Hattrick Izquierdo wist onwaarschijnlijke blunder Horvath uit op Mambourg

BELGA
De Gouden Schoen blinkt weer. Met een hattrick wiste Izquierdo in Charleroi een ongelofelijke flater van doelman Horvath uit en bezorgde hij Club zijn eerste driepunter buitenshuis in PO1 (1-3). Het antwoord is aan Anderlecht.

Met de borstel was Michel Preud'homme door zijn type-elf gegaan. Exit Ludovic Butelle. De Fransman betaalde het gelag voor zijn mindere weken/maanden en zo mocht Ethan Horvath voor het eerst tussen de palen bij Club postvatten. Ook de jonge Ahmed Touba debuteerde in de basis, terwijl Dion Cools en Timmy Simons toekeken vanop de bank. Naast hen de onfortuinlijke Benoît Poulain. In de opwarming geblesseerd. Geruggensteund door bijna 2.000 Brugse fans begon Club eerder aarzelend aan de partij op Mambourg. Hands van Claudemir in de zestien werd niet gefloten. Blauw-zwart trok nadien wel het laken naar zich toe, met prima kansen voor Vossen en Rotariu. Op slag van rust was het dan toch raak. Izquierdo rondde een uitstekende combinatie genadeloos af: 0-1.

Bij de start van de tweede helft klom Charleroi meteen op gelijke hoogte na een zelden geziene flater van Horvath. De Amerikaan dacht dat Pollet buitenspel stond en legde het leer neer. Alleen had de ref niet gefloten. Pollet zag het graag gebeuren en duwde de gelijkmaker tegen de touwen. Blunder van jewelste, die meteen werd rechtgezet door Izquierdo. Op een perfecte assist van Claudemir nam de Gouden Schoen Penneteau voor een tweede keer te grazen. Club speelde nadien met vuur en kon rekenen op een uitstekende Horvath. Bij de pakken bleef de Amerikaan hoegenaamd niet zitten, dat moet je hem nageven. Net op het moment dat blauw-zwart de match uit handen aan het geven was, ging Penneteau in de fout. Hattrick Izquierdo. Anderlecht is gewaarschuwd.

Lees het verslag van onze Chef Voetbal Stephan Keygnaert op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken voor één euro.

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA