Gretig Charleroi schiet zichzelf in de voet bij zwak Lokeren (1-0)

Lokeren is play-off 2 begonnen met een driepunter. In eigen huis onderging het negentig minuten lang het spel tegen een gretig Charleroi dat elke mogelijkheid vakkundig de nek omwrong. De thuisploeg had voldoende aan één kans om te scoren. Harbaoui tekende met een fraaie stift voor de enige goal. Eerder op de avond won KV Mechelen in dezelfde groep op het veld van STVV (0-1). In groep A kwamen Kortrijk en Moeskroen-Péruwelz niet tot scoren.

Het was afwachten hoe Charleroi zou reageren na de dreun die het toch kreeg door play-off 1 te missen. Het antwoord was al na luttele minuten duidelijk. De bezoekers versierden kans na kans, maar in de zone van de waarheid liep het telkens fout. Perbet miste een unieke mogelijkheid, Saglik knalde voorlangs en Mata faalde oog in oog met Verhulst. Die missers braken Charleroi zuur op want met de rust in zicht zette Harbaoui, wie anders, Lokeren op voorsprong. De Tunesiër, randje buitenspel, stifte het leer heerlijk over Penneteau in doel.

Ook na de pauze was Charleroi een stuk gretiger, maar verprutste het een resem kansen. Maric redde een poging van Diandy op de lijn, Tainmont knalde op zijn ploegmaat en Perbet kopte in het zijnet. Lokeren van zijn kant kon Penneteau maar één keer op de proef stellen. De goalie van Charleroi stond pal op een pegel van Patosi. In het slot voorkwam Verhulst met een beenveeg de gelijkmaker. Na bijna negentig minuten éénrichtingsverkeer op Daknam hield de thuisploeg als bij wonder de drie punten thuis.

Lees het verslag van onze man op Daknam op HLN SPORT PLUS, nu één maand gratis en geen betaalgegevens nodig.

belga
BELGA