Harbaoui wordt in extremis topschutter

BELGA
Hamdi Harbaoui, de Tunesische spits van Sporting Lokeren, heeft zich  op de slotspeeldag van play-off I alsnog tot topschutter van de Jupiler Pro League anno 2013-2014 gekroond. Hij verdrijft daarmee onder andere Michy Batshuayi die haast het hele seizoen met de Gouden Stier op zijn rug rondliep.

Zijn doelpunt van op de stip in de 3-1 verliespartij op het veld van kampioen Anderlecht was zijn 22e van het seizoen. De Tunesiër doet in de topschuttersstand één treffer beter dan Standard-spits Michy Batshuayi, die in het duel tegen Genk niet scoorde en in totaal 21 keer de weg naar de netten vond. Harbaoui kreeg meteen na de partij dan ook de trofee van de Gouden Stier voor beste doelschutter uit handen van Ludwig Sneyers, de CEO van de Pro League.

Op de derde plaats vinden we Habib Habibou terug, die dit seizoen twintig keer scoorde voor (eerst) Zulte Waregem en (daarna) AA Gent. Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic (16 doelpunten) en Kortrijk-aanvaller Ivan Santini (15) vervolledigen de top vijf.

PHOTO_NEWS
Door onder andere deze omgezette strafschop kroonde Harbaoui zich tot topschutter.
PHOTO_NEWS Door onder andere deze omgezette strafschop kroonde Harbaoui zich tot topschutter.
BELGA