Genk reageert na schandalig supportersgedrag in Limburgse derby: “Betreuren acties van beide supportersgroepen

BELGA
KRC Genk reageert “teleurgesteld maar ook strijdvaardig” nadat de Limburgse derby op het veld van Sint-Truiden ontspoorde en in het slot bij 3-3 werd gestaakt. “KRC Genk betreurt de acties van beide supportersgroepen en roept op om onze Limburgse ploegen positief te steunen.” 

De Limburgse derby werd in de slotfase gestaakt bij een 3-3 tussenstand. Na eerder wangedrag van STVV-fans gingen de spelers op het uur al eens een kwartiertje naar binnen. De tussenstand was op dat moment 0-3. Na het hervatten van de wedstrijd hervond STVV zijn adem en kwam terug tot 3-3. Vervolgens gingen de Genkse supporters hun boekje te buiten en floot scheidsrechter Lawrence Visser de wedstrijd vroegtijdig af.

“Meer dan een uur was KRC Genk de betere ploeg op Stayen”, luidt het in een persbericht. “Met een doelpunt van Bongonda en twee van Hagi stond er een 0-3 voorsprong op het bord na 60 minuten. De wedstrijd was gespeeld. De hoofdrol naast het veld werd echter opgeëist door de Truiense supporters. De scheidsrechter moest in de 51e minuut een eerste keer ingrijpen nadat onze doelman Gaetan Coucke werd bekogeld met flesjes, bekers en aanstekers door STVV-supporters. Ze bleven voorwerpen op het veld gooien waarna de scheidsrechter een tweede keer moest ingrijpen en het spel stillegde in de 62ste minuut.” 

“Er volgde een onderbreking van meer dan een kwartier. Ook na die onderbreking bleef de Truiense aanhang onze spelers bekogelen met voorwerpen, wat duidelijk zichtbaar was in het stadion en op televisiebeelden. Hierom had de wedstrijdleiding de wedstrijd reeds veel sneller moeten staken. Het stilleggen van de wedstrijd kwam de concentratie van onze ploeg niet ten goede. De wedstrijd kantelde. Ook onze supporters reageerden nu, waarna de politie optrad en de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.”

“De club staat als één man achter haar ploeg en staf en is vastbesloten om zowel op het veld als ernaast het juiste antwoord te geven. In de eerste plaats met een sterke sportieve reactie in de volgende wedstrijd aanstaande woensdag. Daarnaast vanuit de bestuurskamer, nadat de voetbalbond duidelijkheid geeft over de te volgen stappen. Tot slot ook in overleg met het OSV (Overkoepelende Supportersvereniging van Genk, red.), opdat we de belangen van onze club samen beter verdedigen door individuen die de club schaden sneller aan te pakken.”

BELGA
BELGA
BELGA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Verplicht ze om de match te herspelen met 1 punt als inzet op een neutraal terrein met toeschouwers waar ze geen schade kunnen verrichten. Misschien op het crosscentrum in Lommel....voor beiden niet te ver en ter zijn rap 2 doelen geplaatst en een zak kalk om de lijnen te witten kost niks. Laat ze maar ploeteren.

 • Kurt Vrancken

  Onmiddellijk alletwee 0 punten. Enkel dan geef je een juist signaal. Nu hebben beide ploegen nog hoop dat er iets uit de bus komt. Getuige hiervan is het zeer juridisch geschreven persbericht van Genk. Wordt de wedstrijd gestaakt en hebben beide supportersgroepen hieraan bijgedragen....beslis dan onmiddellijk om geen punten toe te kennen

 • marc germeau

  Ik begrijp die supporters, want want wordt nu graag opgesloten achter plexiglass ? Die vroeg gewoon om miserie.

 • eduard janssens

  De wedstrijd met gesloten deuren spelen op neutraal plein de ploegen moeten niet het slachtoffer worden van het wangedrag van de supporters !

 • joseph lemmens

  Er is in deze maar één oplossing: "wedstrijd opnieuw spelen achter gesloten deuren". De - brave - KRC en STVV-supporter mag hier niet het slachtoffer worden door het wangedrag van enkele heethoofden!