Genkse zoektocht nog niet afgelopen: ook Anastasiou bedankt

EPA
De redding van Racing Genk komt dan toch niet uit het zuiden. Nadat gisteren een akkoord met Yannis Anastasiou in de maak leek om de opvolger van Ferrera te worden, werd vanmorgen duidelijk dat de ex-aanvaller van Anderlecht bij Panathinaikos blijft. Anastasiou zegt geflatteerd te zijn door de interesse, maar bedankt voor een Belgisch avontuur. Na het eerdere afzeggen van Frank Vercauteren en Huub Stevens een nieuwe kaakslag voor de beleidsbepalers in de Cristal Arena.

In zijn zoektocht naar een nieuwe coach was Racing Genk bij een verrassende, maar ambitieuze coach terechtgekomen. Yannis Anastasiou verbaasde vorig seizoen vriend en vijand in Griekenland en dat was de bestuurstop van de Limburgse topclub duidelijk niet ontgaan. Anastasiou werd niet alleen vicekampioen met Panathinaikos, hij won ook de beker van Griekenland en werd afgelopen zomer in z'n thuisland tot 'Trainer Van Het Jaar' uitgeroepen. En dat op z'n 41ste met een club die de voorbije jaren forse financiële klappen heeft geïncasseerd.

Anastasiou, die zijn carrière begon als jeugdcoach bij Ajax, staat in zijn land bekend als de nieuwe 'coming man' in het trainerswereldje en had wel oren naar het voorstel dat Racing Genk hem onlangs deed. De ex-aanvaller van Anderlecht is vertrouwd met onze competitie en heeft nooit weggestoken dat hij ooit graag in België zou werken. Toen hij enkele weken geleden in ons land vertoefde voor de Champions League-voorronde tegen Standard (0-0 gelijk in Luik, 1-2 in Athene) liet hij dat zelfs expliciet weten in verscheidene interviews.

Anastasiou spreekt bovendien vlot Engels en Frans en heet in Griekenland een erg strikte coach te zijn. Hij houdt van aanvallend, attractief voetbal op basis van een goeie organisatie. Net wat Racing Genk zoekt, dus. Maar die zoektocht is dus nog steeds niet afgelopen. Wordt vervolgd.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00