Gent incasseert nieuwe klap: Charleroi smeert Buffalo's verlies aan dankzij twee vlijmscherpe counters

Photo News
Charleroi
CHA
Charleroi CHA
2
1
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
Gent heeft de kans laten liggen om over Anderlecht naar de tweede plek te wippen. Op het veld van Charleroi gingen de Buffalo's met 2-1 onderuit. De Carolo's tanken vertrouwen, de troepen van Yves Vanderhaeghe incasseren een nieuwe klap na een schitterende start in play-off 1. 

Kansen bij de vleet in de eerste 20 minuten van de eerste helft, maar een knap schot van Kubo strandde op de paal en een loeier van Pollet vond Kalinic op z'n weg. Na een snelle tegenstoot - vintage Charleroi - trilden de netten dan toch. De pijlsnelle Fall werd in het straatje gestuurd en schoof de opener makkelijk binnen. Yaremchuk kon nog voor rust gelijkstellen, maar in plaats van een hoek uit te kiezen schoot hij pal op Penneteau. 0-0 aan de rust, zorgen bij Vanderhaeghe. 

De Buffalo's trokken met hernieuwde moed uit de kleedkamers, maar kreeg alweer een vlijmscherpe tegenaanval om de oren. Ilaimaharitra zette Pollet op weg met een briljante dieptepass, de Fransman scoorde z'n eerste veldgoal dit seizoen. Zes minuten later werd de match tóch opnieuw opengegooid, Kubo strafte weinig doortastend verdedigen van Dessoleil af. Een heus slotoffensief dan maar? Niet echt, want Mazzu z'n troepen bleven keurig verdedigen én haalden het tempo met alle truken van de foor hélémaal uit de partij. 2-1 voor de thuisaanhang, Gent moet herbronnen. 

Photo News
BELGA
Photo News
Photo News22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Janick De Meyer

  Eens Charleroi scoort wordt de boel achteraan vergrendeld, en is Gent niet meer bij machte daar door te komen, laat staan te scoren, YV begin eens vanaf het begin 3-5-2 te voetballen, resulteerde in opvallend meer druk naar voren.

 • Jacky Velghe

  Het ziet er niet naar uit dat het prijzenkastje van gent snel zal bijvullen.

 • danny buyse

  @Urdi De vos, dat Gent maar vlug weer eens terug kampioen wordt zodat we te weten kunnen komen of het een éénmalig CL geluk was!

 • Gaston FOUBERT

  De Zebrakes hebben zich vorige week gespaard hé.

 • patrick morel

  De spelers van Standard en Charleroi liggen graag op de grond, zou het door de lucht komen in het zuiden van dit landje.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00