft een schot van Traoré uit zijn doel. Prima redding van de jonkie.


substitution

Spelerswissel

Ahmed Sayed komt in de plaats van Dorge Kouemaha


substitution

Spelerswissel

Kalifa Coulibaly komt in de plaats van Cédric Fauré
Fauré krijgt een applauswissel. De spits was vandaag alweer goed voor twee doelpunten.

BELGA

Lierse uitgeteld
Na de nieuwe opdoffer lijkt Lierse helemaal tegen het canvas te liggen. De supporters van Charleroi vieren feest en ook op het veld is het vertrouwen van de thuisploeg groot. De "Zebra's" dollen bij momenten met de "Pallieters".

own_goal

Eigen doelpunt

Eigen doelpunt Boban Bajkovic, 4-0
De bezoekers moeten de kelk tot op de bodem ledigen. Bajkovic, daarnet nog goed voor 2 prachtige saves, gaat flagrant de mist in. De goalie maait langs een terugspeelbal van Swinkels en daardoor rolt de bal tergend traag in het lege doel.

goal

Doelpunt

Doelpunt Cédric Fauré, 3-0
Het was slechts uitstel van executie, want daar is de 3-0 dan toch. Fauré glipt door de buitenspelval en tikt een voorzet handig binnen. De match lijkt nu helemaal gespeeld.

PHOTO_NEWS

Ei zo na de 3-0
Ndongala dweilt de linkerflank af en is niet egoistisch. Hij bedient Kebano die de bal maar binnen te duwen heeft, maar de Congolees schiet alsnog op Bajkovic. Ook in de herneming geraakt Kebano niet voorbij de Servische goalie. Lierse ontsnapt.


Poging Masika
Ook Lierse is nog eens gevaarlijk. Masika blijft goed op de been tussen 2 Charleroi-spelers en haalt uit. Vandermeulen moet een eerste keer echt ingrijpen.


Poging Francois
Charleroi komt een eerste keer piepen in de tweede helft. Andermaal krijgen ze bij Lierse de bal niet weg achterin. Francois gaat er mee aan de haal en dwingt Bajkovic tot een prima parade.

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Ajub Masika


Lierse komt gretig uit de kleedkamer. Masika kan net niet Keita bedienen, maar de bezoekers willen er duidelijk nog wat van maken. De Nigeriaan mag even later een gele kaart incasseren voor een fout op Dewaest.


start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft
Charleroi en Lierse betreden weer het terrein. Bij de bezoekers is Ngawa in de kleedkamer gebleven. Karim Hafez komt in zijn plaats. Doet Lierse nog wat terug in de tweede helft of blijft Charleroi makkelijk overeind?

PHOTO_NEWS
substitution

Spelerswissel

Karim Hafez komt in de plaats van Pierre Yves Ngawa


stop

1e helft afgefloten

Rust
Van de Velde fluit voor de rust. Charleroi zat al vroeg op rozen na een blitzstart. Fauré en Diandy zetten al na 9 minuten de 2-0 ruststand op het bord. Lierse probeerde wel iets terug te doen, maar miste een echte 'killer'.

Heerlijke sfeer in het stadion.
De supporters zingen al minutenlang luidskeels "Les Karolos". Gezien de 2-0 voorsprong en de voorlopige play-off 1 plaats tot gevolg, is dat niet al te verwonderlijk. Maar toch, er zijn ooit andere tijden geweest in Charleroi.


Plots wat kansjes
De partij is de laatste minuten wat verwaterd, plots duikt de thuisploeg weer op. Bensebaini verspeelt knullig de bal aan Diandy, maar die besluit op Bajkovic. Even later is Charleroi daar weer. Ngawa moet bijstand verlenen op de lijn na een schot van Ndongala en Diandy trapt niet veel later in het zijnet.

BELGA

Controle voor thuisploeg
Charleroi zit door de vroege voorsprong op rozen en leunt wat achteruit. Lierse probeert wel, maar voetbalt te traag om "De Zebra's" echt in verlegenheid te brengen. Van een offensief van de Pallieters is nog geen sprake.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Pierre Yves Ngawa


Schot Kebano
Aan de overkant toont Charleroi zich nog eens. Kebano haalt vanuit een scherpe hoek uit, maar Bajkovic staat nu wel pal en gaat goed plat.


Grote kans Lierse
Lierse krijgt een unieke mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Keita loopt Marcos eruit, maar plaatst de bal dan rakelings naast. Vandermeulen was geklopt.

PHOTO_NEWS
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Cédric Fauré
Fauré gaat als eerst in het boekje van Van de Velde. De spits pakt de bal heerlijk met de hak mee, maar gaat dan gretig liggen na een licht duwtje van Swinkels. Schwalbe oordeelt Van de Velde


Poging Kouemaha
Lierse probeert in ieder geval wel de bakens te verzetten. Een schot van Kouemaha zoeft een eind over de kooi van Vandermeulen.


Zwaar karwei voor Lierse
De opdracht voor Lierse was al niet eenvoudig en na de vroege dubbele opdoffer lijkt een zege nu wel heel veraf. Vorige week kwamen de Pallieters tegen Westerlo ook op een achterstand, toen sleepte het nog een 3-3 gelijkspel uit de brand. Wil Lierse vanavond winnen, moet het dat doelpunten aantal in ieder geval al evenaren.

BELGA

Reactie bezoekers
Lierse komt een eerste keer opzetten, maar Masika is veel te zelfzuchtig en besluit slap op Vandermeulen. Kouemaha stond nochtans helemaal vrij.

goal

Doelpunt

Doelpunt Christophe Diandy
Lierse krijgt de bal achterin niet weg. Diandy twijfelt niet en haalt vanop 25 meter verschroeiend uit. Bajkovic, anders zo secuur, verkijkt zich op de knal en ziet de bal in zijn doel verdwijnen.

goal

Doelpunt

Doelpunt Cédric Fauré, 1-0
De eerste kans is meteen raak. Kebano rolt de linkerflank van Lierse op en zet dan perfect voor. Fauré, die deze week in de beker ook al twee keer scoorde, staat helemaal vrij en knalt in één tijd binnen. Knappe goal.

BELGA

Rustig begin
Beide ploegen schieten traag uit de startblokken en lassen een studieronde in. Het is nog wat aftasten in deze beginfase.


start

1e helft op gang gefloten

Aftrap
De bal rolt in een goedgevuld Stade du Pays (zo'n 12.000 supporters). Dringt Charleroi (voorlopig) de top 6 binnen of pakt Lierse broodnodige punten.

Opstellingen

Toch enkele kleine (noodgedwongen) wijzigingen langs beide kanten. Bij Charleroi geraken doelman Mandanda en Penneteau niet fit, daardoor neemt de pas 18-jarige Belg Vandermeulen de plaats tussen de palen in. Ook Tianmont is er niet bij. Bij de bezoekers uit Lier ontbreken Losada door schorsing en Wanderson door blessure. Kasmi en Masika komen daardoor aan de aftrap.

Charleroi: Vandermeulen, Dewaest, Martos, Diandy, Marinos, Galvez Lopez, Francois, Geraerts, Ndongala, Fauré, Kebano

Lierse: Bajkovic, Traore, El Massaoudi, Swinkels, Kasmi, Keita, Bensebaini, Bourabia, Kouemaha, Masika, Ngawa


voorbeschouwing

Charleroi kruist op de twintigste speeldag de degens met rode lantaarn Lierse. In het Stade du Pays spelen "De Zebra's" voor gastheer.

Charleroi heeft er een sterke reeks opzitten. Het boekte de jongste weken een knappe 12 op 15 en moest enkel de duimen leggen tegen Standard.Mooie cijfers voor de manschappen van coach Felice Mazzu die daardoor zijn opgeklommen naar de zevende plaats in het klassement.Charleroi begint stilaan al te draaien van play-off 1, want de kloof met nummer zes Lokeren is amper één punt. De thuisploeg met het wel stellen zonder Tianmont die geschorst is. Verder zijn ook Penneteau en doelman Mandanda onzeker voor vanavond.

Lierse daarentegen doet het heel wat minder. De laatste overwinning van de 'Pallieters' dateert overigens al van 18 oktober.De voorbije acht matchen kon het maar twee keer een punt pakken. Een magere 2 op 24 is het resultaat. De kloof met de 'veilige' plaats 14 is al opgelopen tot zes punten.Een zege is dus broodnodig voor Lierse en dus kan er in Charleroi maar beter gewonnen worden. Dat moet dan wel gebeuren zonder sterkhouder Losada, die na zijn vijfde gele kaart vanaf de tribune moet toekijken. Ook Vellios en Wanderson zijn er niet bij.

Wat het wordt, komt u uiteraard te weten via HLN.be. Afspraak vanaf 20u.