Ga naar de mobiele website
^ Top

Gent verslaat Standard na drie bizarre goals

photo_news
Vreemde match, vreemde goals. Veertig minuten lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor Standard dankzij het doelpunt van Buyens. Een owngoal van Van Damme en het afgeweken schot van Arzo leverden Gent echter alsnog een 1-2 zege op. Tussendoor had Ezekiel nog rood gekregen voor een dubbele elleboogbeweging richting Rafinha. "Een horrormatch", noemde Ron Jans het achteraf. Wat een contrast met Trond Sollied, die zowaar besprongen werd door zijn spelers.

Hoezo, de Noor op de wip? Ondanks alle crisisberichten kamperen de Buffalo's nu doodleuk op een (voorlopige) tweede plek. Al was er vandaag zodanig veel geluk mee gemoeid dat zelfs Sollied een monkellachje niet kon bedwingen.

De baas zette in het interview vooraf nog eens de puntjes op de i. "Brüls heeft een probleem om zich te focussen op voetbal. En Wallace heeft niets geleerd van de situatie tegen Mechelen." En dus posteerde hij Arzo op het middenveld en mocht nieuwkomer Cendros de rechtsback voor zijn rekening nemen.

Wat de Spanjaard halverwege de eerste helft uit zijn voeten 'toverde', zal hem meer dan waarschijnlijk ook strafkamp opleveren. Een ongevaarlijke voorzet van Ezekiel devieerde hij zomaar tegen zijn eigen doelpaal, waarna Buyens de bal maar voor het binnentikken had. De voorsprong was wel verdiend, vermits een dominant Standard ook al gedreigd had via een schot van Gonzalez en een dubieuze strafschopfase tussen Buzaglo en Melli.

De bezoekers speelden niets klaar, tot Van Damme drie minuten voor rust de bal pardoes in eigen doel werkte. Allicht verkeek hij zich op de actie van Soumahoro, die echter amper wat raakte. Padt verhinderde daarna Ciman om er snel weer 2-1 van te maken.

Cendros beleefde niet z'n prettigste avond.
belga Cendros beleefde niet z'n prettigste avond.
Buyens kon niet meer missen na de assist via de paal.
photo_news Buyens kon niet meer missen na de assist via de paal.
Van Damme deed de bal afwijken, waardoor Kawashima op het verkeerde been stond.
BELGA Van Damme deed de bal afwijken, waardoor Kawashima op het verkeerde been stond.
belga

In een nerveuze tweede helft kookten de potjes al na nog geen minuut over. Ezekiel pakte uit met een dubbele elleboogbeweging, wat hem rechtstreeks rood opleverde. In het tumult nadien liepen ook Pocognoli en Mboyo nog tegen geel aan.

Buzaglo hitste de gemoederen nog op met een knap schot, maar het appeltje viel aan de overzijde uit de kast. En alweer was er voor de Rouches pech mee gemoeid: Buyens deed de afstandsknal van Arzo zodanig afwijken dat Kawashima kansloos was.

In het slothalfuur werd er vooral gesakkerd en dus was er nog maar weinig ruimte voor voetbal. Enkel Batshuayi kwam nog in de buurt van de 2-2, maar Padt bracht kalm redding. Standard zit zo aan een teleurstellende 0 op 9, of hoe het crisisspook in negentig minuten zomaar van kamp kan wisselen.

"Dit voelt hartstikke oneerlijk", stamelde Jans na het laatste fluitsignaal. "We kwamen verdiend op voorsprong, maar krijgen twee ongelukkige doelpunten tegen. De rode kaart was terecht, maar ik heb ook gezien dat de schoenen en benen van Ezekiel kapot geschopt zijn. Ik heb ook een reactie van een speler van Gent gezien die rood verdiende. Dan staan we tien tegen tien. Dat zou het eerlijker en gemakkelijker gemaakt hebben."

belga
Arzo haalde de trekker over: 1-2.
belga Arzo haalde de trekker over: 1-2.
Photo News
belga
belga
photo_news
photo_news
belga
belga
photo_news
belga


Meld een bug