Genk slaat Zulte Waregem in twee minuten knock-out

Vossen laat een mekkerende Bossut achter zich.
BELGA Vossen laat een mekkerende Bossut achter zich.
Zeventig minuten lang liet Zulte Waregem Genk het schaamrood op de wangen krijgen voor de eigen Limburgse supporters. Zulte had het beste van het spel maar kon de bal niet tegen de netten jagen en dan kan je al eens tegen de muur lopen. In twee minuten tijd zorgden Julien Gorius en Jelle Vossen voor de 2-0 winst van Racing Genk. De Limburgers kruipen zo door het oog van de naald.

Genk moest de Europese kater van Luzern doorspoelen tegen een sterk spelend Zulte Waregem dat aan de kop van het klassement prijkt. De West-Vlamingen begonnen meteen sterk aan de wedstrijd en voetbalden enkele mooie kansen bij elkaar. Zo leverde Hinostroza een geweldige voorzet af buitenkant voet voor Mbaye Leye. De spits kopte de enorm grote kans naast. Het spel ging goed over en weer en we kregen kans na kans te zien.

Naessens afgekeurd
Vossen mocht aan de overkant de grootste kans van Genk in de eerste helft op Bossut trappen. Maar het was Zulte dat een doelpunt verdiende. Naessens vond dat ook en hij joeg de bal in de rebound tegen de netten. Het feestje ging echter niet door want Verbist had een terechte fout gezien. Tijdens de rust weerklonk een licht fluitconcert op de tribunes van de Cristal Arena.

Franck Berrier weet het even niet meer.
PHOTO_NEWS Franck Berrier weet het even niet meer.
BELGA

Wereld op zijn kop
Na de rust veranderde er niet al te veel van het spelbeeld. En een geschreven wet in het voetbal zegt dat als je niet scoort je het deksel op de neus kan krijgen. In minuut 70 was het van dat. Uit het niets kon Julien Gorius zijn eerste doelpunt voor Racing Genk tegen de netten prikken. En Zulte Waregem was blijkbaar van slag want twee minuten later mocht Sammy Bossut zich een tweede maal omdraaien. Het was Jelle Vossen die de weg naar het doel vond.

Einde verhaal
Zulte kon daar niet veel meer tegenover brengen en het was zelfs Genk dat via Benteke nog het dichtste bij een doelpunt kwam. Zulte keert zo met een nederlaag huiswaarts en Racing Genk houdt een goed gevoel over voor de Europa League-wedstrjid tegen Luzern.

BELGA
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00