Hasi gooit bloemetje: "Spelers hebben kracht geput uit steun twaalfde man"

Vorige week in zak en as en vandaag toch weer overeind gekrasseld. Dat geldt voor Anderlecht en vooral ook voor coach Besnik Hasi. Alweer stond de trainer in het oog van de storm na de belabberde pot op Schiervelde, maar vandaag hebben zijn spelers getoond dat ze nog vol achter de coach staan. Hasi zelf kon niet anders dan blij zijn met het vertoon tegen AA Gent en vond ook dat de fans zich van hun beste kant lieten zien.

Het viel op, bij de doelpunten ging de trainer van paars-wit stevig uit de bol. Meer dan anders? "Ik juich altijd als we scoren", klonk het droogweg. "Al is dat tegen topploegen misschien nog iets meer het geval. Dit is niet alleen een belangrijke zege, maar ook een goeie. Volledig verdiend want we hebben de match totaal gedomineerd. Enkel van minuut 10 tot 20 was het even zoeken. Maar we hebben kansen gehad, duels gewonnen, de tweede bal was voor ons, we eisten het balbezit op én creëerden kansen. De enige mogelijkheid van Gent kwam er na miscommunicatie tussen Kara en Dendoncker. Voor de rest hebben zij niks gehad."

Geen zorgen om Defour
Het contrast met de wanprestatie tegen KV Oostende was immens. "Heel veel spelers van ons waren vandaag op niveau. Dan zie je toch dat we een heel goeie ploeg zijn. Een paar jongens stegen zelfs boven hun niveau uit. Spelers die de voorbije weken minder waren, toonden zich vandaag heel sterk. Denk maar aan Büttner en Djuricic. En de rest was ook gewoon heel goed." Smetje op het blazoen was het uitvallen van Steven Defour. "Hij voelde op het einde van de eerste helft iets aan de achterkant van de bil. In de tweede helft wilde hij het nog graag proberen, maar we hebben hem gewisseld om geen risico's te nemen met nog vier matchen op het programma. Of hij volgende week speelt? Ik denk wel dat hij fit geraakt. We waren er op tijd bij, het is niks ernstigs."

"Iets kleins rechtgezet"
Tot slot was er nog het publiek, dat zich weer wist te verzoenen met de protagonisten op het veld. "De fans waren positief, heel positief zelfs. De spelers moeten natuurlijk de eerste toon geven en dan krijg je de fans achter de ploeg. Ze hebben getoond dat ze een twaalfde man zijn. De jongens hebben vertrouwen geput uit die steun. Vorige week was het Anderlecht onwaardig, vandaag hebben de spelers toch iets kleins rechtgezet bij de fans."

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News