Groots competitiedebuut van Maarten Vandevoordt (17): “Of ik ook in Napoli aan de aftrap kom? Dat hoop ik”

BELGA
Als Racing Genk met drie punten op de bus richting Limburg kon stappen, mocht het daarvoor vooral Maarten Vandevoordt bedanken. De 17-jarige doelman groeide bij zijn competitiedebuut meteen tot matchwinnaar voor de landskampioen uit met een aantal cruciale reddingen.

“Ik heb mijn job gedaan”, lachte hij wat verlegen in de catacomben van Jan Breydel. “Zenuwachtig was ik niet, neen. Na de bekerwedstrijd in Antwerp vernam ik vrijdag dat ik ook hier in Brugge zou mogen starten. Of ik nu ook in Napoli aan de aftrap kom? Dat hoop ik, dat hoop ik zeker, ja. Maar de coach beslist.”

Vandevoordt etaleerde enorm veel zelfvertrouwen voor een tiener. In de openingsfase moest hij onder druk van de thuisspelers een paar vervelende terugspeelballen ultiem ontzetten. “Zeker bij de eerste actie, toen de bal onder me bleef steken, was het belangrijk dat ik het goed kon oplossen. In de jeugd is er heel hard met mij gewerkt, om mijn voetenwerk te verbeteren. Dat loont dan op zo’n moment.”

BELGA

Zijn reddingen in het begin van de tweede helft tegenover Peeters en Hazard, en het tegendoelpunt van Somers, brachten de jonge doelman niet van zijn stuk. “Dat schot van Stef Peeters zag ik laat komen, achter één van onze verdedigers, maar dan moet je gewoon reageren en dat heb ik kunnen doen. De goal die ik slik was ongelukkig, die bal wijkt af op het been van Seba (Dewaest, red) en ik had mijn duik naar de andere hoek al ingezet. Zuur op dat moment, maar gelukkig herstelden we het snel. Winnen was het enige wat telde vanavond, en dat hebben we gedaan. Een fijn gevoel.” 

Photo News
BELGA5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis Meeus

  Genk is een prutsploeg geworden.

 • Roger Deprez

  Wij hebben gewonnen en daar is alles mee gezegd er werden weer spelers opgesteld die al door Clement werden uitgetest en afgeschreven. De ganse wedstrijd heeft racing gespeeld met 10 spelers als men de opstelling bekijkt. In de tweede helft werden we overspeeld in het middenveld door de laatste in de rangschikking, maar we hebben één lichtpunt en dat is Maarten 17 jaar en een uitstraling en lef van een door winterde keeper. Alle hoop is nog niet verloren voor ons Racing.

 • Jacques Deceuninck

  Inderdaad, winnen was het enige dat telde. Mager beestje, het huidige Genk. Zullen telkens veel geluk nodig hebben om een match te winnen....

 • Gerrit Teeuwen

  Ik heb de match niet gezien en kan alleen maar de samenvatting beoordelen en daar zie ik maar 2 reddingen , die recht op de keeper getrapt zijn ?

 • Pieter Verhulst

  Prima van hem. Maar als hij 2 wedstrijden na mekaar fout uit zijn doel komt, dan wordt ook hij weer afgeschreven.