Genk wil Colombiaanse aanwinst Muñoz op vlucht met Tourwinnaar Bernal

Muñoz in het shirt van Atlético Nacional, zijn vorige werkgever.
rv Muñoz in het shirt van Atlético Nacional, zijn vorige werkgever.
Daniel Muñoz (24) was de eerste aanwinst van Racing Genk, maar de Colombiaan is gestrand in zijn thuisland. In Genk hopen ze dat hij de competitiestart haalt, mogelijk komt hij samen met Tourwinnaar Egan Bernal naar Europa.

De lidstaten van de EU zetten deze week de grenzen open voor reizigers uit 15 niet-EU landen. Daarbij één Zuid-Amerikaans land: Uruguay. Colombianen, zoals Muñoz, krijgen vooralsnog geen toestemming van onze regering om naar België te vliegen en dat is een probleem. Meteen ook de reden waarom Lucumi en Cuesta in België bleven tijdens de lockdown.

Genk dringt er nu bij de overheid op aan om een economische uitzonderingsmaatregel te bekomen voor Muñoz, maar het licht staat daarvoor nog niet op groen. Zelfs al wordt die uitzonderingsmaatregel aanvaard, dan nog is het geen sinecure om Muñoz naar België te halen. Er zijn op dit moment geen lijnvluchten vanuit Colombia, enkel privévluchten en charters zijn mogelijk. Dat zou een dure affaire kunnen worden. Een andere optie is dat Muñoz op 19 juli meereist met een hoop Colombiaanse wielrenners die zich komen voorbereiden op de Tour. Onder meer Tourwinnaar Egan Bernal, Nairo Quintana, Rigoberto Uran en Fernando Gaviria vliegen op die manier op 19 juli naar Madrid.

Genk heeft de pech dat in de ons omringende landen nog wordt gevoetbald. Anders hadden ze een gezamenlijke chartervlucht kunnen inleggen om de Colombianen naar Europa te halen.

Tourwinnaar Egan Bernal.
EPA Tourwinnaar Egan Bernal.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.