Hanni op weg naar Spartak Moskou, Morioka vertelt zijn club dat hij naar Anderlecht wil

BELGA
Sofiane Hanni (27) verlaat Anderlecht voor Spartak Moskou. De Algerijn kan een contract tot 2022 tekenen bij de Russische topclub.

Een afscheid door de grote deur werd het voor Sofiane Hanni. De aanvoerder scoorde gisteren in zijn laatste match voor Anderlecht drie keer tegen Standard. Nu verhuist hij naar de Russische topclub Spartak Moskou. Daar kan hij zijn handtekening onder een contract van 4,5 seizoen zetten. Hanni vertoefde vandaag in Rome om medische testen af te leggen, maar wellicht duiken er geen problemen op. Hanni speelde 86 wedstrijden voor Anderlecht en wist daarin 23 keer te scoren. Daarbovenop gaf hij nog eens 25 assists.

Als vervanger van Hanni wil Anderlecht Ryota Moriaka (26) van Waasland-Beveren. De Japanner heeft op de Freethiel laten weten dat hij per direct naar RSCA wil trekken, maar Waasland-Beveren heeft tot dusver niks van de landskampioen gehoord. Het lijkt er dus op dat Anderlecht achter de rug van de Waaslanders met (de entourage van) Morioka gesproken heeft.

Nog opgeroepen voor Reviewcommissie:
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • bob jansens

  spelers verkopen; spelers huren met koopverplichting, en dat terwijl de activa van de club ongewijzigd moeten blijven... in vrees dat de "schuldigen" nog een fikse schadevergoeding mogen betalen aan Mr. Coucke...

 • Didier Briglia

  Ze gaan hem missen in brussel wacht maar,en Morioka vééééél te plat .In het 7 u nieuws zei Hein dat hij tevreden was dat zijn ploeg niet gekraakt heeft gisteren tegen Standard!!!Hahaha enkel de drie doelpunten van Hanni bestonden ze niet.Standard was top en had met 7 of 8 - 3 kunnen winnen!!!!Droom maar verder.

 • Eric Severijns

  Anderlecht doet financieel een goede zaak, sportief heel wat minder, Hanni was een van de weinige spelers met een echt profiel voor Anderlecht, alvast succes in Moskou.

 • Wilma Buttiens

  vandenstock en vanholsbeek,willen nog wat geld in hun zakken steken,en wat morioka betreft,veel te licht voor anderlecht

 • Marc Bosteels

  zullen nog veel spijt van hebben