Geschillencommissie beslist om Laifis (Standard) niet te schorsen

Konstantinos Laifis.
BELGA Konstantinos Laifis.
De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag beslist Konstantinos Laifis (Standard) geen schorsing op te leggen wegens zijn rode kaart op de vijfde speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League.

Halverwege de eerste helft van de thuismatch tegen Waasland-Beveren (0-2) trok de Cypriotische verdediger van de Rouches Cerigioni neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Erik Lambrechts legde het leer op de penaltystip en duwde de Cyprioot de rode kaart onder de neus, omdat "hij de tegenstrever een scoringskans of doelpunt ontnam". 

De Geschillencommissie oordeelde dat de rode kaart voldoende was en ging niet in op het strafvoorstel van het Bondsparket (één speeldag schorsing + één speeldag met uitstel tot uitvoering laten brengen). "Laifis probeerde de bal te spelen, maar trok wel aan het truitje van zijn tegenstrever. De rode kaart was daardoor ook gerechtvaardigd. De uitsluiting, die heel vroeg in de wedstrijd gebeurde, is voldoende, vooral omdat Laifis de bal probeert te spelen en de fysieke integriteit van zijn tegenstrever nooit in gevaar heeft gebracht", verklaarde commissievoorzitter Jean-Paul Lacomble.

Laifis had nog een speeldag schorsing met uitstel achter zijn naam staan waardoor hij meteen voor de Geschillencommissie gedaagd werd. Hoewel het Bondsparket die effectief wilde maken, blijft die voorwaardelijke sanctie Laifis nog tot 30 december 2017 boven het hoofd hangen.