Herbeleef de 2-1 zege van Club tegen Essevee

BELGA
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
2
1
Zulte Waregem ZWA
ZWA
Zulte Waregem
  • Aftrap 18u
  • Jan Breydelstadion
  • Scheidsrechter Alexandre Boucaut
  • Komt Club tot op vier punten van Anderlecht?
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Boucaut maakt een einde aan de wedstrijd. Club houdt stand en wint met 2-1. Blauw-zwart komt tot op vier punten van leider Anderlecht.


Drie minuten extra
Zulte Waregem krijgt nog drie minuten om alsnog een punt uit de brand te slepen.


substitution

Spelerswissel

Robert Mühren komt in de plaats van Luca Marrone


Limbombe naast
Het blijft razend spannend op Jan Breydel. Limbombe laat de kans liggen om de wedstrijd helemaal te beslissen en knalt met links naast.


Zwarte piet voor Boucaut
Het Brugse publiek neemt de ref na een nieuwe discutabele beslissing op de korrel.

Photo News

Heerlijke reflex Steppe
Steppe houdt met een fantastische redding Zulte Waregem in de wedstrijd. Claudemir doet alles goed, maar krijgt het leer niet in doel.


substitution

Spelerswissel

Ahmed Touba komt in de plaats van José Izquierdo
Preud'homme brengt de 19-jarige Touba, die zo zijn debuut viert, in de ploeg. Izquierdo gaat naar de kant na een bleke tweede helft.


Club ontsnapt
Zulte Waregem speelt de defensie van Club op een hoopje. Gelukkig voor Preud'homme pakt Denswil nog uit met een ultieme ingreep. Essevee verdient stilaan de gelijkmaker.


substitution

Spelerswissel

Onur Kaya komt in de plaats van Lukas Lerager


Bijna 3-1
Op een hoekschop laat Club de bevrijdende treffer liggen. Poulain besluit recht op Steppe. Ondertussen staat ook Wesley klaar om in te vallen.


Club speelt met vuur
Butelle gaat goed plat op een afstandsschot van Meïté en niet veel later kopt Dalsgaard een hoekschop net over. Blauw-zwart moet zich stilaan herpakken.


substitution

Spelerswissel

Anthony Limbombe komt in de plaats van Dorin Rotariu
Onder luid applaus gaat Rotariu rusten. Zorgt Limbombe voorin voor nieuwe impulsen?


Limbombe maakt zich klaar
Bij Club Brugge wordt Limbombe naar de bank geroepen. De flankaanvaller komt wellicht in de plaats van Rotariu, die wat uit de wedstrijd is verdwenen.

BELGA

Minder Club
Blauw-zwart moet opletten dat het de wedstrijd niet volledig uit handen geeft. Het loopt een pak minder vlot bij de Bruggelingen.

substitution

Babacar Gueye vervangen door Christophe Lepoint

Christophe Lepoint komt in de plaats van Babacar Gueye
Gueye heeft te veel pijn en gaat naar de kant. Lepoint is zijn vervanger.

Butelle grabbelt weer
In doel laat Butelle geen al te zekere indruk na. Op een voorzet van Leye zit de Fransman er maar half bij. Gelukkig voor Club let Claudemir goed op en trapt hij het leer weg.

Photo News

Problemen bij Gueye
Is het dan toch einde verhaal voor de Senegalees? Hij wordt minutenlang verzorgd aan de achterlijn.


Dalsgaard ontsnapt aan donkerrood
Schandalige tackle van Dalsgaard op Vormer. De Deen springt onder de neus van Boucaut met twee benen vooruit op Vormer. Vreemd genoeg fluit de ref niet eens voor een fout. De Brugse fans begrijpen hun eigen ogen niet.


Verkeerde keuze Izquierdo
Aan de overkant is Club dicht bij de 3-1. Izquierdo duikt de zestien in, maar verliest dan het overzicht. In plaats van te trappen of te passen naar Rotariu, legt hij terug tot bij Vossen. Die kan niet afwerken.


Gevaarlijk Essevee
De bezoekers zijn goed uit de kleedkamer gekomen en laten de beste indruk na bij het begin van de tweede helft. Kunnen ze opnieuw vroeg scoren?


Hamalainen op Butelle
Zulte Waregem steekt meteen de neus aan het venster. Gueye bereikt Hamalainen, die in één tijd op Butelle trapt.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Meteen na het afgekeurde doelpunt maakt Boucaut een einde aan de eerste helft. Club begon dramatisch en moest al snel achtervolgen. Blauw-zwart herpakte zich wel uitstekend en staat dankzij goals van Vanaken en Rotariu verdiend op voorsprong bij de rust.

Photo News

Geen 2-2
Zulte Waregem laat de netten nog eens trillen, maar weer wordt het doelpunt afgekeurd. De ref heeft een duwfout van Dalsgaard op Butelle gezien.


Eén minuut extra


Rotariu verliest overzicht
De Roemeen heeft vertrouwen getankt na zijn knappe goal, maar verliest nu wel het overzicht. Vormer stond volledig vrij op de rechterflank.

Photo News
goal

Doelpunt voor Club Brugge

2-1 Dorin Rotariu
Het kon niet blijven duren voor Zulte Waregem. Rotariu pegelt aan 116 km/u de 2-1 onder de dwarsligger tegen de netten. De Roemeen weet met zijn vreugde geen blijf en springt in de armen van Preud'homme.

Geen penalty
Na een prima aanval gaat Vanaken neer in de zestien. Bij Club willen ze de bal op de stip zien, maar dat is buiten Boucaut gerekend. Die wuift het appel om een strafschop weg.

Photo News

Combinerend Essevee
Zulte Waregem komt er eindelijk nog eens uit en laat de bal zijn werk doen. Het is uiteindelijk Lerager die overhaast trapt. Butelle moet niet in actie schieten.


Blunder Cools niet afgestraft
Club brengt zichzelf in de problemen. Cools geeft de bal zomaar weg. Zulte Waregem kan counteren, maar dat is buiten Poulain gerekend. Met een ultieme tackle voorkomt hij het gevaar.

Photo News

Weer Izquierdo
Club speelt nu echt wel sterk. Met dank aan Vanaken en Izquierdo. Opnieuw boksen ze een prima combinatie in elkaar en het is de Colombiaan die uiteindelijk op Steppe stuit.


Izquierdo mist 2-1
Vanaken lijkt eindelijk zijn beste vorm te pakken te hebben. De doelpuntenmaker haalt de achterlijn en legt dan uitstekend terug tot bij Izquierdo. De Gouden Schoen heeft maar binnen te duwen, maar mist zijn schot volledig. Zijn schot verdwijnt in de tribune.


Sterke Poulain
De verdediging van Club wankelt soms, maar dat is niet te wijten aan Poulain. De Fransman speelt zijn match tegen de sterke Gueye.

Photo News

Bijna Vossen
Blauw-zwart drukt door en heeft bijna de voorsprong te pakken. Vossen baant zich een weg door de defensie van Essevee en besluit dan op Steppe.

goal

Doelpunt voor Club Brugge

1-1 Hans Vanaken
Club heeft de verdiende gelijkmaker te pakken. Vossen stuurt Vanaken het straatje in en die twijfelt niet. Jan Breydel gelooft er opnieuw in.

Gueye kan verder
Onder luid gejoel van de Brugse fans komt Gueye opnieuw het veld in. Dury haalt opgelucht adem.


Gueye heeft pijn
Het spel ligt even stil omdat Gueye verzorging nodig heeft. Moet de aanvaller de strijd staken? Het zou een ferme streep door de rekening van Dury zijn.


Izquierdo op de paal
Club komt meer en meer opzetten en is bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Izquierdo haalt uit vanop afstand en ziet hoe zijn pegel op de paal uiteenspat.


Reactie Club
De landskampioen probeert zich in de wedstrijd te knokken. Rotariu en Izquierdo kunnen voorin geen vervolg breien aan een beloftevolle aanval.

BELGA

Slechte pass Meïté
Op de tegenaanval is Zulte Waregem opnieuw gevaarlijk. Gelukkig voor Club is de pass van Meïté niet goed. Blauw-zwart moet zich dringend herpakken.

goal

Doelpunt voor Zulte Waregem

0-1 Timothy Derijck
Wat een dramatische start van Club. Op een hoekschop laat Denswil zich simpel in de luren leggen. Derijck kopt aan de tweede paal de 0-1 voorbij een grabbelende Butelle. Nu keurt Boucaut het doelpunt wél goed.

Openingsgoal Hamalainen afgekeurd
Club komt met de schrik vrij. Hamalainen duwt aan de tweede paal het leer tegen de touwen, maar het feestje gaat niet door. Scheidsrechter Boucaut heeft een duwfout van Gueye op Palacios gezien. Bij Zulte Waregem zijn ze in alle staten en begrijpen ze de beslissing van de ref niet.

Photo News

Schot Izquierdo
Twee minuten ver en Club zorgt voor het eerste gevaar. Izquierdo komt goed naar binnen en levert dan een prima schot af. Steppe redt in twee tijden.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal rolt in een bijzonder sfeervol Jan Breydel. Kan Club profiteren van het puntenverlies van AA Gent en Anderlecht?


Van Rhijn niet op de bank
Geen Ricardo van Rhijn bij Club Brugge. In laatste instantie valt de Nederlander zelfs uit de selectie. Hij zit dus niet op de bank.

BELGA

Dury: "Soms missen we die 'positieve' druk"
"Het geluk zit niet echt aan onze kant. Op Oostende gaven we een overwinning nog uit handen, tegen Charleroi verliezen we in het slot. Het is misschien wel eens tijd om te veranderen dan. We zitten in een luxesituatie omdat we de Beker gewonnen hebben. Soms missen we die 'positieve' druk. Het is een mes dat langs twee kanten snijdt."


Preud'homme: "Essevee speelt nu wél met zijn beste ploeg..."
"Ik hoop dat mijn spelers hetzelfde werk leveren als tegen KV Oostende", gaf Michel Preud'homme voor de aftrap mee. "Dat we tot op vier punten kunnen komen van Anderlecht? Zo ver kijken we niet. Zulte Waregem speelt nu wél met zijn beste ploeg, in vergelijking met de andere wedstrijden..."

Photo News

Opstellingen
Michel Preud'homme grijpt grotendeels terug naar zijn elftal van tegen KV Oostende. Enkel Laurens De Bock en Timmy Simons zijn er niet bij. De Bock is geblesseerd en wordt achterin vervangen door Dion Cools. Simons is dan weer geelgeschorst en zo keert Ruud Vormer terug in de basis. Voorin behoudt MPH het vertrouwen in Dorin Rotariu. Bij Zulte Waregem kiest Francky Dury met Mbaye Leye en Babacar Gueye voor twee spitsen.
Club Brugge
Butelle, Palacios, Poulain, Denswil, Cools, Claudemir, Vormer, Vanaken, Rotariu, Vossen, Izquierdo
Bank:
Horvath, Engels, Van Rhijn, Touba, Pina, Immers, Limbombe, Wesley

Zulte Waregem
Steppe, Dalsgaard, Derijck, Marrone, Baudry, Hamalainen, Meïté, Lerager, Coopman, Gueye, Leye
Bank:
Bostyn, De fauw, Kaya, Madu, Mühren, Lepoint, Cordaro

Club lachende derde?
AA Gent en Anderlecht kwamen gisteren in de Ghelamco Arena niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Een uitslag waar ze bij Club Brugge op hadden gehoopt. Als blauw-zwart straks wint, springt het over AA Gent naar de tweede plek en komt het tot op vier punten van leider Anderlecht.

Mijlpaal voor Leye
Voor Mbaye Leye wordt het een speciale wedstrijd op Jan Breydel. De kapitein van Zulte Waregem speelt straks zijn 300ste wedstrijd in de eerste klasse. De Senegalees speelde in België voor Zulte Waregem, AA Gent, Standard en Lokeren.

15.000 vlaggen
Aan sfeer geen gebrek straks in het Jan Breydelstadion. De Blue Army, de harde kern bij de Brugse supporters, heeft 15.000 vlaggen voorzien. Vrijwilligers zijn al druk in de weer om die te verdelen over de stoeltjes.


voorbeschouwing

De opdracht voor Club Brugge is simpel vandaag: winnen. Alleen dan mengt het zich alsnog (een beetje) in de titelstrijd. Als blauw-zwart de drie punten op Jan Breydel houdt, komt het tot op vier eenheden van leider Anderlecht én, misschien wel belangrijker, springt het over AA Gent naar plek twee.

Wie weet is de titel dan nog mogelijk. Anderlecht moet nog naar Olympia komen en je weet maar nooit of Charleroi, Zulte Waregem of KV Oostende nog kunnen stunten tegen de recordkampioen. Maar dat Club zelf een bijna perfect parcours moet rijden, is duidelijk. Te beginnen vandaag tegen Essevee.

Mis geen minuut van deze wedstrijd en volg alles LIVE op HLN.be vanaf 18u!