Genk stelt toptalent Bailey voor: "Heb me hier altijd thuis gevoeld"

PHOTO_NEWS
RC Genk heeft vandaag zijn Jamaicaanse aanwinst Leon Bailey voorgesteld. Het 18-jarige goudhaantje tekende bij de Limburgers een contract voor drie jaar, met optie op een bijkomend seizoen. "Genk is de club van mijn dromen, ik heb me hier altijd thuis gevoeld", zei Bailey op een persconferentie.

Het toptalent kent de Cristal Arena goed, want hij genoot twee jaar van de jeugdopleiding van RC Genk. "Hij is een product van de Phoenix All Stars Football Academy, maar heeft ook in onze eigen jeugdopleiding vertoefd", aldus algemeen directeur Patrick Janssens, die erop wees dat de concurrentie uit het buitenland om Bailey in te lijven groot was. "De voorbije onderhandelingsmaanden heb ik gemerkt dat met name de ervaring bij onze jeugdacademie belangrijk is geweest om voor ons te kiezen."

Grootste talenten
Technisch directeur Dimitri De Condé heeft bij de jeugd nog samengewerkt met Bailey. "Leon is één van de grootste talenten waarmee ik gewerkt heb. Hij is mentaal ijzersterk, steeds gefocust en gepassioneerd door voetbal. Zijn grootste kwaliteit is dat hij onmiddellijk kan uitvoeren wat hij ziet. Hij geeft je het gevoel dat zijn voeten en hoofd perfect samengaan en dat is een zeldzame kwaliteit", stelde De Condé. "De transfer kostte veel energie, maar we zijn beloond voor onze aanpak. Het klikte langs beide kanten. Ondanks interesse van sterke ploegen koos hij voor ons. Als je een talent als Leon kan kopen, doe je op korte en lange termijn goede zaken."

FIFA-reglementen
De komst van Bailey hing al weken in de lucht, maar kon omwille van FIFA-reglementen nu pas afgerond worden. "Ik ben gelukkig terug in dit mooie stadion te mogen zijn. De twee jaren die ik hier heb gespeeld, hebben een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling als voetballer. Ik ben bij meerdere clubs geweest, maar bij Genk krijg ik meer steun. Ik voel me hier thuis", aldus de jonge flankaanvaller. "Ik hoop dat we dit seizoen kampioen worden en de Champions League spelen, dat is mijn grote droom. Nu wil ik de fans achter me krijgen en hard werken voor de ploeg. Hopelijk word ik één van de beste spelers die Genk ooit heeft voortgebracht."

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA