Genk slaat titeldroom van Club aan diggelen na onwaarschijnlijke wedstrijd

BELGA
Het is voorbij. Ook dit seizoen zal Club Brugge zich niet tot landskampioen kronen. De Bruggelingen morsten vandaag met de kansen op bezoek bij Racing Genk. Club kwam twee keer terug van een achterstand na een owngoal van De Bock en een doelpunt van Kumordzi. Na de gelijkmaker van Sobota hing de 2-3 in de lucht voor blauw-zwart, maar de goal viel verrassend genoeg aan de overkant. Mboyo kopte de titeldromen van Club aan flarden omdat Anderlecht wél won op Zulte Waregem. Ook de tweede plaats wordt moeilijk na de makkelijke overwinning van Standard op bezoek bij Lokeren.

Club wist wat het te doen stond in de Cristal Arena. Winst was een must voor de Bruggelingen in de titelstrijd. Bij een nederlaag kon Anderlecht vandaag al kampioen spelen. Michel Preud'homme moest het wel stellen zonder zijn typemiddenveld. Timmy Simons en Jesper Jörgensen waren geschorst en Vadis Odjidja was nog altijd geblesseerd. De coach koos daardoor voor een onuitgegeven elftal met een driemansdefensie. Duarte, Engels en Mechele moesten ervoor zorgen dat Mboyo en Vossen niet konden scoren. Meunier en De Bock versterkten het middenveld met kapitein Högli en Refaelov.

Club begon uitstekend aan de wedstrijd. Het kreeg drie grote kansen om op voorsprong te klimmen, maar Meunier en Castillo kregen de bal niet in doel terwijl een afgeweken voorzet van Mechele tegen de paal hobbelde. Als je zoveel kansen mist, krijg je het deksel op de neus, luidt het gezegde. En vraag maar aan De Bock of dat klopt. De linksachter probeerde de bal te ontzetten bij een hoekschop, maar miste zijn schot volledig. Het leer viel via de onderkant van de lat tegen het lichaam van doelman Ryan en verdween zo in doel. Een onwaarschijnlijke owngoal en dat terwijl dat Anderlecht en Standard op een 0-2-voorsprong stonden bij respectievelijk Zulte Waregem en Lokeren.

Club was aangeslagen na de achterstand, maar kwam toch verdiend langszij. Een afgeweken schot van Högli kwam voor de voeten van Lestienne. De winger leek even te lang te twijfelen, maar trapte uiteindelijk de gelijkmaker voorbij Köteles. Blauw-zwart morste met de kansen en zo ging het met een 1-1 de rust in.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

De openingsfase van de tweede helft was moeilijk. Genk en Club vonden de openingen niet, maar de Limburgers waren wel gevaarlijk op stilstaande fases. Bij een zoveelste hoekschop sprong Kumordzi hoger dan Mechele en de middenvelder kopte Racing Genk opnieuw op voorsprong. Blauw-zwart wist even van geen hout pijlen meer te maken. Michel Preud'homme gooide Vazquez en Gudjohnsen in de strijd en die wissels loonden. Club nam de wedstrijd terug in handen.

De bezoekers hadden een strafschop verdiend na een fout van Hamalainen op Refaelov, maar scheidsrechter Boucaut gaf geen krimp. Preud'homme sprong net niet uit zijn vel langs de zijlijn. Club kreeg uiteindelijk wel wat het verdiende, mits wat geluk. Köteles kon een kopbal van Vazquez niet onder controle houden en Sobota tikte aan de tweede paal simpel binnen. De West-Vlamingen gingen naarstig op zoek naar de voorsprong en Mechele liet een uitstekende kans liggen. Een doelpunt hing in de lucht, maar die viel er verrassend genoeg aan de overkant. Mboyo kopte knap de 3-2 tegen de netten. Club hing uitgeteld in de touwen. Nog voor affluiten ging Preud'homme al naar binnen. Boucaut maakte uiteindelijk een einde aan de wedstrijd en tevens aan de titeldroom van Club Brugge.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00