Hein na de kritiek: "Mocht ik een boek schrijven over de analisten…"

Photo News
Snoeihard was Hein Vanhaezebrouck richting eigen spelersgroep na KV Mechelen. In die mate zelfs dat sommige analisten zich vragen stelden bij zijn communicatie. Commotie die de Anderlecht-coach niet begrijpt: "Ik weet wat ik doe."

"Het was niet om aan te zien." "Bijna had ik mee gefloten met onze fans." "We hebben getoond dat we geen grote ploeg zijn." Na de 2-2 tegen rode lantaarn KV Mechelen uitte Hein Vanhaezebrouck veel kritiek, waarna onze huisanalist Marc Degryse opperde dat Hein moest opletten dat hij op die manier geen extra spelers zou 'verliezen'.

"De analisten…", haalde Vanhaezebrouck de schouders op. "Mocht ik over hen een boek schrijven, het zou een bestseller worden in de categorie 'comedy capers'. Ik schudde éénmalig aan de boom, waarna er veel opgekropte frustratie uitkwam bij de media. Ach, ik weet waar ik mee bezig ben. Trouwens, als spelers niet goed zouden reageren op mijn uitspraken, dan zijn dat jongens waar je geen kampioen mee zult worden. (grijnst) Binnen Anderlecht heb ik deze week een goeie reactie gezien."

Photo News

Wel herhaalde Hein dat hij meer verwacht van zijn ervaren pionnen. "Iedereen moet zijn niveau optrekken, maar het zijn de ouderen die de jongeren moeten helpen. En ik ben ook verantwoordelijk, hé. Ik ben zelfs de eindverantwoordelijke. Of ik fouten gemaakt heb? (zucht) Misschien wel, maar ik ga daar niks over zeggen."

Voor de verplaatsing naar KV Oostende kan paars-wit geen beroep doen op Adrien Trebel. Hij is out. "Maar wellicht haalt hij wel STVV", besloot HVH.

Photo News27 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jean pierre Tibermont

  Hein heeft zeker een punt die analisten kunnen aardig wat af lullen,na de wedstrijd is dat het simpelste dat er is,er bestaat geen tweede sport waar zoveel word geluld !!!

 • jes jespers

  Natuurlijk heeft hij gelijk, voor Degryse was Debruyne een krak, plotseling was hij het probleem bij de rode duivels, nu hij niet anders kan is Kevin terug een krak, zielig manneke Degryse.

 • Georges Koukos

  Het probleem met Vanhaesenbrouck is dat hij denkt dat hij toptrainer is. Terwijl hij een tweede of derde rang trainer is. Kijk maar wat hij achter gelaten heeft bij Gent en kijk waar Gent vandaag staat. En kijk de ploeg van Anderlecht vandaag. Elke trainer maakt een ploeg met de spelers die hij in zijn beschikking heeft. Een groot deel van zijn spelers zijn recent kampioen geworden. En toch kan Vanhaesenbrouck geen deftige ploeg maken dat tegen de laatste ploeg van de competitie kan winnen.

 • erik dewel

  Ben geen anderlecht supporter verre van maar eens nagezien praktisch al die analisten op den tv zijn ex brugge spelers .

 • Eric Severijns

  Toch heeft hij gelijk, tal van analisten hebben last van dementie, vandaag is deze of gene slecht en volgende week maken ze een standbeeld voor diezelfde persoon. Helaas heb ik de laatste tijd maar enkele goede en vooral neutrale analisten gezien zoals bijvoorbeeld Gert Verheyen.