Hanni praat openhartig over vertrek: "Ook Coucke wou dat ik bleef, maar ik was klaar met Anderlecht"

Photo News
Een afscheid door de grote poort werd het bij Anderlecht hoegenaamd niet voor Sofiane Hanni. In Sport/Voetbalmagazine praat de Algerijn over zijn vertrek in de wintermercato. "Ik was klaar met Anderlecht."

Hanni stond al langer op de radar van het huidig nummer drie in Rusland - Spartak staat na 20 speeldagen op acht punten van leider en stadsgenoot Lokomotiv Moskou. In november werden de eerste contacten gelegd. "Spartak Moskou zocht een nummer tien en ik stond op de shortlist. Tot januari hoorde ik niets meer, maar toen ik met Anderlecht op stage was in Spanje, kreeg ik de bevestiging dat ik de eerste keuze was voor Spartak. De Russen hebben het dan opnieuw laten aanslepen omdat ze dachten dat ik Europees niet speelgerechtigd was. Alles kwam in een stroomversnelling na de competitiehervatting tegen Genk waarin ik scoorde en toen ze begrepen dat ik Europees wel mocht spelen. Voor de match tegen Standard zijn alle partijen tot een mondeling akkoord gekomen." (lees hieronder verder)

Photo News

Knuffel van Roger Van den Stock

Met 10 goals en 14 assists had Hanni vorig seizoen ontegensprekelijk een belangrijk aandeel in de landstitel van paars-wit. Toch lag hij nooit in de bovenste schuif bij de fans - die hem meer dan eens gemakzucht verweten. De situatie werd onhoudbaar. "Halfweg het seizoen je aanvoerder verkopen, is niet logisch", stelt Hanni. "Maar iedereen moet begrijpen dat mijn situatie speciaal was door die hele issue met de supporters. Het bestuur zat er ook mee verveeld. Op een dag vroeg Roger Vanden Stock mij op de man af of ik wilde blijven. Ik heb 'nee' geantwoord. De voorzitter begreep mijn situatie: om mij te troosten na een match waarin ik was uitgefloten, pakte hij mij al eens goed vast in de kleedkamer. Hij kon niet vatten waarom de supporters zich zo op mij afreageerden." (lees hieronder verder)

**
Photo News **

"Marc Coucke wilde blijkbaar ook dat ik bleef, maar ik was klaar met Anderlecht en België. Ik ben dus blij dat het bestuur zijn menselijke kant heeft getoond en mij niet heeft proberen te blokkeren. Het is ook niet zo dat ze met mij hebben zitten leuren. Allez, zo heb ik dat toch niet ervaren. Roger en Herman hebben een paar keer aangedrongen: wil je echt vertrekken? Ze hebben aanbiedingen van vijf en zes miljoen euro geweigerd. Waren ze enkel uit op geld, dan hadden de clubs tegen elkaar kunnen uitspelen om mijn prijs kunstmatig te doen stijgen."

BELGA13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Haezebrouck

  Dre Tjoeps is ongetwijfeld een van die kenners die denken dat ze voetbal kennen en natuurlijk aan de toog hé.

 • Jean Callens

  Anderlecht supporters nemen best een voorbeeld aan die van KV Mechelen: steunen ipv uitfluiten. Idem voor Zulte Waregem (Leye vorig seizoen). Hadden hem dit jaar best kunnen gebruiken

 • Werry Galle

  Dre Tjoeps, jij stond ongetwijfeld op de eerste rij om hem uit te fluiten. Hij is nu weg, en je zal ongetwijfeld gelukkig zijn, vooral omdat het nu zoveel beter gaat met anderlecht. Doe vooral zo verder.

 • jan meerbergen

  Wie heeft Sofiane Hanni uitgefloten Dre Tjoeps ? De supporters van Club zeker niet. Voor ge opmerkingen geeft ,kijkt eens naar uw eigen mauve kleutertuin.

 • Dre Tjoeps

  Een artikel over Anderlecht en de suppo's van Brugge komen reageren. Trouwens, Hanni is geen ploegspeler maar een individualist met af en toe een geniale actie. Meer is hij niet. En al zeker geen kapitein waardig.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00