Gent mist nooit gezien aantal kansen en laat zege liggen tegen Genk

AA Gent is er niet in geslaagd naar de tweede plaats in het klassement te springen. In de Ghelamco Arena kwamen de Buffalo's niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen een ontstellend zwak Racing Genk. De thuisploeg miste kans na kans, trof drie keer het doelhout en kreeg de bal ook vanop de stip niet tegen de touwen. Tussendoor hield ook Köteles meerdere keren zijn ploeg recht met enkele prima reddingen en stond een bos Genk-benen telkens in de weg. Ondanks 29 (!) doelpogingen van Gent bleef het 0-0.

Na een pakkend eerbetoon aan Luc De Vos in de Ghelamco Arena, zagen de supporters de thuisploeg gretig starten. Saiëf, die de zieke Raman in de basis verving, wrong meteen twee keer een goede mogelijkheid de nek om. Eerst kraakte de Israeliër zijn schot en daarna miste hij zijn controle. De thuisploeg was heer en meester. Milicevic kopte niet zo ver naast de kooi van Köteles en Nielsen kopte een hoekschop aan de tweede paal tegen de lat.

Milicevic mist strafschop
De kansen stapelden zich op en de Buffalo's kregen ook wat hulp van ref Dierick. Cissé kreeg een aangeschoten bal tegen de hand. Dierick wees op advies van zijn lijnrechter naar de stip. Een discutabele beslissing. Maar Milicevic nam het cadeau niet in dank aan. Hij trapte recht op de benen Köteles. De thuisploeg liet het niet aan zijn hart komen en trok massaal naar voren.

Paal en Köteles brengen redding
De Hongaarse goalie van Genk stond in een schietkraam. Eerst bracht hij redding op een afgeweken schot van Depoitre en luttele seconden later ging Köteles goed plat op een poging van diezelfde Depoitre. En nog was het niet afgelopen. Asare trapte een vrije schietkans nipt naast en een listig hakballetje van Depoitre, weer hij, hobbelde tegen de paal. Genk kreeg geen voet aan de grond, maar overleefde en mocht blij zijn toen het verlossende rustsignaal weerklonk.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Gent dicteert ook na de pauze
Ook na de pauze bleef het éénrichtingsverkeer. Lepoint kreeg dé kans om de score te openen, maar hij trapte helemaal alleen onbegrijpelijk naast. Ook een omhaal van Milicevic vond niet de weg naar het doel. En wanneer het dan eindelijk leek te lukken, stond voor de derde keer het doelkader in de weg. Lepoint streelde een voorzet van Milicevic met het hoofd, maar zijn kopbal spatte uiteen tegen de binnenkant van de paal.

Hoofdrol voor Okriashvili
De thuisploeg werd er stilaan moedeloos van. Saiëf knalde hoog over en aan de overkant schoot Buffel de eerste Genkse mogelijkheid naast. De match leek behekst, want de bal wilde er niet in. Köteles bracht redding op een harde knal van Asare. En alsof Genk nog niet genoeg problemen had, maakte Okriashvili het nog wat moeilijker. De Georgiër stond amper 20 minuten op het veld, maar mocht na twee keer geel gaan douchen.

Ongelofelijk, maar waar: 0-0
Een slotoffensief van de thuisploeg bracht geen zoden meer aan de dijk. Een kopbal van Depoitre strandde in de handen van Köteles, een schot van Saief zeilde over en ook Pollet keilde een bal in de tribunes. Ongeloof bij Vanhaezebrouck en alles wat Gent lief is. Bijna 30 (!) doelpogingen bleken niet voldoende voor de Buffalo's om de weg naar doel te vinden.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA