Gent heeft genoeg aan sterke eerste helft om te winnen van Zulte Waregem

Photo News
KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
2
0
Zulte Waregem ZWA
ZWA
Zulte Waregem
De uppercut in de beker is doorgespoeld. AA Gent vloerde Zulte Waregem na fraaie goals van Bezus en Yaremchuk.

Soms vraagt een mens zich af: waarom is die buitenspelregel ooit uitgevonden? Ook Roman Yaremchuk, samen met gans AA Gent, vloekte tegen Essevee op de bedenker. Op twintig minuten tijd zag de Oekraïner twee knappe treffers afgekeurd voor offside. Zonde. Want die eerste kwam er na een heerlijke pass van Bezus, de volgende netjes afgewerkt. De VAR toonde - ondanks het minieme verschil - geen genade.

BELGA

Gelukkig voor de Buffalo’s stond het dan al 1-0. Geweldige knal van Bezus in minuut twee, zeg. En ook die arme Yaremchuk zou bij zijn ‘derde’ doelpunt wél mogen juichen. Met een geniale splijtende pass zette Vadis - als het Messi was, ging zo’n assist de wereld rond - de spits op weg naar 2-0. Match gespeeld.

Bij Essevee mijmerden ze ondertussen over Olivier Deschacht. Achterin stond het wel héél labiel zonder de ervaren sterkhouder. En ook offensief stelde de ploeg van Francky Dury teleur. Buiten een (terecht) afgekeurde treffer van Larin en plaatsbal van Berahino kon het amper dreigen. Zulte Waregem zal meer referentiematchen zoals die tegen KV Mechelen nodig hebben om zijn plek in de top-zes vast te houden.

Daar zal Gent dit keer niet over moeten piekeren. De voorbije twee seizoenen pas op de slotspeeldag zeker van play-off 1, maar nu fier op plaats twee. En dan maakte Giorgi Chakvetadze een kwartier voor tijd ook nog eens zijn wederoptreden na een half jaar blessureleed. Drie minuten lanceerde de Georgiër collega-invaller Mbayo, die op de paal knalde. Hoe hoog mogen de ambities zijn van dit AA Gent?

Photo News

Dury: “We missen Deschacht”

Zulte Waregem kende een moeilijke avond tegen AA Gent. Essevee toonde zich weinig efficiënt op aanvallend vlak, maar de problemen lagen vooral in de verdediging. Het gemis van Olivier Deschacht lijkt groter dan verwacht. “Als ik dat zeg, dan roep ik excuses in”, vertelt Francky Dury na de 2-0 nederlaag. “En dat doe ik niet, want dat is niet mijn stijl. Olivier deed vandaag niet mee, net zoals Jonathan David bij Gent. We moeten de wedstrijd beoordelen zoals we hem vandaag hebben gezien, en dat was met de 22 actoren die op het veld stonden. Maar als ik het toch moet zeggen: we missen Olivier wel.” 

BELGA1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • WILFRIED DE WILDE

    Zulte is Antwerp niet.