Genk verspeelt twee kostbare punten aan de Freethiel in match met twee gezichten

Photo News
In de strijd om een ticket voor play-off 1 heeft Racing Genk vanavond twee dure punten laten liggen op het veld van Waasland-Beveren. Een wedstrijd met twee gezichten bleef steken op een scoreloos gelijkspel. De Waaslanders misten tal van kansen in het eerste bedrijf, terwijl Racing Genk na de pauze meermaals de mogelijkheid had om de score te openen. Genk schiet weinig op met het punt en blijft achtste met 38 punten. Waasland-Beveren is 13de met 24 punten.

Een volledig verslag van het gelijkspel leest u op HLN Sport, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor slechts 1 euro!

Dat Waasland-Beveren zijn vel vanavond duur zou verkopen tegen een gehavend Racing Genk was meteen duidelijk. De troepen van coach Janevski creëerden tal van kansen in het eerste bedrijf, maar konden geen enkele mogelijkheid verzilveren. Telkenmale stond Genkse doelman Jackers - ter afwezigheid van Ryan nog eens tussen de palen - pal. Genk kon daar op zijn beurt nauwelijks iets tegenover stellen en zo was een brilscore het logische gevolg bij de pauze.

Genk kwam veel gretiger uit de kleedkamer en nam het commando helemaal over in de openingsfase van de tweede helft. Vooral bij een kopslag van gelegenheidsaanvaller Susic kwam Waasland-Beveren met de schrik vrij. Maar ook de thuisploeg versierde nog enkele prima mogelijkheden én het had altijd een strafschop moeten krijgen na een overtreding van Pozuelo op Boljevic binnen de zestien.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News